Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vida, vida, vida i amíci stále ještě pořád uměj točit bijáky s atmosférou, napětím, zajímavě propletenejma vztahama a hlavně bez jedinýho digitálního efektu. Super chvála letí za velkou louži, dějově to občas bylo v duchu "kde se vzali tu se vzali", ale to mně ani moc nevadilo, protože tenhle film se do mě perfektně zažral. No a u jediný přestřelky, která ve filmu je, jsem si říkal hergot, ta je dobře uděláná, kouknu na režiséra a co nevidím ona to dělala dcerunka Míši Manna, no to už jsem doma. Doufám, že tohle nebyl pro Ami filmovej end, byla by to věčná škoda, troška zdravé konkurence pro Kathryn Bigelow nebude na škodu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Buďte si klidně dcerou slavného režiséra, ale když nejste od Coppolů, kde se talent úspěšně podědil, tak asi máte předurčeno kopat druhou ligu. Texaský kat kope maximálně tak okresní soutěž. Film se moc snaží navodit atmosféru slavnějších bratříčků, ale zoufale selhává. Ať už stavíte na piedestal fincherovinu Sedm, bravurní korejskou Pečeť vraha či velkoseriál Temný případ), jejich opětovným protočením v bluray přehrávači byste udělali lépe. Z nějakého důvodu kvalitní herci by se tu našli, ale jsou všichni tak nevýrazní až hanba. Sam Worthington jenom potvrzuje svoji sérii extrémně špatných výkonů, že je v Hollywoodu velkým omylem a že Cameron musel při natáčení Avatara uctívat Satana, aby mu jeho velký návrat na trůn Worthington nezkazil. Tento film, instantní vyprazdňovák mozkových buněk alespoň ve vzpomínkách nepřekáží - ani se tam totiž neohřeje. 20 % ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

pomaly plynuce ako sora v Socialnej poistovni, ale bohovske. atmosfera na jednotku, z velkej dialky mi pripominala True Detective, ale to je tak jedine, co mali tento serial a tento film spolocne. Kazdopadne, mne sa Texaske polia pacili. tak nejak sa im podarilo ma na hodinu a 3/4 vcucnut bez toho, aby som sa pozerala na hodinky. ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a prostředím to vypadá jak prequel k True detective, ale někdo z toho snad vystříhal hodinu děje. Nevíme, proč se postavy nějak chovaj, nevíme, jaký vztahy mezi sebou má kterákoli dvojice postav. Nudnej příběh odehrávající se na jedný ulici a kousek vedle ní v "močálu". K čemu byla linie s pokérovaným debilem? Moretz zaujala, ale její postava taky neměla co předvést. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Slušný casting ale priemerné až podpriemerné spracovanie. Tam kde by David Fincher dokázal aj z mála vyčariť nejednu atmosferickú scénu, Ami Canaan Mann len monontónne a nezaujímavo aranžuje scény až do matného vyvrcholenia a ani z hercov nedokáže vytĺcť viac než len rutinu. Výnimkou je snáď len Chloë Moretz, tá aj na malom priestore potvrdzuje talent, ale dojmy z tejto ľahko zabudnuteľnej kriminálky nijak nevylepšuje. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama