Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (819)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"No ty krávo", řval jsem hned několikrát. A vlastně ani nevím, jestli bolestí nebo jestli to bylo na Sáru. Film z pomezí žánrů Přehlídka dámského spodního prádla a Hardcore porno byl rozdělen na dva zásadně odlišné poločasy. Ten první režírovala tlupa neandrtálců a stála za velký šišatý bobek. V polovičce základní části se ale trenér vyměnil a je na místě přiznat si, že divoženka s neustále pečlivě upravenými vlasy zachránila sezonu a tým dostala až do play-off. V něm rozsekala všechno, co jí přišlo do cesty a mně nezbývá než napsat, že se svými technikami a nekonvenčním přístupem k hajzlům by měla honem rychle odletět do Paříže. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Originál je surový, atmosferově slabší a bez temnějšího tónu, nebo ruchu. Remake všechny tyhle prvky obsahuje a i kdyby je neměl i tak by diváka psychicky zdrtil. Monroeův I SPIT ON YOUR GRAVE je plnokrevný nikým nešetřící exploitation, který kdybych viděl na nejmenší možné obrazovce v černobílém formátu i tak mě ohromí. Drastický, brutální na pohled bolestivý zážitek s výborně vybudovanou atmosférou, propracovaným vývojem psychického podvědomí - všechny kruté scény jsou pro nás bolestivé (vcítíme se do hlavní postavy) a v závěru nám spadne kámen ze srdce. Ale špatný psychický stav nás dlouho neopustí. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné, avšak ne naturalistické, ani autentické. Krvavé sekvence jsou příliš "vyhlazené" aby byly šokující. Ale na nízkorozpočtový horor s několika hektolitry krve se to celkem dá. Sarah Butler je v rámci mezí herecky solidní a hlavní pánská sestava je komická jak se patří. Poslední dobou se Hollywood inspiruje v nějakých sado maso praktikách, protože druhý film za poslední dva roky kde se přijde o mužský pohlavní orgán, aby následně skončil v ústech postiženého - to už nemůže být snad ani náhoda. Určitě to ale nemá ten patřičný efekt šoku, ani pro diváka, ani pro hlavního hrdinu. Jako remake ale po všech stránkách obstojné. Úsporný, dravý a rychlý film. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasický rape and revenge bez přidané hodnoty. Kvalitě tu ubírá zejména první fáze, která je vyloženě hloupá a samoúčelná. Revenge část je příjemnější. Sice trošku epizodní a nesouvislá, a jednotlivé smrti jsou překombinované, na druhou stranu ale slušně vymyšlené a rozhodně zaujmou. Jako samostatný snímek relativně zdařilé, jako součást žánru nic nového, spíše takové opakování pro začátečníky. Bohužel hlavní hrdinka není postavou, které by mohl divák fandit. Celý snímek je tak pouze jakousi atrakcí, která nedovede strhnout. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový účel, který je totálně směšný. Drobné spoilery. Chcete vidět pořádný film s touto tématikou? Pusťte si "Poslední dům nalevo", ten je sice totálně pochcávaný diváky, ale působí přirozeně a odplata je reálná, tohle je komedie, ač nechtěná. Absolutně zde nefunguje ten pocit zhnusenosti, když je Jennifer (ne)Kozatá znásilněná, vše je tak trapně natahované a nesmyslné (čerstvě napuštěná Jennifer vyrazí do lesa nahatá a místo aby utíkala, prostě se jen prochází, pak je znovu znásilněna když jí ->dojdou<- násilníci). Jennifer je panna, ještě k tomu spisovatelka a evidentně občas zavítá do kostela, zkrátka pionýrka první kategorie, přesto je její "návrat z řeky" ve stylu, že se během těch pár dní v lese naučila chemii, lovit, vázat nepřekonatelné uzle, unést 150kg chlápka, vykouzlit z větviček různé pomůcky + své spálené věci a ještě k tomu dokázala být neviditelná. Celkem solidní výkon na polomrtvou vyzáblinu, která si pořádně ani neuměla zavázat tkaničky. Sarah Butler se absolutně nehodí do této role. Jednak musí být herečka skutečně sexy (to aby divák uvěřil těm nadrženým kecům na způsob: "pojď ke mě krásko... jseš tak krásná kundička... při pohledu na tebe mi stojí péro... chci ti ho tam vrazit"), ale hlavně dokázala přesvědčivě zahrát pouze volnočasový běh na začátku filmu. Stačilo mi sledovat její výraz, když se "vrátila" a věděl jsem, že celý dojem z filmu je v hajzlu. Na filmu jsou dobré jen způsoby smrti, ale to je vše. Thriller je to slabý a zhovadilý, jako tento komentář. 40% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • V konečnom scenári mala Jennifer (Sarah Butler) doraziť do chatky so svojím psom, ktorý by mal výrazný priestor vo filme. Psa sa nakoniec nepodarilo obsadiť do filmu, pretože najatie cvičeného by prekročilo rozpočet. Podľa režiséra Stevena R. Monroea, pes by zarobil viac peňazí ako ktokoľvek iný na filme. (Pat.Ko)
  • Chad Lindberg mal pôvodne stvárniť postavu Stanleyho, ale radšej si zvolil hrať postavu Matthewa. (misterz)
  • V původně zamýšlené verzi scénáře měla Jennifer (Sarah Butler) do chaty přijet se svým psem. Ten byl ale na poslední chvíli ze scénáře vyškrtnut, jelikož by najmutí takto vycvičeného psa přesáhlo původní rozpočet. (Conspi)

Reklama

Reklama