Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní venkovská romantika, jenž se nikdy neokouká a která voní po jahodách, senu, čerstvě posečené trávě, rozpáleném asfaltu, pšenici, borovicích, řece a splavu a vším dalším pod čím si dokáže vaše fantazie představit to nejkrásnější období v roce. Navíc kopec opravdu vtipných replik všech hlavních představitelů (skvělá scéna s kytkou v ložnici). Hanzlík v životní roli, Kolářová jako vždy vynikající a Vízner geniálně natvrdlý. Minusem, jako vždy Kořínková, aby byl vesmír trošku v rovnováze... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na práci s Ivo Novákem se opakovaně vzpomínalo jako na setkání s prvorepublikovou noblesou, což je hodně zajímavé, zvlášť ve vztahu k jeho poválečné kariéře. Ale Ivo Novák začínal jako asistent režie už v roce 1939 a to napovídá mnohé. Jeho styl v Létu s kovbojem vzdáleně připomíná Rodokaps z doby dávno minulé, pohodovou letní romanci s nádechem divokého západu. I ty hlavní postavy jsou jako vystřižené z těch dávných stránek, kamarádská dvojice, která se už dávno nemiluje a ve které ona zatouží po milostném dobrodružství. Kolářové Doubravka je tu stejně emancipovaná jako všechny ty její románové předchůdkyně. A konečně nechybí ani vzpomínka na Takovou normální rodinku v generačním obsazení Kolářová - Medřická - Rosůlková. Na to, jaká byla tehdy doba, byly mimikry zvoleny na výbornou. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

"...znám všechny krávy v okolí, ale Vás jsem tady ještě neviděl..." předznamenalo tento film jako snímek, na který bude divák rád vzpomínat a vracet se k němu stejně, jako k další spoustě výborných českých komedií. Výborný námět, nesmrtelné hlášky a skvělé herecké výkony zaručují dobrou zábavu, které neváhám dát 5*. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie po česku. Na nic víc si nehraje, a účel plní dokonale. Honza traktorista dostane Doubravku dozajista, rozdíl intelektu nevadí, psycholožka si s tím poradí. Stačí jen holubí peří, soukromí, když se šeří, a krávy odehnat zpoza dveří. Pak už jen zmáknout rodinku, potěšit Bobovu matinku, že nestane se z ní hned tak tchýně a syn se naučí medicínsky plynně. Na konec patří svatba a taky se koná, což ale neznamená, že romance je dořešená. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zcela bez nostalgie dávám 3 hvězdy. Ani o chlup víc, ani o chlup míň. Tolik mě to nezasáhlo, na druhou stranu se mi líbily herecké výkony. Asi všech hlavních rolí, i když Kolářová mně teda, přiznám se, hodně lezla na nervy svým nevycválaným a horkotěžko uvěřitelným volnomyšlenkářstvím psycholožky. Jinak cajk, až na ty absolutně asexuálně moderní styly oblékání své doby. Špičaté podprsenky pro okouzlení mladíka? Leda tak kovboje :) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Titulky s herci a všemi účinkujícími ve filmu jsou promítány před filmem, nikoliv po jeho skončení, jak to bývá zvykem. (zuza99)
  • Po seriálu Taková normální rodinka (od r. 1971) se jedná již o druhý projekt, ve kterém se coby matka a dcera setkává Dana Medřická a Marie Rosůlková. (funhouse)
  • V záběru, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) přichází do chatky a Bobo (Oldřich Vízner) dělá stojku na hlavě, má pod hlavou složku papírů – skripta. V dalším záběru, když stojku ukončuje, pod hlavou žádná skripta nemá. (horskejvlk)

Reklama

Reklama