Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nič so survivalu som tu skoro nepociťoval, dokonca by som povedal, že aj tretia sezóna Survivoru je napínavejšia a to tam polovica odstúpila dobrovoľne, lebo jedného bolel malíček, druhý mal žlté v uchu a iná zabudla, že ona tam ani nechcela byť. Boj o život v jaskyni nakoniec vyšiel podobne, veľa vzdávania sa, veľa podvodov a to nielen preto, že sa to odohrávalo pod vodou, málo boja a veľa pátosu, no a nakoniec z toho bola taká jaskynná eutanázia. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to možná může působit trochu jako béčko, ale potom se to neuvěřitelně rozjede a divák sleduje napínavej boj o přežití, kterej se obešel bez zombíků, zmutovanejch psů a pětimetrovejch žížal. Takovejch filmů jako tenhle už moc není a to je hodně nedoceněný. Film dokáže držet tempo a napětí až do konce. Výborná podívaná. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ver jaskyni.“ Nie snáď, že by som JASKYŇU s Coleom Hauserom obviňoval z kvality, ale aspoň mala príšery žerúce potápačov. V SANCTUM z produkčnej dielne unudeného Jamesa Camerona žiadne príšery nie sú – je to v rámci možností realistické dobrodružstvo z podzemného komplexu „matky všetkých jaskýň sveta“. Mohlo to byť fascinujúce prostredie, ale nebyť úvodného atmosférického letu helikoptérou (pripomínajúceho ARACHNOFÓBIU a JURSKÝ PARK dokopy) a hŕstky pôsobivých scén (tank, zaseknuté vlasy), nemalo by SANCTUM nič. Scenárista približne vie, o čom hovorí (Papua - Nová Guinea patrí k jedným z najzaostalejších miest planéty, niektoré kmene v hlbokej džungle neobjavili ešte ani koleso), ale to je asi tak všetko. Inak séria nudných akčných scén, slabučkých dialógov a naivného záverečného otco-synovského poučenia. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

3 D vizuál filmu sedí, aj keď tu mohli použiť viac priestorových efektov a ´´direct to camera´´ záberov. Ponúkané napätie takisto nepatrí medzi tie najstrhujúcejšie. Z toho všetkého vyplýva a rovnako aj z polofádnych hereckých výkonov, že toto strýkom Cameronom zaštítené dielo patrí skôr do druhej ligy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako dokument v štýle Pádu do ticha to mohol byť výborný dokument, takto je to iba béčko, nie nepodobné Vertical limit. Oproti nemu sa ale predsa len drží viac pri zemi a Sanctum proste nie je smiešny film. Má iba nevyužitý potenciál. Prvá polovica sa mi páčila viac, objavovanie podzemných prírodných krás má svoje čaro. Potom začnú prevládať nezhody a postavy považujem za pomerne ťažko uchopiteľné. Proste scenár s nimi pracuje raz ako s ľudskými, chybujúcimi ľuďmi, potom ako s typologicky rozdelenými na tých dobrých a toho zlého, čo nejde dokopy s tým, čo sme napríklad videli skôr. Ale dobre, viac tu išlo o tú prírodu a preto zaokrúhľujem smerom hore. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (18)

  • Premiéra v Japonsku byla z původně plánovaného 22. dubna posunuta kvůli katastrofě způsobené zemětřesením a vlnou tsunami. (dex2man)
  • Ako kaskadérka a inštruktorka potápania v jaskyni pre hercov slúžila vo filme známa potápačka Agnes Milowka, ktorá nešťastnou zhodou okolností krátko po dokrútení tohto filmu zahynula 27. februára 2011 v Tank Cave neďaleko Tantanooly na juhovýchode Južnej Austrálie, keď jej v podobnej jaskyni došiel vzduch. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo na Zlatém pobřeží v Queenslandu a v jeskyních v jižní Austrálii, z části pak i v obrovské umělé nádrži. (dex2man)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama