Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Fakt to nemusí být nic tak složitýho - přivézt z Německa do Švédska 40 kilo (cca polovina dospělýho chlapa) něčeho, po čem se jen zapráší... Tady se to ale celý zkomplikovalo, kluk, kterej se možná v budoucnu mohl mít dobře, na to hrozně kvaltoval, takže kecal, aby to svoje zbohatnutí urychlil, a tím to celý podělal. Slabej článek, no... Ale od "svých" Arabů asi fakt nemohl čekat bůhvíco, nevěřím, že by se s ním šábovali tak, jak si to dohodli. Prostě se na to měl vykvajznout od začátku, jenomže to by tak strašně nesměl potřebovat kačky. Každopádně je vidět, že na mě ten příběh zapůsobil, a že ho beru vážně. Bylo to jistě i proto, jak to bylo celý udělaný, měl jsem u toho studený nohy, a to je neklamný znamení, že to funguje. Úplně hotovej jsem z toho ale nebyl, pětihvězdy si šetřím jen pro ty největší pecky. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Drsná śvédská vecička. Tradičné severské civilné pojatie filmu občas bráni filmom v dosiahnutí vyšších obrátok. Väčšinou ale tá chladná atmosféra ide k dobru. Kinnaman je slizký nesymaptický ako to len ide. Zapletie sa do sračiek a nevie ako von. Švédi si pustili do krajiny kadejakú pakáž, ktorá nemá nič iné na práci ako robiť organizovaný zločin. Film ma bavil. A páčilo sa mi, že takmer každá postava bola vcelku gaunerská, ale zároveň ponúkla niečo ľudské, za čo som jej mohol fandiť. Ku koncu už človek stráca prehlad, kto je dobrý a kto zlý. Mohlo to byť drsnejšie, akčnejšie. Na 4* stačí. ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před pár dny a musel jsem si nechat hodnocení tzv. odležet. Poměrně realisticky natočený film o prostředí, do kterého by se asi nikdo z nás nechtěl dostat (myslím tím kruhy, které obchodovaly se zeleninou). Hlavní postava mi tam skvěle sedí a realističnost podtrhuje řeč - každá sorta lidí hovoří tou svojí (ne jako v US filmech, kde všichni i v nejzapadlejší džungli hovoří english). Zajímavý film. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Uf, takhle syrový kriminálky uměj jenom Angláni a Švédové. Vlastně si nepamatuju žádnej švédskej film, kterej bych si kdy dal do škatulky "blbej". I tady se to hemží různejma národnostma a jazykama od Švédů, přes Srby až po jihoameričany a zase se všechno točí kolem koksu a prachů. Namyšlenej zchudlej hejsek se proto připlete ke špatný straně, aby moh machrovat před svejma prachatejma kamarádíčkama. Ale to ještě neví, že tam to jde snadno, ale ven už podstatně hůř. Filmu nemam co vytknout-postavy super, kamera taky, napětí až do konce. Vlastně jo-Dejan Cukic dostal strašně málo prostoru. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Úkaz metrosexuálního "klučinu" při preměně v rasistického chlapa. Na počátku byl on, student ekonomické fakulty někde ve Švédském království, kde vládne fitness trenér. Kluk ze skromných poměrů se snaží zapadnout do vyšších kruhů, přivydělává si jako taxikář (jak mafie, že?), čeká na svou šanci, která se jak jinak naskytne a mladík se rychlostí zvuku (ne světla) dostává do "vyšších kruhů", kde nestačí koulet očima. Joel Kinnaman je sympaťák, i když gay, v roli přemýšlejícího studenta vydělá balík, který jak by se na první pohled zdálo, není lehké dostat na svůj účet. Neskončí to tak jak všichni glosatoři a hoši od milice čekají... sám jsem se nestačil divit a po dlouhém čase film, ktery mě opravdu vtáhl. Kdo by to byl řekl do těch seveřanů. 8/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama