Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrůvku Port Gamble v Americe je normální den. Někdo nechápe své rodiče, někdo dostane padáka, někdo není spokojený s hamburgerem. Všechny tyto příběhy se však nakonec k večeru spojí a občané tohoto zcela normálního a obyčejného místa začínají zjišťovat, že je napadla hrozivá epidemie. Stojí za tím teroristé? (jamesjimbo)

Recenze (46)

Israha 

všechny recenze uživatele

Labužnicky jsem si pochrochtával nad šťavnatým gore a bavil se vším tím přehnaným a dost nekorektním strefováním se do všech možných aktuálních sociálních otázek, a v těchhle chvílích jsem byl ze ZMD nejednou nadšen. Je však škoda, že krom krvavých scén a fórků tahle nízkorozpočtová taškařice už nic víc nemůže nabídnout, a ani kadence všech těch pokleslých ptákovin není dostatečně intenzivní...ten film je i na svou stopáž až moc řídký, první skoro půlhodinu se neděje nic, a ještě to má šíleně dlouhou závěrečnou "scénu poté". Z kousku s potenciálem splatter-comedic kultu tak zbyla "jen" srandička na jedno zkouknutí. Místy hodně zábavná, jste-li fanoušek žánru, ale zkrátka ne dostatečně obsažná. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje velice pozitivní přijetí v anglo-amerických zemích, což si vysvětluji jednak tím, že je vždycky správné oceňovat nezávislé a menší filmy, jednak snahou o reflexi stavu americké společnosti po 9/11, tedy přiblížením se romerovskému satiricko-kritickému kánonu. Řeší se zde témata homofóbie, xenofóbie, rasismu, víry ad., ale vše docela explicitním způsobem, aby to došlo i těm Romerovým fanouškům, kterým odumřel mozek, ale ještě se nestali zombie; navíc reflexe stavu společnosti svou nadsazeností problémů v roce 2009 ztrácí na aktuálnosti a trefnosti. Pozitivem je, že humor vyplývá ze samotných postav a situací, ale i tak je ZMD nejslabším komediálním zombie horrorem, protože nepobaví tak jako ZOMBIELAND, FIGO či SOUMRAK MRTVÝCH, i když na místo toho nabízí několik slušných lekaček, a soustřeďuje se na rozdíl od výše zmíněných na příliš mnoho témat, ale ani jedno nezpracovává pořádně. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zombie komedie/parodie, která mě dokázala místy i pobavit. Sice jsem už viděl i lepší snímky na podobné téma, ale i zde jsem narazil na slušnou porci nejen černého humoru, ale i hlášek u kterých jsem se zasmál. Asi nejlepší pasáže celého filmu se odehrávaly v kostele s velmi podivným knězem a jeho bohoslužbami. Je jen škoda, že tvůrci nedokázali udržet nastavené tempo v průběhu celého filmu. Lze zde totiž nalézt i docela dost nudných a nezajímavých míst, které mě uspávaly. ()

Curlyman 

všechny recenze uživatele

Dráma, komédia a horor. Tak trochu všetko z toho, ale hlavne dobrá zábava, ktorá sa nebojí uťahovať si z 11. septembra a všetkého "rozruchu" okolo neho. Pridajte si k tomu náboženstvo a homosexualitu a dostanete netradičný zombie horor reflektujúci problémy súčasného sveta, pri ktorom sa určite nebudete nudiť. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie? Možná,ale pouze pod podmínkou,že bych byl totálně na šrot a měl v sobě tunu Ibalginu :-( Zombie film? Možná,ale pouze tehdy,že bych tu smrtící kombinaci alkoholu a Ibalginu přežil. Prostě režisér Kevin Hamedani se pro mě stal dalším prznitelem mého oblíbeného žánru :-( 2% - za to,že mě donutil si to stáhnout :-))) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama