Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chmaták se zlou karmou a dobrým srdcem na cestě za Odplatou, výplatou a citovou záplatou - jen mám s jeho přístupem obavy, aby po prázdninách dokončil další školní ročník.. Bumbající antisemita si napsal scénář na své vetché tělo a vznikla z toho černá chilli-komedie čerpající z úspěšných prvků autorovy bohaté kariéry. Fajn, doktor Rath teď ví, že se má docela dobře, (i když to vyndávání jater by si asi chtěl v rámci zahnání nudy zkusit), nicméně v rukou režiséra chybělo lepidlo, co by ten mix žánrů a stylů slepilo v kompaktní celek a snad i proto ve mně žádná z postav nedokázala vyvolat byť jen náznak nenávisti, či sympatie. Navíc některé momenty svou úsměvnosti překročily únosnou mez - za všechny akce s granátem při přestřelce ve věznici (připomnělo to badminton Boba Saint-Clara na letišti), či ponechání tašek s penězi několik dní volně na podlaze (což dávalo stejný smysl jako by Pohlreich došel na oběd k Babicovi a přál si ohřát gazpacho v mikrovlnce). Co se týká českého dabingu, měl Županič při imitaci hlasu Eastwooda zatraceně lehkou úlohu.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nesmíte se v tom rejpat a jen si to užívat. A to se dá, protože je to dost originální film. Něco jako třetí řada Prison Breaku - The Movie. Navíc je to dost drsný a takový mučení ženský elektrošokama ve studiovém Holywoodu neuvidíte. Gibson je super, prostě má charisma a baví a hrajou tam pořád nějaký mexický vypalovačky. Robert Rodriguez z toho musí mít vyloženě radost. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Porter je zpátky a to je dobře. Už mi chyběl. Ležérní hláškující cynik, který nekompromisně projíždí problémem jako ostře nabroušená kudla. To vše s nadsázkou a přímočarostí, která si na nic nehraje. Mel Gibson je zpátky a to je dobře. Už mi chyběl. Přesněji, je zpráky ve své ležérně drsné poloze "mám to na háku", která mu sedne dokonaleji než komukoli jinému v žánru. Doufám, že je to dobré Znamení, že konečně opustil Hranu temnoty, nakopal zadky všem Bobrům a kašle na to O čem ženy sní. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pre nezasvätených možno totálna bračka, pre milovníkov Gibsonovho šarmu, charizmy bad-assovských postáv a kick-assovských scén je tento film časostrojom do minulého štvrťstoročia. Scenár zaujímavo strieda viaceré tempá, akoby tvorcovia počas natáčania prepisovali scenár a nevedeli sa rozhodnúť aký dať vlastne film ráz. Vedeli to ale presne a po dlhej dobe som videl konečne "iný" film, ktorý sa na nič nehrá, ale Gibson hrá presvedčivo nadupane, na malom priestore vie roztočiť poriadny kolotoč. So scenárom zaujímavým, okúzľujúcim a lišiackym sa nám postava Portera vracia v plnom nasadení. Obsadenie záporáckym Stormareom bola stávka na istotu a vyšla na výbornú. Pre mňa určite jeden z malých-veľkých filmov roku a veľké prekvapenie. 85%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Jediný problém vidím v tom, že je natočený na digitál a kvôli tomu vyzerá ako lacná televízna produkcia. Keď si túto "drobnosť" prestanete všímať, otvorí sa pred vami funkčne vystavaný príbeh s odsýpajúcimi dialógmi a živými postavami. Nie je to nič objavné, ale ani tuctové, už len kvôli zaujímavému prostrediu. Mel je šarmantný ako zamladi, vzťah s chlapcom a jeho matkou sa úspešne vyhýba akémukoľvek sentimentu a v násilných scénach je film až nečakane nekompromisný. Veľmi sympatická záležitosť. Scéna s dáždnikom samozrejme vládne. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Představitel hlavní role Mel Gibson se na filmu podílel také jako scenárista a producent. (Rominator)
  • V úvodu filmu je vidět častý nešvar z natáčení automobilových honiček. Při leteckém záběru na auta blížící se k hraničnímu plotu jsou v trávě zřetelné stopy kol od předchozích pokusů o natočení této scény. (Babinicz)
  • Po filmu Spiknutí (1997) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Mel Gibson a Tom Schanley. (mzss1)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama