Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 735)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Justin Lin roste v akční jistotu, které bych s chutí svěřil i nějakou jinou sérii. Rychlá a zběsilá pětka nabízí nonstop jízdu, která je (díky bohu) jen čas od času pročísnuta nějakou konverzační (a zpravidla těžce nefunkční) scénou. Postavy naštěstí hláškují jako o život (občas podobně uvolněně jako postavy v RED!), tempo se drží na vysokých obrátkách a i ty rozpačitější momenty se záhy z hlavy vypaří, protože následuje nějaká nabušená scéna. Fight mezi Rockem a Dieselem (včetně celkového jiskření) - jak by řekl Barney - LEGENDÁRNÍ. Adrenalinová pecka první poloviny roku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MOTORISTICKÉ SCÉNY ZOBRAZENÉ V TOMTO FILMU JSOU NEBEZPEČNÉ. VŠECHNY BYLY PROVÁDĚNÉ NA UZAVŘENÝCH SILNICÍCH ZKUŠENÝMI KASKADÉRY. NEPOKOUŠEJTE SE JE NAPODOBOVAT...... /// Fandíte rádi někomu o kom víte že nechcípne? A je vám jedno, že Chevrolet Corvette (Grand Sport z r. 1965) neumí plavat? Pak vás čeká perfektní akcička (byť dětinská!) plná dokonalýho zvuku a smradu benzínu. Tlustej a vousatej (nebo to jsou svaly?) ,,Rock“ hrající si na Elitní jednotku do týhle (hloupý?) akčňárny skvěle zapadá. ,,NEMŮŽEŠ POUŽÍT POKAŽDÝ STEJNOU FINTU! Dannyho parťáci na kolech – triviálnější – prostě BÉČKO!, u kterýho musí každýmu zvlášť dojít, proč ho chce vidět. Jestli za to stojí Rock s ,,melouny v podpaží“ či nadpřirozená síla techniky. MĚLI JSME KLIKU, PŘÍŠTĚ JI MÍT NEMUSÍME! A prej by se mohli usadit! Zajímavá, byť prostoduchá jízda. A vydržte kurva sedět i během závěrečnejch titulků! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak poznám (v Riu) člověka, kterej se nenechá koupit. 2.) Vlastním káru Martina Luthera Kinga. 3.) Rád bych porovnal drsný ,,kukuče“ V.Diesela a D.Johnsona. 4.) Thx za titule ,,Prdlousek“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

4,5* tohle je fakt paráááda!!! Úžasně vyrovnaná a sympatická akční záležitost!! Na tom filmu je vše super (až na pár trapných, ohraných vtípků ...). Perfektní postavy, perfektně zahrané, každá má ve filmu svůj jasný význam a čas se prezentovat. Nikdo nevyniká ani "nezaniká". Všechno je takové optimistické, nemá to napětí, o nikoho se ani moc nebojíme, víme, že stejně vše dobře dopadne. Ale to je právě ta pohoda, která z filmu vyloženě sálá. Kapitola sama pro sebe je pak účast Dwayneho "ROCKA" Johnsona, jehož každý nástup před kameru, každý pohled a každý postoj doprovází až nevýslovný dojem osobní dominance. Herecké duely "Diesel vs Dwayne" jako by byly vystřižené z WWF eskapád, absolutní testosteronová bouře dvou gigantů na scéně!! V poslední třetině mi film pak nabídl přesně to, o co jsem se modlil, souboj těchto dvou "goril", který byl opravdu super!!! (a bylo úplně jedno, kdo vyhraje...). Suprová auta navrch. Krásný a dojemný závěr. Prostě úžasná akční oddechovka. Opravdová paráda pro všechny generace a typy diváků ... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Séria sa mení z tuningovej exhibície pre násťročných v plnokrvnú akčnú nalož, kde rev motorov prehlušuje kanonáda samopalov a brokovníc. Dobre zohraný team parťákov v akcii, divoká džungla Ria de Janeira, prekvapivo výživný a ambiciózny scenár, ktorý zatienil rozporuplnú bayovku Bad Boys II (ktorej je tematicky v mnohom podobný). A hlavne excelentná trefa do čierneho v podobe obsadenia The Rocka, ktorý snímku vyboostil do testosterónového maxima. V jednom 130-minútovom filme nám tu proti sebe stoja hneď tri smečky drsných, parádnymi bourákmi a veľkými kvérmi vybavených borcov, okolo ktorých sa obšmietajú sexy baby. Čo viac si v rámci žánru priať? ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Akčňák roku! Dokonalý příklad toho, jak by moderní akční film měl vždy vypadat a mezi všemi těmi superhdinama zástupce čistokrevné akční zábavy. Auta, zbraně, ženy a dva totálně drsní týpci na opačných stranách zákona. Akční scéna roku included. Když totiž Johnson skočí na Diesela, a ti se začnou mlátit hlava nehlava, nejde to hodnotit jinak. Hlavně když je scéna správně podložena a ještě lépe natočena. A perfektní příklad toho, že svět není černobílý a není zlo jako zlo. Jinak ale nějaké přesahy netřeba hledat, stačí se jenom připoutat a užít si opravdovou žánrovou perlu. Jediný relativně podobný film z poslední doby je Expendables. Tam jsem si stejně jako tady užil akci tak klasickou a čistou, jaká už dneska moc nebývá. A tady jsem si stejně jako tam užil skvělou partu navzájem se popichujících nahláškovaných frajerů. Shrnutí: Z ošklivého káčatka Justina Lina se vyklubala přes jeden evoluční článek dokonalá labuť. Big Mistake! ()

Galerie (96)

Zajímavosti (51)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu lákající na další pokračování. (Coldrex)
  • Když se Brian O'Conner (Paul Walker) poprvé dívá na to, co je ukryto v čipu, tak si lze všimnout, že soubory jsou uspořádány pod čísly 4 8 15 16 23 42 a 108. Všechna tato čísla hrála velkou roli v seriálu Ztraceni (od r. 2004). (mirakom)
  • Jedná se o první díl celé série, který byl uveden také v IMAX kinech. (MeanWhile)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama