Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

silentname 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson opäť potvrdzuje, že stále vie zahrať solídnu akciu s výbornou atmosférou, najmä ak má dobrý scenár a hercov, ktorí s ním dobre spolupracujú ako v tomto prípade Ed Harris a Joel Kinnman. Začína to trošku pomaly, no postupne sa to zdvíha a atmosféra graduje. Myslím si, že najlepšie momentky sú, keď Jimmy (Neeson) zaútočí na Shawnov gang a vôbec možno všetky scénky, kde sú spolu. Záver je rovnako intenzívny a zaujímavý. Plus tak ako Jimmy tak aj Mike chcú zabezpečiť svoju rodinu a funguje to skvele. Film ma pár momentov, ktoré ma z neho ťahali, napríklad boj Jimmyho s Pricom, ktorý presne viete ako dopadne a niekoľko scénok v úvode ako napríklad Jimmy v role Santa Clausa. Je to vtipné, ale zase si myslím, že nemuseli moc ukazovať jeho alkoholové ja. Celkovo však film odporúčam fanúšikom Liama Neesona. Rozhodne stojí za to si pozrieť. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Touto nocí a se sparingy mající na mikinách jména Neeson a Harris jsem se proběhl vskutku rád. Přesně vymezená škatulka Liamových postav posledních let krásně zapadla do pracovního stolu pana Serry, nutno říct, že zde jí notně sekunduje právě Francis Hummel. Atmosféra plíživá, tíživá a ponurá, akce našla mantinely ve střelbě opakovačkou a automobilovou naháněčkou, osobní souboje jsou nijaké, bez špetky nápadu. 70% a už by to chtělo nějakej upgrade, jede se ve značně vyjetých kolejích. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro Liama Neesona jsou role nasraného fotříka chránícího svou rodinu (je úplně jedno jestli dceru, manželku nebo syna) opravdu šité na míru. Zvláště musí-li bránit hlavně svou vlastní prdel – to potom rozjede vážně akci plnou násilí, slušných soubojů a hlavně se u toho divák nenudí. Je jen škoda, že mu občas hází klacky pod nohy scénáristé, kteří tak vlastně znevažují jeho výkon – nedodělanými nebo přehnanými zápletkami – většinou nepříliš zdařilým finále a to je i zdejší případ. Zatímco v prvních dvou třetinách filmu jsem se opravdu bavil, závěr už byl zbytečně překombinován a hlavně natahován – Liam a Joel Kinnaman odvedli však i tak slušnou práci, Ed Harris taky nebyl špatný – jen to chtělo ubrat „dojemných keců“ – ty stejně nikoho moc nezajímají (u podobně laděných filmů)… ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No áno, nekompromisné postavy ochranárskych ožratých drsňákov so zásadami to je presne parketa pre L. Neesona, inak tomu nie je ani v tomto prípade. Jeho filmy už síce začínajú byť na jedno brdo, ale ešte ma našťastie stále bavia. Pravdou však je, že veľký podiel na tom má už iba samotná Neesonova herecká charizma. Poznámka na záver: u E. Harrisa si môžete byť na 100% istí, že nemá žiadnu plastiku, až teraz mi došlo ako zrazu výrazne zostarol.70/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Papá Neeson plnící otcovské povinnosti pomocí pěstí a olova je v poslední době žhavé téma, co mu sedí k jeho zvrásčené severoirské pleti. Když se navíc musí postavit mafiánskému bossovi, co zabil víc Newyorčanů než smog a hraje ho Ed Harris, čekám něco pamětihodného, co načuchne horkým betonem a nestrojenou osudovostí Michaela Manna. Jenže já dostal jen rutinní akční film s brutálně předvídatelným dějem, melodramatickým blábolením a kamerovými průlety jak za časů Spidermana. Collet-Serra mě nasral.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Na začátku filmu, kdy Curtis 'Legs' Banks (Aubrey Joseph) natáčí Mike Conlona (Joel Kinnaman) při boxu, uběhne v reálném čase 18 vteřin, ale na mobilu lze spočítat rozdíl v čase 1 minuta a 12 vteřin. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama