Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne zasa výborný film, a zasa raz severská tvorba. Snabba Cash je dramatický thriller, aký sa nepotuluje na každom rohu a jednou z jeho kvalít sú výborne napísané a zahrané postavy (najlepší samozrejme frajer Kinnaman, ktorý je po Zločine momentálne v kurze), dobrý herci a skvele napísané osobné vzťahy a zázemie každého z hlavných účastníkov. Teším sa na dvojku. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Zvlášť proto, že zrovna od Švédů jsem podobnou pálku nečekal. Musím říct, že současný trend naturalistických krimithrillerů z prostředí imigrantů či o střetu dvou (sub)kultur/podsvětí (měkkosrdcatého západu a drsného Balkánu, potažmo Blízkého východu) se mi moc zamlouvá, viz též À bout portant, ale třeba i Taken. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

V kosmopolitním, tolik tolerantním Švédsku nemají Arabošvédové ani čas tvořit tenoristické muňky. Jejich jedinou starostí je, aby jim Jugošvédové nezavřeli progresivně rostoucí koksovnu a nenarušili dodavatelsko-odběratelské vztahy se strategickými Romošvédy. Jelikož jediným Švédem v tomto výživném dramatu je slizský Nor, není v podstatě ani ke komu přilnout a vy máte pocit, že všichni hodní a altruističtí opravdoví Švédové stloukají v IKEA sterilní nábytek, aby si ti roztomilí přistěhovalci mohli po celodenním kriminálním shonu uložit boty do botníku GREVBÄCK, opláchnout unavený obličej v umyvadle HÖLLVIKEN, zamknout své těžce vydělané peníze do skříně EDLAND a nechat si na matraci SULTAN HJELMÅS v posteli LILLESAND něco hezkého zdát. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taková menší rozcvička před Safe House, ve které ve Švédsku žijí zlí arabští a srbští mocenáši, kteří kontrolují obchod s drogami. Skvělý tmavěmodro-šedý filtr dělá z ucházející kriminálky značně temnou podívanou, která diváka seznámí nejen s tím, jak se na severu nejlépe pašují drogy (těch pejsků je mi líto ještě teď). ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Švédsko, krajina kde sa zdá všetko funguje perfektne. V tomto prostredí výbornej ekonomiky vyrastá aj JW. Má bohatých kamošov, pravidelne chlastajú drahé koňaky a fúkajú linky koksu. Lenže chudák JW je bohatý len svojimi šatami, živí sa ako taxikár a čo zarobí to vráža do výšky, ktorú študuje alebo do posledných módnych doplnkov, aby bol IN. Každému je jasné, že takto sa proste nedá žiť na vysokej nohe. Tak sa mladý JW dostane do gangu, však keď jeho srdce piští po bohatých čubkách, luxusných doplnkoch a cool autách čo iné mu zostáva??? Espinosa odokryl trošku inú tvár škandinávskej krajiny, kde je ten bežný život úplne identický ako hoc kde na svete. Vytvoril film s multikultúrnou spoločnosťou, kde vlastne ani jedna postava nie je domáca-Švéd. Je to mix Arabov, juhoameričanov a bývalých jugošov čo sa rozliezli prakticky po celom svete. Práve v tomto je sila príbehu, balkánci sú horkokrvní, Arabi ziskuchtivý a chudák JW tupý. Hlavne jugoši sú hustý. Fakt klasa obchodníci. Film mal len tú smolu, že trošku je pridlhý. Takýto akčno-gangstersko-koksový film je tým pádom zbytočne naťahovaný a potom stráca dynamičnosť. Na záver je ale vidieť ako JW zbesnel a už sa teraz teším na dvojku, kde dúfam nebude uplakaný Matikár... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama