Reklama

Reklama

Dosud se všichni domnívali, že genialita Sherlocka Holmese je jednoduše nepřekonatelná. Nyní se ale objevil nový nadaný kriminalistický mozek. Je jím profesor Moriarty, který dokáže z hlediska intelektu Holmese dostihnou. N=avíc má absolutní cit pro špatnost a ztrátu svědomí. To jsou vlastnosti, které by mohly slavného detektiva porazit. Brzy je nalezen mrtev korunní princ Rakouska a zdá se, že spáchal sebevraždu. Sherlock ale nabude podezření, že se jednalo o vraždu spojenou s mnohem zlověstnější záhadou zkonstruovanou právě Moriartym. Stopa vede do podzemního pánského klubu, v němž Holmes zapíjel svobodu s doktorem Watsonem. Zde se Holmes seznámil s cikánskou kartářkou, která může odhalit mnohem víc, než je ochotná prozradit. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 603)

Hild 

všechny recenze uživatele

Můj největší problém s tímto filmem byl jeho příběh. Příběh je slepenina snad všeho, ale bez většího smyslu. Bylo mi úplně jedno, co se zrovna ve filmu děje. Film se snaží působit chytře, ale ve výsledku je to celé strašně překombinované. Ty nicneříkající utahané dialogy mě po hodině už neskutečně otravovaly, dokonce jsem se v jednu chvíli přemáhala, jestli se dodívám do konce. Humor taky moc nefungoval a vlastně i to škádlení dvou hlavních hrdinů mezi sebou, na kterém stál celý první díl, mi už tady vůbec nesedělo. Robert Downey Jr. zachraňuje, co se dá, ale i on je středobodem několika trapných momentů (celá hrozná pasáž ve vlaku). Nemůžu upřít filmu jeho řemeslné kvality, na ten všudy přítomný digitál už jsem si zvykla, film obsahuje spoustu režijních nápadů a právě za to asi přidávám tu třetí hvězdu. Především za scénu v lese, která je jistě vrcholem filmu a taky za snahu o jistou osudovost (byť to ve finále stejně moc nevyšlo). Měla jsem už problém s prvním dílem, ale ten beru jako takový neškodný oddechový průměr, druhý díl je o dost slabší a třetí díl už nejspíše vynechám úplně. Velmi slabé 3* ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

UNLOCK SHERLOCK:) Ritchie se vydal do dadaistické cestě tisíce a jedné akční scény. Sherlock zapomíná pátrat a vyšetřovat, ba dokonce hrát na housle a nořit se do drogového opojení. Šachová partie Holmes versus profesor Moriarty se odehrává na šachovnici kanónů a bodyčeků, spíše než o souboj neuronových závitů vidíme duel akčních zákrut, které obstarávají jimi postrkované figurky. Holmesovské propriety visí ve skříni a na Sherlocka zbyla role choreografa akčních scén, zatímco na plátně defiluje jedna zpomalovačka za druhou. Jakoby Holmese nepsal Arthur Conan Doyle, ale Barbar Conan. Situaci zachraňuje buddy chemie Jude Law- Robert Downey, mezi kterými to jiskří tak, až plátno doutná. Ženy jsou tu zbytečné. Ale důstojná zápletka by asi ničemu neuškodila, n´est cest pas? 70% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Výtvarně je to samozřejmě moc krásně udělané, tak by se mi vizuál u historických filmů líbil a tenhle film by se mi možná taky líbil, kdyby nebylo nějaké to kdyby. Kdyby vůbec nepřišla zmínka na jméno Sherlock Holmes, kdyby ani nefigurovalo jméno profesora Moriartyho, kdyby (opět po Bournovi) nebyla femme fatale zas nějaká francouzská cikánga, kdyby se ve filmu něco dělo zajímavýho a konečně, kdyby se nezkoušelo pořád hrát na tu vesele akční vlnu. Totiž tam, kde vždycky filmy o Sherlocku Holmesovi zabíraly, Gáj Ritchie z mě nepochopitelných důvodů ubírá a sazí na cosi, co klidně mohl vložit do nějaké té další nezáživné Rockaroly. Nedivím se, že jsem u tohoto Sherlocka, na kterého jsem se mimochodem docela těšil, několikrát usnul v sedě. A to je co říct, protože dokážu nespat i celé dny. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Keby všetky tie vizuálne vychytávky, herecké exhibície, scénáristické nápady a fantastické lokácie boli súčasťou prehľadného a pútavého príbehu, bol by to jeden z top blockbusterov roku. Mne bolo ale fakt jedno, čo sa práve deje a čo sa bude diať ďalej. A k čomu tie naťahované, niekoľkominútové ultra-dramatické scény, v ktorých Sherlockovi alebo Wattsonovi už-už hrozí naozaj-reálna-smrť, keď všetci vieme, že ani jeden z nich zomrieť nemôže?! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Přála jsem si nový pohled na starého, dobrého Sherlocka Holmese. Chtěla jsem zajímavou, nečekanou a neokoukanou zápletku. A k dokonalosti by mi pak stačilo už jen něco, co mi vyrazí dech. Takhle to tady ale nefunguje...Vše je tak nějak stejné jako tenkrát a já nemám být čím překvapena. Měla jsem pocit, že se dívám na pokus o vylepšení prvního dílu. Často jsem měla co dělat, abych udržela svoji pozornost u filmu. Některé dialogy mi přišly zcela zbytečné. Zachraňuje to fantastická atmosféra a silní herci. Vyzdvihnout musím hlavně těch pár minut ve vlaku a dokonalý útěk lesem. Konec mi alespoň přinesl úsměv. 3,5* ()

Galerie (102)

Zajímavosti (55)

  • Scéna na burze, kdy Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) upozorňuje, že hoří, odkazuje na Doylovu povídku „Skandál v Čechách“, kde je stejná věta součástí plánu, jak zjistit, kde v domě má Irena Adler (Rachel McAdams) schovaný dopis, klíčový ke svatbě českého šlechtice. (Lendos)
  • Ačkoliv Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) a jeho přátelé prchají vlakem z německého Heilbronu, scéna byla natočena ve Švýcarsku, konkrétně v Triengenu (kanton Luzern). (Robbi)

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Další špionáž pro Cruise?

Další špionáž pro Cruise?

20.03.2013

Tom jede. Brzy jej uvidíme v postapokalyptickém Nevědomí, nedávno dotočil další akční sci-fi All You Need Is Kill, počítá se s ním pro nového Van Helsinga a šíří se dohady o Mission: Impossible V a… (více)

Proč se loni nechodilo do kina?

Proč se loni nechodilo do kina?

03.01.2012

Americká (ale nejen ta) kina zažívají krizi. Loni je navštívilo nejméně diváků od roku 1995. Zklamání z tržeb druhého Sherlocka Holmese či Fincherových „Mužů, kteří nenávidí tetované dívky“ jen… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama