Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Mladý inženýr Velínský stojí o práci v leteckém podniku. Konstruktér inženýr Solana o něj nemá zájem. Až když se zřítí vrtulové letadlo a Velínský objeví příčinu havárie, místo dostane. Vzápětí nastává problém, které se táhne celým seriálem - Velinský usiluje, aby továrna vyráběla proudová letadla... (oficiální text distributora)

Recenze (31)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mimoradne spatny serial, vhodny pouze pro skalni fandy letectvi (vyvoj L-29), coz ja ale nejsem. Me potesila jen ucast puvabnych zen, a to zejmena luxusni a sexy vyhlizejici Ivany V. P.S.: mozna, ze kdyby to smysluplne zestrucnili, zvolili do hlavni role jineho herce, a natocili to jako bezny 90 minutovy film, bylo by to lepsi. 2- ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Co si vybavuji, tak je to jediný TV seriál o vývoji nějakého letadla. Vzhledem k tomu, že natáčení probíhalo v roce 1989 a k následným událostem v naší zemi, bylo uvedení odloženo. 23 let je však poměrně dlouhá doba na to, aby ztratil vše ze svého půvabu. Po sedm dílů je prezentován návrh, boj o konstrukci a vývoj letadla Delfín L-29 a to na poli vývojářů. Vše se tedy odehrává na vedoucích místech a do dílen se nahlíží opravdu jen okrajově. S velikým úspěchem je to dotáhnuto do zdárné konce. Příběh je lehce okořeněn soukromým životem hlavní postavy. A tak se tu jen jedná, prosazuje, rozčiluje, zkrátka vyvíjí. Na dnešní dobu je to už značně pomalé a nezáživné, a hodně těžko už někoho osloví. Z nostalgického hlediska se však nato dívat dá. Jedná se o náročný, odpočinkový seriál o tlachání pánů inženýrů jak to jde a nejde, o problémech s motorem a co na to Sovětský Svaz. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výborná výprava, která je ovšem téměř nefunkční. Kromě letadel a kreslení totiž seriál postrádá jakýkoliv příběh. Na konec 80. let už autoři scénáře mohli zařadit nějaké propojení na historii. Navíc i partnerské vztahy jsou jako z prvorepublikové červené knihovny (naprosto asexuální). Vztah exmanželů Hálkových je téměř parodický - lekavá Ivana Vávrová spíš vzbuzuje smích... Seriál ocení pravděpodobně fanoušci letecké techniky. Celkově nudně unylé. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Budovatelský etos v reálně-socialistickém podání. 1)  Tak si to spočítáme. Máme tu amatérský outlook seriálu, bezkrevné herecké výkony (29letý Edward Tomas vskutku září) a suché, nezajímavé dialogy (41letý scenárista a režisér Vladimír Kavčiak)._____ 2)  Nedivím se, že jsem seriál v době svého vzniku ani nezaznamenal._____ 3)  Možná, kdybych byl vášnivý fanda historie letectví... ale já nejsem._____  4)  Jinak vše poněkud podrobněji již vystihl Big Bear**.                          .                        .                        .                     . ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • V prvním díle lze ve scéně procházení výrobní linkou spatřit rozestavěné letouny L-39 Albatros. Tento letoun však byl nástupcem L-29 a začal se vyrábět až v roce 1970, tedy 11 let po prvním vzletu L-29 Delfín. (Foxhound#1)
  • Hálková (Ivana Vávrová) čte knihu „Florentský čaroděj“, věnovanou Leonardovi da Vinci. (sator)

Reklama

Reklama