Reklama

Reklama

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (20)

  • V jedné ze scén probíhající v roce 1981 je Hunter (Robert De Niro) ozbrojen pistolí Glock 17 2nd Generation, přestože tato zbraň v době, do které je scéna situována, ještě nebyla dostupná. (HectorHagman)
  • Tahač Scania s návěsem, který je možné spatřit ve scéně v přístavu, kdy je Spikovi (Clive Owen) dovezeno to, co zbylo z Dannyho (Jason Statham) kumpána, se začal vyrábět až po roce 2000. (R1CH1E)
  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)
  • Mobilní telefony s krátkou anténou se v době filmu ještě nevyráběly. (Conspi)
  • Zatímco si Hunter (Robert De Niro) ve francouzské kavárně přisedá k Anne (Yvonne Strahovski), můžete si povšimnout jídelního lístku, na němž jsou ceny uvedeny v eurech. V roce 1980 by to možné nebylo. (Conspi)
  • Během automobilové honičky - začínající a končící u nemocničního vchodu - si lze povšimnout mnoha automobilů s poznávací značkou se třemi číslicemi a čtyřmi písmeny. Ty se přitom v Anglii, kde scéna probíhá, nikdy v praxi nevyužívaly. (Conspi)
  • Během krátkého rozhovoru mezi Dannym (Jason Statham) a jeho ománskou spojkou, si lze všimnout bílého Mercedesu, k němuž Danny stojí natočen z pravé strany. Přitom v bezprostředně následujícím záběru do něj nasedá z levé strany. (Conspi)
  • V úvodní scéně drží Jason Statham v rukou Berettu 92F, která se začala prvně vyrábět až v roce 1992. V roce 1980, kdy se odehrává film se běžně vyráběl typ 92S, vzhledově jen těžko rozeznatelný od pozdější verze. (Conspi)
  • V několika scénách lze vidět 'kloubové' nízkopodlažní autobusy značky Mercedes Citaro, které se začaly vyrábět až v roce 1997 a do Londýna byly zavedeny v roce 2002. V roce 1980 v Londýně autobusy v tomto provedení zavedeny ještě nebyly. (Conspi)
  • V jedné z posledních scén uniká Spike (Clive Owen) v druhé generaci Volkswagen Jetta. Vozidlo však vzniklo až po roce 1983, tedy minimálně o 2 roky později, než se příběh snímku odehrává. (žvanimírek)

Reklama

Reklama