Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (631)

juta 

všechny recenze uživatele

Nedostal jsem to, co bych od nového Halloweenu očekával. Na dnenší dobu je to bídně zpracované, ani tu atmosféra moc nefunguje a příběh nedokáže v ničem oslovit. Scénář jako by psal někdo, který neví jak to v dnešní době chodí a co je zapotřebí ve filmu mít, aby dokázal zaujmout. Takže z toho vzniklo jen další průměrné pokračování a to je hrozně velká škoda. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sériový vrah Michael Myers se po čtyřiceti letech strávených na psychiatrickém oddělení v nemocnici dostávává po nehodě autobusu, který ho měl odvézt do jiného zařízení na svobodu a opět za sebou zanechává mrtvá těla svých obětí... Ke čtyřicetiletému výročí nemohl snímek Halloween (1978) dostat důstojnější nebo lepší pokračování. Je tam vše potřebné Jamie Lee Curtis, ikonická halloweenská maska a hudební motiv. „Co budeme dělat? Zrušíme Halloween?“ ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No plus mínus je to takový jaký jsem to čekal ať už co se pozitiv i negativ týče. K tomu pozitivnímu : Věděl jsem, že v rukou tvůrců původní série to nemůže skončit tak hrozně jako ten vejškrab z opičí kundy v podání Zombieho, kterým se před časem můj nejoblíbenější zabiják v masce smutně loučil s filmovým světem. Teď už je sice dědeček, ale pořád v nezničitelný formě. Všechno je přizpůsobeno pro fanoušky originálu. Pomalé tempo, budování atmosféry, hudební podmaz co přímo od Carpentera zní stejně nejlíp a nekompromisní surové mordy v typicky Myersovském stylu s tím však jde ruku v ruce i to negativní. Tvůrci se prostě rozhodli, že fanoušky umlátí odkazy. I když tenhle film se ofiko hlásí jenom k jedničce našel jsem tu odkazy i na Dvojku, čtyřku, nebo H20. Problém je v tom, že film nemá čím překvapit. Tohle všechno už znalý fanda Halloweenu viděl, byť v oldschool provedení je to fajn, ale originalita na rozdíl třeba od H20 který přišel s pár novými prvky, je zde na bodu nula. Vývoj každé scény je odhadnutelný a předvídatelný dopředu, ale je to fajn vzpomínka na staré časy.65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím zamyslíme, tak je vlastně doktorovo tvrzení o vztahu mezi Laurie a Michaelem aka o kořisti a jejím neúnavném lovci/dravci (což funguje i vice versa) dokonale výstižné. Svým způsobem vážně jsou jako drsnější Tom a Jerry v lidských podobách, tisíckrát urputnější, a s hektolitry neředěné krve jako další přidanou hodnotou navíc. A tentokrát je to trochu jinak. Ona je připravená jako nikdy předtím, těžce vyzbrojená a zavile odhodlaná dostat Strašidlo jejího života s konečnou platností na lopatky. Jenže ten chlap je jako lavina. Čeho se dotkne, to rozmašíruje na milion kousků a nezastaví se, ani když mu v šedesáti projde kulka tělem. Je to monstrum. Chladnokrevná zrůda, které není skoro nic (scéna se získáním nože výborná) svaté. Takže jo, bavil jsem se víc než u IT, probudilo to ve mě znovu to malý děcko, co trnulo hrůzou u prvních sezón Akt X, a těším se na nášup. Nášup všech těch hororů, které po úspěchu téhle slasherové pecky co nevidět dorazí do kin po celém světě. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V těch pokračováních Halloweenů aby se prase vyznalo, nakonec jsem po konzultaci s uživatelem kacator123 a vlastním uvážením přeskočil z druhého dílu původní série k tomuto a až do finále jsem si myslel, že to byla mistrovská volba, když pominu trapně čitelný na ameriku typický feministický podtext, tak debilita si v tom závěrečným slepičinci vysloveně podává dveře (stání u dveří, výstřel do podlahy, atd ) . Rok 2018 a 1978 není v USA to samé, bohužel. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 10 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčelo se od 13. ledna do 19. února 2018 v Jižní Karolíně v USA. V červnu pak proběhly ještě dotáčky. (Varan)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama