Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Herci na úrovni, bohužel však vysoce převyšující totálně zpackaný koncept režisérský potažmo scenáristický. Ten příběh byl prostě slaboučký, nelogický a navíc z něj měl člověk pocit, že finální verzi rozhodl střihač, jenž požil. Škoda, protože jinak jsou příběhy jižanských bažin a sériových vražd k sobě atmosféricky velmi příhodné. Tady ale režisérka spíš předvedla, že absolutně neumí vetknout filmu právě ten faktor, který může ze své pozice ovlivnit. 20% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak by tento film vypadal, kdyby se jej ujal zručnější režisér, protože Ami Canaan Mann se opravdu nepotatila! Snaží se rozehrát temný krimi thriller, současně také sociální drama a přitom laboruje s náznaky rozehrát psychologický profil postav a v každém z těchto aspektu nedokáže nic dotáhnout do konce, výsledek je tudíž rozháraný (spoluvinu nese i scénář) a občas nabírající spíš televizní look. Musím však přiznat v určité úrovni pozornosti mě Texaský kat udržet dokázal, pravděpodobně díky zajímavému tématu samotnému, kterého je tak trochu škoda, i díky poměrně dobrému obsazení. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Mdlý thriller s parametry pozdějšího veleúspěšného seriálu True Detective, který ukázkově špatně pracuje s vyprávěním příběhu, držením se pilířů příběhu i matením diváka bočními cestičkami. Věci, o které se pátrání celý čas opírá, zůstanou odfláknutě nevysvětlené protože pravda je jinde, pravděpodobnost a logika časové návaznosti dostane okatě na zadek, a k mizerně budovaným postavám si nic nevytvoříte. A k čemu tady bylo potřeba v natolik vedlejší postavě Jessicu Chastain? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojné krimi, které sice neupoutá nápadem či originálním zpracováním, ale nenudí a dokáže udržet pozornost, čímž 80% svých žánrových vrstevníků z poslední doby převyšuje. Sympatické je i obsazení J.D. Morganem, Jessicou Chastain a Samem Worthingtonem, který, světe div se, docela i zahrál. Potěší i Tommy Bouchačka alias Stephen Graham. Překvapuje mě nízké hodnocení. 70% ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, výborně obsazený temný krimi příběh podmáznutý skvělým soundtrackem .. pokud máte trochu představivosti, mohlo by vás to dostat jako mě .. odlehlá rozsáhlá močálovitá krajina nedaleko Texas City .. krásná, téměř nekonečná přírodní scenérie, k tomu místní složení obyvatelstva s velkým množstvím mladých žen a dívek, které nikomu tak nějak moc nechybí a nebo je nikdo doma nečeká - to přímo osudově láká zvrhlé devianty k úspěšnému dlouhodobému sadistickému ukájení jejich nízkých pudů, kterému policie většinou jen dlouhodobě bezmocně a smutně přihlíží - to je bohužel zřejmě každodenní místní realita … ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama