Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Začne to skvělým útěkem z vězení, o kterém se Michaelu Scofieldovi může jen zdát, ale pak se začne kecat a kecat. A já mám tyhle "kecací" filmy rád, jenže když čekáte spíše akci a dostane se vám drama… zkrátka, jste zklamaní a čekáte, kdy se něco začne dít. A v tom přijde skvělý konec. Zkrátka jako na horské dráze. Na začátku a konci jste nahoře a říkáte si, že to je bomba, ale mezitím se nudíte a myslíte si, že umřete nudou. 60 %. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já tu severskou kinematografii můžu, ale tohle mě celkem zklamalo. Na to aby se to dalo brát jako dobrý příběh ze života mi to přišlo takový až moc vyumělkovaný. Kdyby někde leželi takhle snadný prachy jak je to prezentováno v tomhle filmu, tak by se podobně jako hlavní hrdina nakonec živil každej a to je blbost nebo ne? Konec už byl pak přehnanej totálně. Nemluvě o hrdinovy co má charizma uzený makrely jak jsem napsal v komentu na Robocopa a tady to není o nic lepší. ne že by mě to úplně nebavilo, ale čekal jsem o dost víc.50% ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Společenské minoritní skupiny přistěhovalců ze zemí nikoho, kterým nevoní poctivá práce nebo vůbec způsob života postavený na pevných etických zásadách, se konečně dočkaly. Natočili o nich film. A rovnou celou volně provázanou trilogii. Podsvětí současné švédské metropole je zde vykresleno v konturách lapkovství jako ze středověku, akorát s tím rozdílem, že kočovné kmeny se zde ohánějí nabitýma kvérama. Jinak se nic moc nezměnilo. Krade se vše, co není pod zámkem a pokud to pod zámkem je, je to jen kosmetická překážka. Koks, kurvy, rychlá auta a společenský status zvířete, všechno chceme a chceme to hned. Trpělivost je nám cizí. Snadný prachy jsou něco mezi akční gangsterkou a sociálním dramatem s občasným moralizačním šťouchancem do slabin. Pestrá mozaika lidských osudů z opačného spektra společnosti, zábavná, napínavá a ošklivá. Refnova spanilá jízda napříč severským kanálem plným smrdutého marastu je ale přeci jen o nějaký ten stupínek výše (okoštujte: Pusher / Pusher II / Pusher III). ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne zasa výborný film, a zasa raz severská tvorba. Snabba Cash je dramatický thriller, aký sa nepotuluje na každom rohu a jednou z jeho kvalít sú výborne napísané a zahrané postavy (najlepší samozrejme frajer Kinnaman, ktorý je po Zločine momentálne v kurze), dobrý herci a skvele napísané osobné vzťahy a zázemie každého z hlavných účastníkov. Teším sa na dvojku. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Dospělejší švédský Bony a klid? Jo proč ne, příběh jednodušší a předvídatelný, ale vadilo mi to? Myslím že ne. A Holder resp. Joel Kinnaman totálně boží *:+* Skvělý taky Dragomir Mrsic. Fakt jsem měl podobný pocit u trilogie Pusher a Madse Mikkelsena, když jsem ho kdysi "objevil". Doporučuju všema deseti resp osmi z deseti a těším se na zbylé 2 díly. *:+* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama