Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (606)

woody 

všechny recenze uživatele

Takhle schématická a polopatická rozprávka to už dlouho nebyla. Citově otupělé (terapeutka!), katarze veškerá žádná (zmrzlina, wtf), Havaj z katalogu Čedoku, která se naprosto míjí účinku, co do kontrastu s bolestným údělem hrdinů. Bez skvělého Clooneyho by to bylo za hvězdičku (možná, bez něj by o to stěží někdo zavadil). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď mám silný príbeh, nepotrebujem ho umiestňovať do prostredia Havaje. Ináč príjemné nahliadnutie do rodinných vzťahov medzi tatkom a dcérami, a do ich lúčenia sa s umierajúcou matkou. Trocha dojatia, trocha úprimnosti, trocha humoru. Všetko decentne a citlivo podané, ale ničím výnimočné, bez prekvapení či väčších zdramatizovaní. Na štyri hviezdičky film vyťahuje Clooney s jeho rolou na telo, a tiež postava Matthewa Lillarda, ktorá je asi najsvetlejším a najživším prvkom filmu. Bokovka bola väčším "zjavením" a zanechala výraznejšiu stopu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Clooney svojí aurou utáhne i slabší chvilky filmu a není jich zrovna málo. Předně film trvá téměř dvě hodiny a to je opravdu zbytečně přes limit. Skončit tahle rodinná tragikomedie o půl hodiny dříve nic by se nestalo a jen by to pomohlo lépe vstřebat rozháraný a poměrně plytký dějový koncept. Clooney hraje Matta Kinga, právníka z Havaje vlastnícího cenné pozemky po původních předcích a ve druhém sledu, pro film podstatnějším, hraje paroháče pátrajícím dobrou polovinu stopáže po údajném milenci své v komatu ležící ženy do kterého upadla po nehodě na člunu a ze kterého už se neprobere. Matt zůstal na všechno sám, má dvě dcery, z nichž s tou starší si nemilosrdně cloumají hormony, a navíc se musí vyrovnat s nevěrou své tolik milované ženy a je skoro urážka Georgova ega, že tvůrci do role milence vybrali Matthewa Lillarda. Která žena by asi zahla s Lillardem když má za manžela Clooneyho. A takových nevěrohodných situací se ve filmu řeší víc. Všichni přece víme jak je Clooney uznávaný herec a asi těžko překvapí jeho skvělá herecký výkon. A nejen on se postaral o zdárný průběh veskrze obyčejného filmu. Mladá Shailene Woodley na sebe rolí starší dcery rovněž upozornila i když na 17letou dívku, kterou představovala, rozhodně nevypadala. A ve vedlejší roli podal asi nejreálnější výkon veterán Robert Foster a Beau Bridges. Film na jedno podívání. Už se k němu nikdy nevrátím, ale opět se mně potvrdilo jak kritici zbytečně přechvalují v podstatě standardní film co má do dramatu hodně daleko a o komedii se jen tak otře jako ryba o plavce v průzračném karibském moři. Loučím se havajským pozdravem "Maloha" nebo jak to bylo. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní vztahovka s neotřelou Havají v čele, dodávající překvapivě osobitou, značně uvolněnou atmosféru, která konfrontuje s napjatým příběhem o umírající matce a nefungující rodině. Payne objevil světu Shailene Woodley, takže za to palec nahoru a Clooney hraje svého typického sympaťáka s přehledem. Škoda některý očekávatelných druhořadých zvratů, ale v klíčových scénách si to udržuje dobrou dikci díky konverzačně vcelku vypilovaném scénáři. U autora vyhlášené Bokovky to asi nebude úplně náhoda, nýbrž jeho hlavní zbraň. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Obyčejné drama, složené ze střípků životních příběhů, kterých bylo natočeno nespočet - osoba blízká v kómatu, nevěra, nezbedné děti, těžké rozhodnutí v obchodních záležitostech apod. Nic víc, nic míň. K tomu jde o knižní adaptaci, která je dobrá na to, že se jedná o knižní debut spisovatele K. H. Hemmingse, ale ne tak výrazná, aby se převáděla na filmové plátno. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Satellite Awards ocenilo snímek v kategoriích nejlepší film a nejlepší scénář. (Terva)
  • National Board of Review udělila snímku celkem čtyři ceny. Ocenění v kategorii nejlepší herec si odnesl George Clooney, v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli zvítězila Shailene Woodley a Alexander Payne si odnesl cenu za nejlepší scénář. Snímek byl pak oceněn i jako nejlepší film. (Terva)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama