Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

jondoe 

všechny recenze uživatele

Dalsia skvela kriminalka zo Svedska. Snabba Cash je dalsim dokazom ze skandinavska kinematografia v poslednych rokoch hravo svojimi thrillermi prevysuje aj velky Hollywood. Pribeh je realisticky a nepredvidatelny. Herecke vykony vyborne e rezia tiez. Som zvedavy ako mozaika pribehov do seba v dalsej casti zapadne. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Asi takhle: NEJpříjemnější překvapení a překonání vlastních očekávání za hooodně dlouhou dobu má jméno… Snabba Cash. Skandinávci jednoznačně dokazují, že tento žánr je jim vlastní a bodují (u mě) na všech frontách. Námětem, samotným zpracováním, hereckými výkony neokoukaných tváří, vizuálem, stylovým soundtrackem, až po VELMI jistou režii. Bonbonek a delikatesa pro fajnšmekry, kterou rád po čase rozbalím a ochutnám znovu. A hlavní deviza snímku?! Jednoznačně autenticita a propracování jednotlivých charakterů. Zatímco 90% snímků podobného ražení si “zkouší na něco podobného hrát”, (což jim ve výsledku láme vaz), Snabba Cash je od první do poslední minuty naprosto věrohodný. Teď pár řádků k snímku samotnému. JW je “mladej frajírek , kterej by rád víc přičichl ke zlaté smetánce” a žil si na vysoké noze. Bohužel mu k tomu chybí to nejdůležitější a to sice money. Co mu však schází na cash flow, to dohání měrou vrchovatou intelektem, (ikdyž…., ale o tom až o něco později). Šance (příležitost) se má chytnout za pačesy a tak, (když se JW naskytne) , dlouho neotálí. Problém je ten, že dostat se do mlýnku mezi Araby, Srby a Albánce nevěstí dlouhodobě nic dobrého a užívání si života “na výsluní” netrvá déle, než bys řekl IKEA. V momentě, kdy jim nemáte již co nabídnout, se pro ně stáváte bezcennou a zbytečně riskantní přítěží. Tento snímek Daniela Espinosy není rozhodně líbivým, nesnaží se divákovi podbízet, jít mu naproti, nepřidává své sympatie ani na jednu či druhou stranu, “pouze” věcně a syrově předkládá fakta a vypráví příběh. Tím bude (možná) pro mainstream hůře stravitelným, pro mě osobně je to trefa do černého a pěst přímo mezi oči. P.s. Bál jsem se závěru, ale (naštěstí) naprosto zbytečně. 90% ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Švédský kolega sice za skvělým dánským Pusherem zaostává, přesto si ode mě důstojné 4* vysloužil. Civilně laděné skandinávské gangsterky u mě sklízí vyšší sympatie než ty nadupaně akční americké. Proto dám rozhodně šanci i dalším dvěma dílům Snadných prachů. "Nikdo ti nepomůže. V tomhle byznyse jsme všichni zmrdi." ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Příběh o podvodníčkovi, který se chce stát velkým gangsterem a nakonec je překvapen, že ho vyšplouchnou. Premisa je klasická, ale natočeno je to vážně realisticky. Nikdo nekrade miliardy, ale vše se točí kolem malého dealování drog, válek mezi gangstery a vzájemného okrádání. A nepotřebujete k tomu velkou gangsterskou rodinu, stačí vám dva lidé a to z toho filmu dělá zajímavou záležitost. Ten pocit, že takhle by to nějak mohlo fungovat vážně zabírá. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne zasa výborný film, a zasa raz severská tvorba. Snabba Cash je dramatický thriller, aký sa nepotuluje na každom rohu a jednou z jeho kvalít sú výborne napísané a zahrané postavy (najlepší samozrejme frajer Kinnaman, ktorý je po Zločine momentálne v kurze), dobrý herci a skvele napísané osobné vzťahy a zázemie každého z hlavných účastníkov. Teším sa na dvojku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama