Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já jsem nehodnotila Léto s kovbojem - film mého mládí? V té době se moc romantické komedie netočily. Spíše se točily komedie komunální, pohádkové nebo crazy. Proto se mi jako holce Léto s kovbojem dostalo pod kůži a nostalgicky přiznávám, že se na něj dívám skoro při každé repríze, už kvůli Hanzlíkovi a Víznerovi. Jeho Boba je skvělý. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zcela bez nostalgie dávám 3 hvězdy. Ani o chlup víc, ani o chlup míň. Tolik mě to nezasáhlo, na druhou stranu se mi líbily herecké výkony. Asi všech hlavních rolí, i když Kolářová mně teda, přiznám se, hodně lezla na nervy svým nevycválaným a horkotěžko uvěřitelným volnomyšlenkářstvím psycholožky. Jinak cajk, až na ty absolutně asexuálně moderní styly oblékání své doby. Špičaté podprsenky pro okouzlení mladíka? Leda tak kovboje :) ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Trapný paskvil který bych se styděl nazvat Zlatým fondem české kinematografie. Příběh je zoufale tuctový, scénář nezajímavý a nevtipný, k tomu nepovedené herecké výkony herců, kteří jsou na hraní letního Romea a Julie zoufale staří..Hanzlík se teda ještě drží ale Kolářová je nesnesitelná a o Víznerovi ani nemluvě......jeden z nejhorších českých filmů!!!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná letní komedie s mnoha vtipnými scénami (Ale jak se, Dorka, vidím? - Když ty máš srdce na jiném místě. - A jak ti to říkal, že hledá nocleh? - Kykyryký.. atd., atd.) a dokonalými hereckými výkony (kde nejvíc se mi vždy líbí dědeček v podání Bohuše Záhorského). Co je podstatné, že se na tento film dá dívat znovu a znovu. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

"...znám všechny krávy v okolí, ale Vás jsem tady ještě neviděl..." předznamenalo tento film jako snímek, na který bude divák rád vzpomínat a vracet se k němu stejně, jako k další spoustě výborných českých komedií. Výborný námět, nesmrtelné hlášky a skvělé herecké výkony zaručují dobrou zábavu, které neváhám dát 5*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní scéně se Doubravka (Daniela Kolářová) poměrně intenzivně koupe v řece a víří vodu kolem sebe. Poté vyleze z ven z vody a v dalších záběrech je úplně suchá. (blondak16)
  • Ve filmu se objevuje i "pojízdný řezník", který má medailonky, játra, telecí nebo svíčkovou, což je v době hlubokého socialismu nereálné. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama