Reklama

Reklama

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

sepp 

všechny recenze uživatele

Inu, čekal jsem trochu víc. Není to vyloženě špatné, Statham je klasický Statham, DeNiro je už přeci jen vypadá dost unaveně - a jeho "moves" už rozhodně nejsou "like Jagger". Nejlepší je tak bezpochyby Clive Owen, který společně s Jasonem předvádí opravdu dobré souboje jeden na jednoho. Líbí se mi kamera a střih, ale všechno opět padá s bídným a těžce překombinovaným scénářem - spoiler alert!...... Infiltrace SAS základny je opravdu dost přitažená za vlasy - jestli se to ale opravdu odehrálo, jak na začátku tvrdí tvůrci tak tedy klobou dolů, ale je to klasicky "based on a true story, takže true story může být třeba 5 %, známe to... No každopádně na jedno shlédnutí super, podruhé třeba za rok za dva to skousnu, ale pak  už to nejspíš vidět nebudu vůbec potřebovat. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Docela kvalitní práce tady toto. Já už to nechápu tady na tom CSFD, furt něco, furt se někomu něco nelíbí, samý kritik, hroznééé. Pro mě 60% kvalitního akčního snímku, který mě donutil zavzpomínat na časy ne tak minulé, kdy jsem tahal kačera po pokoji a čučel na akční premisi, které ovlivňovali můj vývoj. Nic mě kura nenudilo, bavil jsem se a ta nostalgie? 6/10 ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keď človek vopred vie, že to nie priamočiara stathamovská rúbanica, tak sa to celkom dá. Má to síce asi 5 koncov, a ani jeden poriadny, ale napodiv práve to ma bavilo. Film mohol kedykoľvek skončiť klasickým akčným bombardovaním, ale vždy sa ešte niečo zvrtlo a tá nepredvídateľnosť zo mňa striasla apatiu z prvej polovice filmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Oproti trailerům docela slušná porce zábavy, která si překvapivě podráží nohy tím, že není až tak nablblá, jak se původně tvářila. Ale to roubování zamotaného děje, s politickými intrikami v pozadí, na skrz naskrz béčkové pojetí, sráží dojmy docela razantně, byť v každé poloze samostatně film docela slušně šlape. Stathamovy fyzické schopnosti zase projednou došly pořádného uplatnění a DeNiro je po zatraceně dlouhé době v roli, která mu konečně sedla. V závěrečném účtování tak zůstává slušná blbina, která úplně neurazí, ale kapku rozpačité dojmy z těch dvou hodin zanechá. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ha, a pak že posmrtný život neexistuje. John Frankenheimer sice zemřel před deseti lety, nicméně v roce 2011 jsme se dočkali Elitních zabijáků, filmu, který je frankenheimerovský v každém směru. Nevím, jestli si Gary McKendry na pomoc vyvolal jeho ducha, nebo jestli se nám do něj Frankenheimer převtělil (to ukážou až další snímky), ale je to celkem jedno. Hlavní je, že akce je, a že je realistická, drsná, nedigitální, nezpomalená a všelijak nenačančaná. Například tak pěknou rvačku, jakou je Stathamova a Owenova nemocniční scéna, jsem dlouho neviděl, a když si k tomu přičtu, že jí předcházela i následovala řada dalších pochoutek (pronásledování v Ománu, londýnská automobilová honička, všechny scény s odstraňováním příslušníků SAS, Statham připoutaný k židli, perfektní finále), jaké tady (snad s výjimkou Craigových bondovek) velice dlouho nebyly, nemůžu být nespokojený. Ústřední herecké trio potěšilo a radost jsem měl hlavně z toho, že Robert De Niro nedostal jenom nějaký laciný štěk, ale docela velkou roli. Škoda byla jen scénáře, který si mohl odpustit linku se Stathamovou přítelkyní a nemusel se snažit být tolik vážný a rafinovaný ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • V několika scénách lze vidět 'kloubové' nízkopodlažní autobusy značky Mercedes Citaro, které se začaly vyrábět až v roce 1997 a do Londýna byly zavedeny v roce 2002. V roce 1980 v Londýně autobusy v tomto provedení zavedeny ještě nebyly. (Conspi)
  • V jedné z posledních scén uniká Spike (Clive Owen) v druhé generaci Volkswagen Jetta. Vozidlo však vzniklo až po roce 1983, tedy minimálně o 2 roky později, než se příběh snímku odehrává. (žvanimírek)
  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)

Reklama

Reklama