Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 219)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dlouho jsem neviděl tak strašně moc "wtfoidní" seriál jako Misfits, and God knows I missed that. Postavy mi zezačátku lezly všechny krkem (hlavně slečna "je jí moc rozumět), ale postupně si mě dostali (ještě aby ne), k tomu musím připočíst zvláštní režii (ovlivněnou rozpočtem ale přesto, jednoduše zvláštní), zajímavou hudbu (čti super), a vůbec - chytlavý a poměrně promyšlený příběh (už jen ty titulky), může mi z toho vyjít něco jiného než seriál který si zaslouží místo v mé top10 ?.) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Další vělmi problematicky hodnotitelný seriál - jak oznámkovat dílo, které se skláda z tak drasticky rozdílně kvalitních částí? První řada Mysfits přišla s parádně zvrhlým nápadem udělat superhrdiny z největších loserů a trotlů ve městě nad Temží a dokázala ho vytěžit na maximum. S civilním, při zemi se držícím přístupem předvedla skvělé postavy v bizarních situacích, ze kterých se dostaly většinou velmi švihlým a nádherně nekorektně vtipným způsobem. A to jen proto, aby se z nich v sérii druhé postupně staly zoufale obyčejní a nezajímaví paňácové bojující už ne se svým (a za svůj) asociálním způsobem života, ale tak jako všichni superhrdinové proti všem ostatním, zlým ošklivákům kteří svých schopností zneužívají. Misfits zoufale zhloupli a přestali plavat proti proudu ideového mainstreamu - spíš se jím jako leklá ryba nechají unášet. (první sezona - 8/10, druhá sezona - 5/10 ) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zmetci jsou často srovnáváni s Heroes, i když se aspoň dle první série snaží o pravý opak toho, oč tvůrci Heroes usilovali. To znamená zpochybnění statusu komiksového hrdiny a černobílého pohledu v rozdělení na klaďasy a padouchy. V oblasti komiksu se pochopitelně už vyskytlo víc případů, kdy superschopnostmi byli vybaveni úplně tuctoví, nanicovatí týpci, a dokonce i případy, kdy tradiční hodnoty byly obráceny vniveč a hrdinou byl pěkný grázlík. Jednalo se ale o celkem jednoduché přímočaré parodie, kdežto Misfits jsou složitější, mnohem originálnější a provokativnější a průměrného konzumenta typického superhrdinského komiksu asi uvedou do rozpaků. Jejich obrovským kladem jsou zajímavé postavy a schopnost neustále překvapovat a bořit zažitá schémata. Oproti Heroes ale postrádají silný příběh a vlastně i schopnost vybudovat si funkční alternativní svět. Docela bych se bál toho, kam může zdegenerovat Misfits po několika sériích, když si vzpomenu na zoufalou bezradnost, jaká doprovázela zpočátku tak slibný Dům loutek. Po několika zhlédnutých dílech ale u mě panuje jednoznačná spokojenost. Celkový dojem: 90 %. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Libůstka. V rodině bych tu bandičku mít nechtěl, ovšem v Británii ať si trojčí libovolně. Tlupa vyšinutých asociálů s nadměrnou spotřebou probačních vedoucí je pro dnešní mládež lepší vzor, než měl být pro nás Brendn, Kely a Delyn. Pro mužské oko není britský casting vstřícný, ovšem ber na ostrovech prcatelnou herku, když není. Člověka pak dokáže vykolejit i přehnaně sošná Socha...... No furt si říkám - šel bych do toho a litoval, nebo nešel a litoval.....Co se dabingu této figury týče, škoda že jí nebyl do úst dopřán hantec. Bezesporu seriálová špička. Třetí řada utrpěla odchodem roztomilého nechuťáka a nástupem rozdvojeného prasáka, přestože působí definitivně nejbritštěji. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tihle britští anti-Heroes našlapaní parádními songy a skvělými hláškami mě opravdu dostali. :) Nathan rulez!!! S novou partou už se však to největší kouzlo vytratilo. Pár kvalitnějších dílů, ale místy i nudnější části. Rudy je sice šílený dost, ale to nestačí. Druhý gang bude prostě navždy ve stínu toho prvního... přesto výborný seriál! :) ()

Galerie (496)

Zajímavosti (39)

  • Pro propagaci 1. série byl využíván virální marketing. Na Facebooku a Twitteru si postavy dopisovaly a přidávaly tak k ději další materiál. Objevily se rovněž bonusové klipy, které byly natočené přímo pro server YouTube. (Maruškaa)
  • Natáčecí štáb měl mnohdy problémy vyslovit křestní jméno Iwana Rheona (Simon). Herečka Lauren Socha (Kelly) v jednu chvíli odmítla natáčet scénu, dokud štáb jméno jejího kolegy nevysloví správně. (cihlenka)
  • Nathan (Robert Sheehan) paroduje zpěváka Bona z U2. Jedním z prvních celovečerních filmů, v němž Robert Sheehan ztvárnil významnější roli, je snímek snímek Killing Bono (2011), hudební film o začátcích U2 a jejich konkurenční kapele. (Eržik)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama