Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (463)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasický, typicky americký hrdinský teenage film v "twillight-ovém" obalu. Nechyběl ani klasický a pro americké filmy typicky přeslazený happyend. Chápu, že je to film podle skutečné události. A s filmy s takovýmto tématem, podle skutečné události, hodně soucítím, ale takovéto filmové zpracování si Bethany Hamilton podle mého názoru nezasloužila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý filmeček natočený podle skutečných událostí to tedy bezesporu je, ale že by musel figurovat v červených číslech? Ta holka si opravdu zaslouží respekt a palec nahoru, že se dokázala vypořádat s následky po útoku žraloka a nezanevřela na surfing – já bych to asi nedal. Nádherné prostředí filmu mě však uchvátilo ze všeho nejvíc. Asi nejvíc mi lezly na nervy některé zbytečně zdlouhavé pasáže, ale chápu, že potřebovali přidat i tu omáčku okolo Bethany Hamilton – nejen její znovu se postavení na prkno…Co se týká AnnySophie Robb tak ta si nevedla vůbec špatně…65% ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KONIEC... BÝVA NIEKEDY ZAČIATKOM." __ Nerozumiem užívateľom píšucim o citovom vydieraní, ubolenom gýči a znevažujúcim v podstate skôr okrajovú líniu kresťanskej viery hlavnej hrdinky. Pokiaľ sa najmä mladý človek nechce po zvyšok života trápiť nad vlastným osudom spôsobeným ťažkým úrazom je podľa mňa prirodzeným nájsť v čomsi oporu na prekonanie následných prekážok. V mojich očiach podala AnnaSophia Robb veľmi sympatický výkon a keď sa z času na čas objavili nejaké slzy, súviseli skôr s počiatočnou nemožnosťou dosiahnuť stanovený cieľ, hoc treba dodať, že povzbudzujúce dialógy o počúvaní vlastného inštinktu znejú skôr ako frázy. Osobne ma skôr zaujal životný štýl rodiny Hamiltoncov; akým spôsobom vychovajú svoje deti a či sa mladí Havajčania stíhajú popri surfovaní vôbec venovať typickým školským povinnostiam svojich rovesníkov? Menej podstatnou pre vyrozprávanie príbehu mi takisto prišla časť zo vlnami tsunami zničeného Phuketu a ešte menšou svojrázna herecká účasť Boobyho SixKillera a Herkulesa, ktorý prakticky nemá čo hrať. Na koniec dodávam, ako veľmi ma oslovil minimalistický, iba zopár sekundový útok žraloka. (9376. hodnotenie, 442. komentár k filmu) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

„Život je podobný jako surfování. Když se ocitnete v zóně dopadu, musíte hned zase vstát, protože nikdy nevíte, co vám přinese další vlna. A když máte víru, je možné všechno, úplně cokoli.“ - Bethany Hamilton. Houževnatost téhle malé a celkem křehké dívenky mě zatlačila do křesla. Tady se snad dá jen smeknout klobouk. Filmové zpracování skutečného příběhu sice má své mouchy, dobře o nich vím, přesto hodnotím vysoko. Je dobré to nevzdat a prát se dál, ať se člověku přihodí v životě cokoli.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl nějaký ten příběh podle pravdy a tak jsem se na Soul Surfer docela těšil. Udělal mi totiž hroznou radost, hlavně v závěru. Je to totiž příběh o holce, která překonala osud a ukázala, že chce žít...a to mi příjde hrozně sympatické. Celý film jsem jí děsně přál, aby byla šťastná a k tomu si to přála i solidní sorta dobrých herců jako je Helen Hunt, Kevin Sorbo, Dennis Quaid nebo ústřední herečka AnnaSophia Robb. Opravdu je radost na takovéto filmy koukat. I když víte, co takový film obnáší, prožíváte to s nimi každou minutu. Tedy v případě, kdy máte nějaké city, nejste lhostejní a bezcitní. Takoví se totiž taky najdou. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Skutečná Bethany Hamilton, o které je film natočen, se objevila ve 25. řadě reality show The Amazing Race  (od r. 2001) jako soutěžící. Partnerem v závodu kolem světa jí byl její manžel. (Anyk)
  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)
  • AnnaSophia Robb nosila při natáčení na levé paži zelený rukáv, který byl posléze digitálně odstraněn. (hellstruck)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama