Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Jalmari Helander prišiel v roku 2003 s krátkometrážnym filmom Rare Exports Inc., ktorý mal natoľko fenomenálny nápad, že naň nadviazal ďalším kraťasom a následne aj celovečerným filmom. Je absolútne šialené, že aj v takej stopáži môže ten mix hororovej atmosféry, napínavého dobrodružstva a originálnymi nápadmi napumpovanej fantasy dokonale fungovať ako vážny film (pretože sa tak po celý čas tvári), avšak práve to z neho robí ukrutne vtipnú komédiu. Nepomôžem si, ale toto je skrátka niečo geniálne! (9/10) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* autoři využili zkušenosti z dvou předchozích kraťasů do tohoto akčního mysteriózního snímku. Bohužel na délce skoro hodiny a půl se většina původního kouzla vytratila, i když není zase tak špatný. Já mu však víc než 3 hvězdy dát nemůžu a není důvod si ho zopakovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fínska, odľahčená, vianočná “koledovačka” o súboji s pekelným Santom a jeho posluhovačmi, ktorá miestami baví viac, inokedy menej. Z komplexného hľadiska sa dá “Rare Exports” vnímať ako celkom úsmevná rozprávka s decentne temným nádychom. Krátka stopáž plus, žiadneho gore sme sa nedočkali, inak o horor nejde ani omylom, to by ním potom mohla byť aj “Esmeralda”. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pořádná ujetina. Autoři museli mít fakt koule, když s něčím takovým vyšli na trh. Nicméně snímek nepostrádá jistou severskou přírodní krásu, kterou u takovýchto filmů tolik obdivuji. I trefně zvolenou hudbu. Celkově vzato se ale nejedná o nic světoborného. Jde o film, který ani nepotěší, ale ani neurazí. Ideální na obrazovky televizí ve štědrý den. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Reakce jednoho známého byla "ze začátku je to vážné, ale pak je to děsná sranda". I když slibované překlopení do děsné srandy nepřišlo, tahle finská šílenost se mi líbila. Třeba pasáž v jatkách byla opravdu hutná. A co se mne týče, raději bych snad volil drsnou, avšak stylovou smrt sežráním tou rohatou finskou bestií či umlácení krumpáči jeho nahých, vousatých pomocníků, než se nechat pomalu zabíjet cukrem napranou, tím blbým, obézním, dobrosrdečně se tvářícím vousáčem propagovanou Coca Colou... 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama