Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 5

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (231)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná jednohubka s rozkošnou Popoluškou Lily James v hlavnej úlohe. Musím sa priznať, že som sa celý čas smial - ani nie tak preto, že by to bolo nejako dobre vymyslené a natočené, ale skôr nad tým úžasným faktom, že niekto je schopný napísať a dokonca aj sfilmovať takúto nebotyčnú chobotinu. Je mi to sympatické a herci sa evidentne dobre bavili, niečo z ich pohody sa prenáša aj na diváka. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samotný námět zombie apokalypsy odehrávající se v "austenovské" Anglii zněl zajisté zábavně a neotřele (a nehorázně ujetě), nicméně jeho naroubování na 'Pýchu a předsudek' s sebou přineslo spíše negativa. V předloze (resp. v předloze předlohy) pochopitelně chybí úderný příběh, složité vztahové propletence zástupu postav jej nenahrazují (a do akčního béčka už absolutně nepatří). Takže zdlouhavé řešení citů a variování známých zápletek mohlo potěšit fanoušky klasiky, jenže kolik z nich bude asi zároveň i fanoušky (ne)krvavých (PG-13) nemrtvých jatek? ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Takhle by to vypadalo, když by se svět z Pýcha a předsudek srazil se světem z Živí mrtví. Někdo říká, že je zde vidět i steampunk, ale je to čistě 18 - 19stol. se zombíkama, slabým humorem, hezkým vizuálem a herci co si tuto blbovinku nejspíš užívali. No, já jsem si to zas tak neužíval, ale vydržel jsem u toho relativně bez problému, takže .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Beru to jako promrhanou příležitost natočit nadprůměrné péčko. Potenciál holek, které tu neváhají vzít do rukou velké kvéry, zůstal trestuhodně nevyužit... Nikomu neberu, že to někdo mohl myslet dobře a nadsazeně, já to koneckonců tenkrát v devítce taky nemyslel úplně zle, když jsem třídní doporučil, aby se nechala vyšetřit; bývalo se mohlo na její demenci přijít včas a já mohl mít aspoň o jednu důtku míň. Jenže holt dobrý úmysl není vždycky všechno. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi mě potěšilo, že scénář není žádná vyložená parodie na Jane Austenovou, nýbrž se doopravdy zamýšlí nad tím, jak by se asi děj Pýchy a předsudku odvíjel během zombie pandemie. Takže příběh sester Bennetových, pana (plukovníka!) Darcyho a spol. vlastně zůstal seriózním příběhem, "jen"  je v něm více krve, mozků, mrtvých a především nemrtvých. Ano, je to hlavně praštěná zábava, ale ne hloupá. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (toi-toi)
  • Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)
  • Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama