Reklama

Reklama

Sledujte hluboký a inspirativní příběh o rodině, přátelích a především výzvách, kterým musíme během života v tomto neustále se měnícím a komplikovaném světě čelit. Tom (Martin Sheen) je americký doktor, který přijíždí do francouzského města St. Jean Pied de Port, aby převzal ostatky svého syna, který zemřel v bouři během cesty do Santiaga, poutě známé také jako Cesta svatého Jakuba. Tom se však rozhodne na počest svého syna tuto pouť za svého potomka dokončit. Netuší však, jaký to bude mít dopad na jeho typický kalifornský život, který spíš připomíná velmi těsnou bublinu. Nezkušený Tom také zjišťuje, že na této cestě rozhodně nebude sám, brzy se setkává s poutníky z celého světa, z nichž každý řeší své vlastní problémy a každý hledá ve svém životě nějaký vyšší smysl. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (191)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pohodová road-(walk)-movie o poznávaní a objavovaní nielen ľudí a miest, ale predovšetkým seba semého. Charakterovo vydarená partička štyroch trekkerov z rôznych kútov sveta, s ktorými sa vo veselých časoch zasmejete a v smutných k ním prilnete. Estevez režíruje uvolnene, ale cielene a presne. A hlavne je cítiť, že sa do toho vkladá osobne. Malý, pozitívny film, atmosférou podobný Payneho Bokovke. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Príjemný, taký skoro až Coehlovský scenár, pekné scenérie, divák okrem sledovania samotného príbehu postrehne aj zábery peknej krajiny, . Film sa nedá vnímať ako "agitka", či "poloagitka" aktivít kresťanskej komunity, ide o príbeh, zo života štyroch rôznych ľudí, zo štyroch rôznych krajín, ktorých náhoda spojí na jednom krátkom úseku ich života na jednom mieste - na púti. Ľudia, čo sa "nemusia", spočiatku sa len tolerujú, až ich spoločné putovanie a nakoniec predsa len spoji tak, že ostanú priateľmi. Na počiatku syn povedal otcovi, ŽIVOT SI NEVYBERÁŠ, ŽIVOT PREŽÍVAŠ. A film ukazuje, že nie koniec cesty je cieľom, ale samotná cesta. Pohodový štvorbodový film. Na protest proti VERBALným vyjadrovacím spôsobom, niektorých "svojráznych bardov" tejto komunity, pridávam ešte jeden bod. :) ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem si sehnal hlavně kvůli Martinu Sheenovi v hlavní roli, ale musím přiznat, že jsem čekal víc. Tím tedy nemyslím ani tak od něj, jako od filmu samotného. Vytknul bych nedotažený scénář (nebyl od základu špatný, námět byl dokonce velmi zajímavý, ale místy to prostě skřípalo) a především absenci většího počtu scén, které by vyvolaly nějaké hlubší emoce. Protože snímek si tak v poklidu běží po známé poutní stezce, atmosféra je navzdory našlapaným kilometrům příjemně pohodová a uvolněná, zazní několik moc pěkných písniček (např. Thank You od Alanis Morissette), ale v hlavě toho příliš mnoho neutkvělo a film ve mě nezanechal slibovaný zážitek. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě příběh, který každý divák odhadne od začátku do konce. Jenže podstata všech filmů se nemusí vždycky zakládat na originálním a nepředvídatelném námětu. Pokud se podobných příběhů nechopí nějaký idiot, skrývají v sobě obrovskou sílu a pocit svobody, po kterém značná část z nás touží. Takže i kdyby jen pro ten pocit... 8/10 ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Hlavně když vezmu v potaz Esteveze, od kterého bych něco podobného nečekal. Atmosféra, hudba, záběry, pozadí celé dohromady to působí moc pěkně. Bohužel příběh lidí, kteří si stěžují, že musí na latrínu, šlapou v džínech a chrápou v hotelech mi k cestě poutníků moc nesedí. Režisérky ale povedené. -"I'm going to walk the Camino de Santiago." ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Film bol natáčaný malou skupinou päťdesiatich ľudí a pár kamerami. Počas filmovania neboli použité ani žiadne prívesy určené na prevoz techniky. (ambrosko1)
  • Cid je pochován v Katedrále Panny Marie v Burgosu. (CarloRizzi)

Reklama

Reklama