Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

kulyk 

všechny recenze uživatele

A zase je to tady! Intelektuálně vyspělá brejlice podlehne svodům mentálně nekompetentního Jardy Hajzlíka a tím ochudí genofond. Tak takhle tedy ne, přátelé. Žádné rozpočítávání prvý - druhý, či libovolné styky vedené pouze hormonálními záchvaty. Račte prosím pouvažovat nad dědičnou výbavou svých děcek. Dolfík to snad vysvětlil jasně, ne? Čistí, krásní a moudří k sobě, zbytek.....třeba na Madagaskar. Tak. A už nikdo nebude jako já, bosensko-česko-německý čmoud s roztomilou tvářičkou mongolského nájezdníka. Budu konečně jedinečný! ()

xaver 

všechny recenze uživatele

"...znám všechny krávy v okolí, ale Vás jsem tady ještě neviděl..." předznamenalo tento film jako snímek, na který bude divák rád vzpomínat a vracet se k němu stejně, jako k další spoustě výborných českých komedií. Výborný námět, nesmrtelné hlášky a skvělé herecké výkony zaručují dobrou zábavu, které neváhám dát 5*. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Léto s kovbojem je laskavá romantická komedie, místy pouze romance, místy svižná a hravá komedie. Nejsilnější zbraní je dokonalá a upřímná sehranost ústřední herecká dvojice. Pozadu nezůstávají ani další herci a se svou šarmantní přirozeností staví příběh v nadsázce, která stále dokáže příjemně pobavit a zahřát letním slunečním svitem. Hlavní postavou laskavě přívětivého příběhu je psycholožka Doubravka (velmi dobrá Daniela Kolářová), hledající cestu ven z bezradnosti a nevyzpytatelnosti mezilidských vztahů a citů. I zdánlivě ztracená duše může narazit na nově vytrysklou chuť do života. Hlavní mužskou postavou je dočasný pasák krav a traktorista Honza Macháček (vynikající Jaromír Hanzlík), jehož bezprostřednost je odzbrojující v konfrontaci s nadřazeností kultivovaného měšťanstva. Tohle spojení vždy fungovalo v nejvyšších otáčkách podmanivého atmosférického jiskření, škádlení a náklonosti. Třetí hlavní postavou je Doubravčin přítel a medik Boba Karásek (velmi dobrý Oldřich Vízner), do sebe zahleděný slaboch. Jeho přerod z mladíka v muže je bolestivý, sebestředný a působí elektrické šoky. Z dalších rolí: velitelsky řídící Bobova maminka (šarmantní Květa Fialová), úzkostlivě starostlivá Doubravčina maminka (dobrá Libuše Švormová), kultivovaně hašteřivá Doubravčina babička (velmi dobrá Dana Medřická), stejně aristokratická Doubravčina prababička (okouzlující Marie Rosůlková), Doubravčin jízlivý otec (zajímavý Jiří Pleskot), mrzoutský Honzův nevlastní otec (příjemný Jan Skopeček), bezprostřední Honzova matka (dobrá Slávka Budínová), ochotný Honzův dědeček (sympatický Bohuš Záhorský), žárlivá Honzova bývalá dívka Jitka (zajímavá Hana Čížková), nespokojený i smířlivý profesor Studnička (dobrý Josef Somr), naivní Studničkova dcera Klára (zajímavá Lenka Kořínková), či do svědomí promlouvající kosmetička (šarmantní Věra Galatíková). Pokud romantická komedie dokáže nebrat sebe samotnou vážně a se šibalskou rozverností škádlí všechny kolem, nepůsobí její sledování zdravotní problémy. Naopak náladu vylepšuje a zjemňuje svou bezprostřední hravostí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá psycholožka Doubravka (Daniela Kolářová) se svým přítelem Bobem (Oldřich Vízner) odjíždí z města na venkov, aby se Bobo mohl soustředit na blížící se lékařské zkoušky. Doubravka jen tak brouzdá po okolí, než potká místního mladíka Hoznu (Jaromír Hanzlík). Ten sice není žádný velký myslitel, ale svoji bezprostředností si brzy získává Doubravčino srdce ... Z dnešního pohledu jde už o klasiku - ale když se nad filmem divák trochu zamyslí, tak nakonec zjišťuje, že je hodně naivní a vlastně vcelku o ničem. Místní playboy Hanzlík se po většinu filmu promenáduje pouze v riflové bundě (je třeba přilákat k obrazovkám co nejvíce divaček, žeáno), Bobovi ani moc nevadí, že mu jeho přítelkyně zahejbá (proč taky, když mu je strčena do postele patnáctiletá koza). Na druhé straně se na film moc hezky dívá, člověk může v klidu zapomenout na starosti všedního dne, a už dlouho jsem neviděl film, kde by se z jednoho vtipu dal utáhnout celý příběh (krávy vs. krávy).. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

České filmy mám rád, ale k tomuhle už jsem měl nesnesitelný odpor už od mala a i teď to přetrvává.Viděl jsem to ještě jako malý a už jen ten název mi moc nezavoněl a film samotný byl ještě mnohem horší a slabší.A věděl jsem, že po té jedné projekci už ten film stoprocentně nikdy neuvidím a jen o něm párkrát uslyším.Ale před takovými sedmi lety jsme jeli se školou na výlet do Španělska a řidič autobusu tam měl nějaký malý přehrávač, lépe řečeno televize :) a při cestě domů tam jak na potvoru musel zapnout tohle a tak jsem věděl, že po zbytek cesty se budu jen nudit a nudit a čučet z okna na krajinu.Aspoň jsem měl zkušenosti s nudou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Daniela Kolářová, představitelka Doubravky přizanala, že snímek viděla pouze 2krát. (M.B)
  • Ve filmu o "fiflence", kterou hraje Lenka Kořínková, zazní, že je jí 15 let. V době natáčení jí však bylo už dvacet. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno