Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když rozumím tomu, že je tento film potřeba brát s nadhledem a severská exotika mě většinou baví, Rare exports mě většinu času jen a pouze nudil. Nečekejte žádný horor, i když se tak snaží tvářit. Je to jen zfilmovaná povídka, která těží z dobrého nápadu. Ano, má to pěkný look, ale většinu filmu budete čekat na něco, co nepříjde. Navíc se ani moc nezasmějete. Vtipných okamžiků je tam velmi málo...vtipný je pouze nápad dodat Santovi jinou mytologii, než jak ji známe. Pokud nejste gerontofil, neužijete si ani závěrečnou scénu, takže za mě zklamání. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velice originální snímek! V Česku koukáme na Tři oříšky pro Popelku, v Rusku koukají na Mrazíka a ve Finsku nejspíš o Vánocích koukají na Rare Exports. Akční to zas až tak není. Komedie se tam taky moc nedočkáme, možná na konci, až se nám vyklube příběh. Spíš (pro mladší diváky) by to mohlo být místy i strašidelné, hehe. Zajímavý počin... ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trošku sklamanie. Originál som nevidel, no hneď od začiatku ma dostala atmosféra, originalita, humor a vlastne aj všetko ostatné a celý čas som bol rozhodnutý vraziť tam tomu plnú. Že sa to ale tesne pred koncom zmení a namiesto vyvrcholenia (Santa!!!!!), nás režisér sklame potrebou doslovnosti vlastnej tvorby (Rare Exports), to som nečakal. A že nakoniec neuvidím Santu, to som hlavne nečakal... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* autoři využili zkušenosti z dvou předchozích kraťasů do tohoto akčního mysteriózního snímku. Bohužel na délce skoro hodiny a půl se většina původního kouzla vytratila, i když není zase tak špatný. Já mu však víc než 3 hvězdy dát nemůžu a není důvod si ho zopakovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Já bych tohle pouštěla všude, kde jsou chudáci děti zblblé Santa Clausem (u nás z principu taky, aby je to přešlo úplně). Přineslo by to několik věcí: 1. je naděje, že už by odteď byly hodné, poněvadž by se bály potrestání (konec byste museli ale včas utnout, aby nevěděly). 2. všem by konečně došlo, že z nás americká marketingová představa o SC se sobama a spoustou dárků dělá blbce, páč nejen, že SC soby nemá rád, dokonce zapomeňte na vkusné dárky, leda tak ty v podobě wodoo panenek. 3. SC nikdy nechodil v červené barvě, a pokud ano, byla to krev. Tohle byl největší úlet, jaký jsem za poslední dobu viděla. Finové asi nemají příliš v lásce Amíky, ale je pravda, že tohle se jim povedlo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama