Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

Ant 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý pohled do komunity, kde si "white trash" dost nevybíravým způsobem vyřizuje účty. Jenomže se celý příběh točí kolem jedné prosté zápletky, která vám ale vlastně nic neřekne a u které jsem pravidelně co 10 minut usínala. Nadšená jsem byla jen z duchaplného výkonu Jennifer Lawrence. Od filmu jsem ale čekala mnohem víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vinou debilného českého prekladu názvu som si myslel, že pozerám film Lucu Guadagninoa z r. 2022... a ono sa z toho v skutočnosti vykľulo lacné redneck béčko z r. 2010 s Jennifer Lawrence v titulnej úlohe. Samozrejme, ak by to bol kvalitný film, tak by som sa na taký omyl nehneval. Naopak, bol by som rád, že som omylom objavil skvelý film, ktorý doteraz unikal mojej pozornosti. No ale... nie je to dobré. Postavy sú nesympatické, prostredie dá sa povedať odpudivé a Lawrence sa snaží, ale hrá 17-ročnú žabu, takže neustále každému tvrdí, že k nemu do auta nenastúpi, ale o 2 sekundy už poslušne sedí vedľa neho a na iné osoby mieri strelnou zbraňou a vraví, že bez pušky neodíde a o 3 sekundy odchádza bez nej. Občas je prítomný divný strih (postava A kričí na postavu B, ktorá odchádza zo scény, postava A za ňou začne bežať, strih, postava A sa nachádza na úplne inom mieste v úplne inom čase). Skoro som spadol zo stoličky, keď som sa dozvedel, že toto „televízne“ béčko bolo svojho času nominované na štvoricu Oscarov. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ryze tenzní redneckov, kde většinu stopáže čekáte kdy někdo někoho vykuchá, nebo mu ustřelí hlavu. Kupodivu to ale není tak divoké, protože tvůrci diváka nechají pracovat s mrazivou myšlenkou jak by to asi vypadalo kdyby a snímek spíše cedí nonstop studenou atmosféru vidláckých zákoutí, kde na zahradě místo květin a stromů leží vraky aut, potažmo feťácká doupata. Lawrence je tahoun, akorát tady to není o scénáři, který by jí nechal naplno vyniknout. Škoda, že asi tak půlka záběrů ve filmu je třikrát delších, než by bylo záhodno aby to i bavilo. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Silný a suverénní výkon 20ti leté Jennifer Lawrence (ať mi ještě někdo říká, že není dobrá herečka). Ta sice táhne celý film, žádná scéna se bez ní neobejde, ale i tak divák časem trochu doplácí na určitou monotónnost příběhu a lokalit, ve kterých se odehrává. Na druhou stranu chápu, že právě to neměnné prostředí, ale i všechny vedlejší postavy, které dokonale splňují xtou variaci na Cletuse, vykreslují celkem přesvědčivě fungující atmosféru celého snímku. 6/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktorých prínos je ocenený najmä v krajine jej vzniku a tým-pádom tunajší divák nedokáže dostatočne prijať všetky pozitíva spojené s týmito filmami. 'Winter's Bone' je jeden z nich. Po hereckej stránke súhlasím s nomináciami akadémie, s tými ostatnými sa nestotožňujem ani v najmenšom. Príbeh nám prináša ukážku drsného života jednej rodiny, ktorá je bičovaná krutými okolnosťami vyplývajúcich zo zmiznutia otca a musí čeliť ťažkým skúškam. Takých bolo, takých bude. Vždy je to vďačný materiál pri možnosti útoku na city diváka, tentokrát ma však celý film nechal chladným asi tak ako prostredie v ktorom sa odohrával. Aj napriek pomerne jednoduchému deju plynul príbeh pomerne dobre, čo má na svedomí kamera, niektoré zaujímavé postavy, pár dialógov a hudba. V ostatných aspektoch naozaj nič výnimočné. 60%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Jeden z nejméně vydělávajících filmů, který kdy byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší film. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama