Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbilo se. Slušná polovina dvoudílného španělského projektu, ve kterém se naposledy můžeme setkat s Paulem Naschym. Je pravda, že nadpřirozená nebo jiná hororová linie dala přednost spíše tragické lásce dvou hlavních postav, ale pořád si to zachovalo slušnou atmosféru a trochu tuctový příběh, i přes svou přímočarost, mě dokázal udržet v pozoru. Herci totiž nejsou žádný polena, hudba taky odvedla kus prácičky a to se týká i maskérů, kteří nám představili seschlejšího bráchu samotnýho Voldemorta. Fajn je také setkání s několika legendárními postavami, mezi nimiž vyčuhuje především Bram Stoker, otec Draculy. Každopádně na druhou část se těšim hodně, jelikož slibuje o dost lepší zábavu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická okultistická pohádka/horror, zdatně pracující s vlastními(hlavně finančními)limity. Vpašování reálných historických postav(většinou velmi slušně zahraných) do zcela fantaskního příběhu funguje jako příjemné ozvláštnění.. Triky jsou na slušné úrovni(v rámci možností) a občasně výraznější "televiznost" výsledku zase až tolik neškodí... Jde o první díl(1/2), který spíše otevírá příběh, představuje postavy a mythologii. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Herencia Valdemar není zrovna nejhorší. Sice bych ho nepovažoval za horor, ale má zajímavou Španělskou atmosféru. Přesně takovou, co mě většinou okouzlí. Když jde občas do tuhého, tak se z toho stává i horor, ale těch situací je opravdu málo. Kdyby režisér trošku zrychlil tempo, přidal pár strašidelných momentů, tak mohlo být vše dokonalé. Raději bych žánr označil jako thriller, ten sedí daleko víc. Tedy až na poslední půl hodinu, to se vše rozjelo, jak mělo už na začátku. Při vyvolávání nemrtvých se vše zvrtlo a nastal problém. V tu chvíli začala být podívaná, která měla nastat daleko dřív. Mohla být sice větší, ale překonala moje představy, poněvadž jsem v to už ani nedoufal. Zase mi samozřejmě vadilo pár věcí a mohl bych jmenovat, jako například hořící člověk, který se něčeho dotkl a okamžitě vše baflo a hořelo okolo něj. Nesmysl, ale koukám na film a ne na realitu, tak jsem to bral. Díky poměrně zvládnutému závěru, obstojným hereckým výkonům a skvělé atmosféře.. 6/10 = 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny celého příběhu jsem mírně rozpačitý. Historie domu a rodu Valdemarů určitě měla něco do sebe a ta atmosféra viktoriánského domu i 19. století nebyla vůbec špatná. Navíc pobavila přítomnost Alesteira Crowleyho, legendárního britského okultisty. Jenže bohužel jsem postrádal nutné napětí a závěrečný výsledek seance mě také zrovna dvakrát neuspokojil. Beru to jako přípravu na hlavní chod, takže dávám shovívavých 60%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Napínavý horor je zhruba ve třetině vystřídán mysteriozním příběhem z minulosti a tenhle úkrok stranou má stejný účinek jako pravý hák od Vladimira Klička, spolehlivě vás uspí, konec však dává ( dával, už jsem viděl dvojku:( ) slušnou naději pro druhý díl, kde se snad vrátíme zase na ten skvostný začátek . ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)
  • Vůbec první španělský film v historii, který byl natočen bez dotací španělské vlády. (Conspi)

Reklama

Reklama