Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Laciná romance mezi kravinci. Léto s kovbojem jsou nadhodnocené Babovřesky sedmdesátých let. Víceméně trapná lidová zábava s jednoduše nečrtlým dějem, hloupými dialogy, (pod)průměrnými hereckými výkony (Hanzlík umí mnohem lépe, když je co hrát) a JZD. Třetí hvězdu jsem chtěl dát za zábavného Víznera a lehkou nostalgii, ale nedám. Je to blbost. Viděno zcela jistě naposledy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná letní komedie s mnoha vtipnými scénami (Ale jak se, Dorka, vidím? - Když ty máš srdce na jiném místě. - A jak ti to říkal, že hledá nocleh? - Kykyryký.. atd., atd.) a dokonalými hereckými výkony (kde nejvíc se mi vždy líbí dědeček v podání Bohuše Záhorského). Co je podstatné, že se na tento film dá dívat znovu a znovu. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ty krávo jedna.... Jaromír Hanzlík si s Danou Kolářovou před kamerou sedli. V pohodové letní komedii zaujmou nejen jejich ústřední postavy intelektuálky a traktoristy/dočasného pasáka krav, ale i drtící se/ zdrcený medik a všichni příbuzní (decentní uzavřená učitelská rodinka a vesnicky družné maminky a banda sourozenců z různých koutů dědiny). ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Učitelky ala kovboj. Prostý chlapec má pěkný vztah k přírodě a budoucí učitelka se moc nebaví se studentem medicíny, který se bojí krve. Prostého pasáčka krav si učitelka oblíbí a hrne se s ním do manželství. Medik se trápí a budoucí učitelka mu radí, aby zanechal medicíny a přenechal ji nadanějším studentům. U prostého chlapce ji přitahuje, že pase krávy a vesele si přitom zpívá a dovádí, a to jsou pro ni asi hlavní pohnutky pro vstup do manželství s hochem ze zdejší prérie.***(1.10.2010) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já znám široko daleko všechny krávy, ale Vás jsem tady ještě neviděl." Být pasákem krav, tak bych si se zadanou intelektuálkou nic nezačínal, protože by mi určitě omlátila Freuda o hlavu. Honza je však statečný, jde do toho a já mu fandím. Navíc mi již v mládí vysvětlil, proč není vhodné nechat si vytetovat ženské jméno na tělo. Za to díky. Ovšem mám o něj trochu strach, protože tři tchýně učitelky jsou určitě horší než stádo krav. Tak bojuj, kovboji, dá-li se tak nazývat někdo, kdo nemá klobouk, proklatě nízko zavěšené Smith and Wessony, ostruhy ani laso, nekouří Marlbora a nemluví americky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu se objevuje i "pojízdný řezník", který má medailonky, játra, telecí nebo svíčkovou, což je v době hlubokého socialismu nereálné. (DexMASTER094)
  • Ve scéně, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) hodí večer mokrou kytici omylem do nesprávného okna (ložnice), kde spí Honzova (Jaromír Hanzlík) máma, otčím a malé miminko v postýlce, ozve se „pláč miminka“. Tato naprosto stejná zvuková smyčka (kulisa pláče) je použita i v pohádce Jak se budí princezny (1977), a to ve scéně, kde se král Dalimil I. (Jiří Sovák) dívá na právě narozenou Růženku, která je paradoxně vizuálně klidná. (horskejvlk)
  • Po seriálu Taková normální rodinka (od r. 1971) se jedná již o druhý projekt, ve kterém se coby matka a dcera setkává Dana Medřická a Marie Rosůlková. (funhouse)

Reklama

Reklama