Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (364)

Němi 

všechny recenze uživatele

První díl je béčko, v kterém se sešlo tolik ačkových náhod a talentů, že si právem drží přední místa fantasy žánru. Pokračování tolik štěstí nemělo, ale na zábavnosti mu to neubírá (pravda trochu nablblé zábavnosti) a starší počin možná i tím překonává. "Nekvalit" je ve filmu mnoho, ale protože tenhle díl jsem jako jediný viděl v dobách jednohlas.VSH-ek a nostalgie pracuje víc než je zdrávo, za některé dokonalé momenty si to 3,5* zaslouží. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Tak na jedníčku se to nechytá opravdu téměř v ničem - atmosféra, hudba i ten příběh je tu mnohem slabší. I tak je tohle pokračování mírně nadprůměrnou fantasy pohádkou. Jsem zvědavej, jaký chujoviny budeme sledovat v Nispelově verzi. Tohle mělo alespoň Arnieho, stále ucházející soundtrack a skvělé lokace. [5.5/10 srpen 2010] ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem jediný kdo si to myslí, ale Conan ničitel je mnohem povedenější film než první díl. Samotný příběh je mnohem zajímavější a též lépe uchopený. Režisér se tentokrát snaží divákovi dát to co chce, zábavu. Jenže je tu jedno velké ALE. Ten scénář je naprosto dememtní a kýčovitý snad v každém svém momentu. Celá ta akce v odehrávající se v ledovém paláci je sice zbavně podaná, ale to nic nemění na její naprostě zbytečnosti. A není v tom sama. Plno pasáží by potřebovalo odstranit, dialogy přepsat a odstranit tu příšernou kýčovitost jak situací, tak i obrazu. Mnohem více prostoru zde dostal humor a ze živočišné říše mág, který byl v prním díle zahalen tajemstvím a o jeho schopnostech se dalo jen spekulovat, zatímco zde kouzlí každých pár minut. [TOP 19/9 37%] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No, ako samostatný fantasy film Conan ničiteľ stojí za to. Výprava je stále skvelá, celé to vyzerá ako drahá produkcia a najmä exteriérové zábery polahodia oku fantasy fanúšika. Problémom samozrejme je, že existuje film prvý, ktorý vyznieva podstatne existenciálnejšie a špinavšie. Conan zháňa so svojou partičkou nejaký roh a to je tak asi zhruba všetko, o čo ide. Pôjde mu tiež o život, ale on o tom vlastne nemá takmer celý čas poňatia a tak si iba užíva dobrodružnú cestu. Ono je to vlastne asi ako rozdiel medzi PP a Hobitom, kde v druhom prípade tiež išlo len o nejakú výpomoc a existencializmus trilógie tu nemala miesto. Lenže tam sme to vedeli od začiatku, v prípade Conana sa čakalo asi svojho času niečo porovnateľné s prvým filmom. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestliže je první Conan dechberoucím dílem, který dělá Howardovo povídky snad ještě vznosnějšími, než opravdu byli, dvojka je zas destilátem z desítek Conanovek, které byli napsány po smrti původního autora, je to asi nejlepší "klasické" filmové tentononco z žánru meče a magie (a sandálů) a to, že nedosahuje kvalit jako první díl... On je to taky úplně jinak pojatej film, nesnaží se o žádný přesah, nesnaží se o dlouhé záběry doprovázené perfektní hudou, to nechávají jedničce. Tohle je prostě výborná žánrovka. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (31)

  • Schwarzeneggerův honorář činil 1 milion amerických dolarů. (ClintEastwood)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Dále se na akci ve filmu podíleli: Kiyoshi Yamasaki – mistr meče a Miguel Pedregosa – koordinátor kaskadérů. (Rominator)
  • Film bol napriek násilným scénam a spornej nahote odvysielaný v klasifikácii PG pre USA a aj v iných krajinách bol prístupný maloletým divákom. (Piri)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama