Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Švédský kolega sice za skvělým dánským Pusherem zaostává, přesto si ode mě důstojné 4* vysloužil. Civilně laděné skandinávské gangsterky u mě sklízí vyšší sympatie než ty nadupaně akční americké. Proto dám rozhodně šanci i dalším dvěma dílům Snadných prachů. "Nikdo ti nepomůže. V tomhle byznyse jsme všichni zmrdi." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám v oblibě starší Refnovy dánské filmy o kodaňském podsvětí, musela mě tahle švédská nedomrlá nápodoba zákonitě zklamat. Námět je de facto stejný - srbské gangy se opět přetlačují s všelijakými barevnými gangy o trh s fetem, ale zatímco u Refna mě to hodně bavilo, tady už moc ne. Děj na mě většinu času působil tak nějak trapně, jak se křečovitě snažil o světáckost, skoro jako kdyby to točili Češi... Hlavní "hrdina", norský studentík, který se v závěru pustil do přestřelky s policajty jako ostřílený gangster, byl k smíchu. A švédský Radovan se s tím dánským už vůbec nedá srovnat... Prostě zklamání, hodně slabé tři. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zádrhelem Snabba Cash je hlavní hrdina nebo lépe řečeno antihrdina, protože se mu nic nedaří, na co hrábne, to podělá, tváří se furt jak blbec, takže jsem za celou dobu nenašel k téhle postavě jakoukoliv cestu. Jeho praštěný chování se pak projeví především v závěru, kdy jsem u toho řekl "co to kurva dělá, asi mu hráblo?!" Tím pádem absolutně nazajímavá postava, která kdyby po půl hodině zmizela, ani by mě to nemrzelo. Zajímavější postavy se spíš najdou mezi přistěhovalcema, kterých je plnej film. Švédy byste spočítali na prstech jedné ruky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi thriller, ktorého veľkou prednosťou sú dobrý scenár, autenticita a naturálnosť. Drsný príbeh o mládencovi, ktorý sa silou mocou snaží dostať medzi zbohatlícku elitu a jedinú možnosť ako to čo najrýchlejšie dosiahnuť vidí v peniazoch z organizovaného zločinu. Zo začiatku sa ešte snaží bojovať so svedomím, ale pokušenie je silnejšie.... Tu vidno, ako veľmi môže byť život ľahký, keď sa človek narodí dobre situovaným rodičom a ako ťažké je presadiť sa vlastnými silami a v súlade s vlastným svedomím. Čo sa týka postáv miesi sa tu snáď každá možná národnosť, ktorú si podvedome spájame s drogovým obchodom - Hispánci, Albánci, Arabi, Srbi... už mi tu chýbali iba Ukrajinci a bolo by to komplet. Aj napriek tomu, že tu prakticky neexistuje vyslovene pozitívny hrdina a v konečnom dôsledku ani nie je koho poľutovať, je emotívna stránka, hlavne k záveru, pomerne silná. Navyše to dovoľuje zachovať si určitý odstup a ľahšie zamyslenie sa nad príčinami chovania sa jednotlivých postáv. Veľká spokojnosť. 85/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PENÍZE JSOU REÁLNÉ. TEĎ JE TŘEBA ZEPTAT SÁM SEBE, JESTLI TO PŘIJMOUT, NEBO SI MYSLET, ŽE TO TROCHU SMRDÍ..... /// Mlaďas J.W. má na účtu dvě kila, ale je chytrej a mohl by vydělat na globálním ekonomickým průseru. Aspoň si to myslel. Jenže osud chtěl, aby svůj život spojil s Araby, Srby a Albánci – tedy lháři a podrazáky, co se modlí každej k jinýmu bohu. Dlouho – vlastně furt se v poklidu vypráví, důraz se klade na charaktery, ukázat motivy a důvody...atd, atd. Decibely ohromí jen při návštěvě nočního klubu (nikam nechoď!, furt píšu o filmu!). Všechno se podřizuje a připravuje pro hodinu ,,H“, kdy se charaktery dají ,,do pohybu“. NEMYSLI SI, ŽE ZNÁŠ LIDI, SE KTERÝMA PRACUJEŠ! Film o drogové mafii zdlouhavě ukazuje, že ,,BÍLEJ KŮŇ“ nikdy černý stádo nepovede. Leda že by..... . Zbytečně DLOUHÉ, ale ZAJÍMAVÉ, možná až psychologické vyprávění, které určitě v závěrečná půlhodince – když řada předem naplánovaných i nešťastných příhod graduje, nabídne nadprůměrný filmový zážitek. Jestli čekáte americkej popcorňák – tak tohle ti kluci ze ,,severu“ netočej. Jejich filmy a příběhy jdou jinou cestou! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechci čekat na americkej remake. 2.) Jmenuji se Michael Scofield a chci se naučit zdrhnout z vězení. 3.) Pracuju pro Abdulkarima. 4.) Zjistím, proč nekupovat psa od Albánců. 5.) Chystám se podnikat s klukama z Arábie a tichými společníky jsou Albánci (slyšet je jen několik Srbů). 6. Jsem bílej kůň osedlanej přičmoudlým jezdcem. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama