Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako velkohubá scifi s monumentální výpravou, avšak tenhle dojem má človek asi tak prvních 20 minut. Poté zjistí nezáviděnihodný fakt, že se celý scénář a tím pádem i celý děj drží v jednom domě a že se charaktery rozvijí rychlostí šneka. Efektů moc není - čemu se také divit, když rozpočet snímku byl velmi malý. A když to všechno začne být konečně invenční a ustoupí klišé, je konec snímku. Naschvál ? Velmi nepovedený pokus z mála udělat hodně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po AvP:R jsem Strauseovic bratřím položil v Dutchově stylu otázku, jestli u Twentieth Century Fox teď brousí tužky a nyní vidím, že i tahle práce by pro ně byla příliš zodpovědná.. Bayovi chudí příbuzní (myslím rozpočtem, duchem to vyjde nastejno) se sice mohou ve svém vykrádačském sci-fi opřít o obstojné triky, ale co je to platné, když jakmile nějaká postava otevře ústa, ocitneme se v žánru komedie. Samozřejmě u podobných snímků nečekám řečnické obraty Cicera a hloubavé myšlenky antických filozofů, ale taky nemusí postavy mluvit a jednat jako úplní idioti. Zanedbatelná pochvala autorům za to, že neukončili invazi evidentně technicky vyspělých mozkožroutů chřipkou, rýmou a nebo chrabrým americkým prezidentem s leteckým průkazem.. ()

Reklama

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká frajeřina. Primát filmu spočívá v tom, že jej napsal primát. Nebo dva primáti. Každopádně neschopnost natočit něco tak jednoduchého a archetypálního, jako je film o mimozemské invazi, hraničí s filmařskou imbecilitou. Ve Skyline se nepodaří lautr nic, krom asi dvou velmi komických momentů (těžko soudit, zda záměrně) - rád bych na tenhle film aplikoval nějaký jednotící výklad, ale on se nachází ve stádiu absolutního chaosu. Objektivně jedna z nejhorších žánrovek, co jsem kdy shlédl. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Scénář se podobá dvěma známým sci-fi. ALE! Na Den nezávislosti to v nejmenším nemá a oproti Válce světů chybí impozantní nástup a wtf konec. Nic moc - s vizuálním ztvárněním nemám problém, nějaká pointa by se taky našla (byť pokulhává na všechny čtyři), ale vůbec nemůžu říct, že bych se bavil. Chybělo napětí, akce nepromyšlené, cíl neznámý; prostě špatně natočené. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Desetiletý chlapeček ve mně, který chce od filmu hlavně hodně mimozemských příšer, při Skyline slastí vrněl. Jako fanoušek seriózních uvědomělých scifáren jsem uvažoval o sebevraždě. Ten film je strašně špatně napsanej a zahranej, ale bavil jsem se o píď líp než u druhého AvP ... už jenom proto, že tady jsou ty potvory často a pěkně vidět. 5/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)
  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)

Reklama

Reklama