Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 9
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 9

Recenze (158)

Idris 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že první série je uvěřitelnější, než ty ostatní. Je v ní slušný hlavní hrdina a dost akce, která mě bavila. Potom přichází druhá série, která měla navázat na tu první, ale bohužel podobnost je tam možná jen v názvu Sekce 20. Staré postavy, na které jsem si docela zvykl, byly nahrazeny úplně všechny, což je pro mě zcela nepochopitelné. A také je pravda, jak zde již někdo psal, že z hlavních hrdinů se stali nesmrtelní borci, a z jednoho dokonce, již někde zmiňovaný nadsamec (tohle přirovnaní je výstižné). No nicméně je to chytlavé, a když není na co se kouknout, tak i dostačující. P.S. Srovnávat tento seriál s Jamesem Bondem, je podle mě špatná volba. Dal bych přednost srovnání s Bournem, kde bych viděl docela slušnou podobnost. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

1.série- osamělý vlk a britský operativec v jednom John Porter vyznává stále stejnou strategii: nechat se zajmout a pak zaútočit zevnitř. Přitom mu stále vrtá hlavou, zda skutečně před sedmi lety zavinil smrt svých tří kolegů. 2.série- Portera nahrazuje dostatečně zajímavá, sympatická a dobře zahraná ústřední dvojka a jejich drsná nadřízená, nekompromisní akce po celém světě (koho tady zajímá nějaká logika?), včetně pravidelné likvidace přebytečných rukojmí. Ano, tohle mě fakt baví. 3.série- to samé co dvojka (jen akční rádius se zúžil na Afriku a chlapci se honí za jadernými spouštěči) plus Rhona Mitra. Kdyby někdy tvůrci napsali postavám smysluplný dialog, opravdu by mě naštvali. 4.série- nejvyšší čas skončit, začíná to zavánět stereotypem a sníženými produkčními náklady. Vrcholem je 9.epizoda, kdy česká vojenská delegace se silným maďarským přízvukem jede na summit NATO do Frankfurtu po neelektrifikované jednokolejce a bukolická krajina se nemění ani při hlášení, že předměstí je vzdáleno minutu jízdy. 5.série- dojemná rozlučka začíná v Thajsku, aby se přes KLDR vrátila do Evropy. Největším tahákem pro mě bylo samozřejmě angažování Michelle Yeohové. Předposlední epizoda ve stylu Smrtonosné pasti, rakouský "kouzelný dědeček" s batohem a motorkou po otci pobavil. Na konci jsem při těch proslovech a filozofování o životě vojáka skoro zamáčkl slzu. Primitivní, machistické? Ano. Zábavné? Navýsost. Díky, hoši. 6.série- je úplně fuk, zda se nový tým pohybuje v Libyi, Maďarsku, Bělorusku, Polsku, zda se mezi jednotlivými lokalitami teleportuje, hlavně když je na koho střílet a co vyhazovat do povětří. Už to zdaleka není taková pecka, jako byla 2. a 3. série, ale intelektuálně zanesenou divákovu hlavu to pořád ještě vyčistí docela dobře. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

po prvom diely to príde na dosť vlažné poňatie, vôbec to nejak neberie, zatiaľ len taká bezúčelová báchorka s čudesným chovaním protagonistov a akciou na čudnej hrane, celé spadajúce skôr do béčkových vôd__ videl prvú sériu a keď sa to neberie ani trochu vážne tak sa ten rambovský balast dá zniesť, akcia újde __no do kelu človek si zvykne na Richarda Armitage a oni ho zlikvidujú, druhá séria opäť zlyháva na prílišnej banalite a zbytočne moc tam pchajú nahotu, sex, dosť to tam škrýpe /40%/ ()

hrona 

všechny recenze uživatele

První serie - 6 dílů rozděleno do třech příběhů - Irák, Zimbabwe a Afghánistán. Všemi díly se prolíná mini příběh o vztahu dvou mužů, hlavního hrdiny a jeho přímého nadřízeného. Armitage, jako voják vysílán do akcí je zkrátka profík, v konečných řešení si nezadá ani s nejslavnějším Stalloneho válečníkem, ač na to postavu nemá, dokáže vše, co on. Ovšem jinak příběhy jsou neskutečně záživné a do poslední chvíle člověk netuší, co přijde. Lokace plně využívané i smysluplný scénář.. Zkrátka lahůdková minisérka po anglicku s hrdinou sympaťákem.***Ve druhé sérii se hlavní hrdinové obmění, a děvčata více poodhalí, ani jedno rozhodně není na škodu. Ta už přeci jen více připomíná 24 hodin. Každopádně obdobný model, pět dvoudílných příběhů z různých částí světa.***Třetí série, už je zkrátka přetažena, vaří se zde z vody. S hlavními hrdiny se již potkáváme v různých městech a děj i zápletky už zdaleka nedosahují kvalit předešlých sérií. Dobrý pokus, ale upřímně doufám, že už se jedná o poslední sérii. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

U nás nie je veľmi známy seriál z kvalitnej britskej TV produkcie. Priznám sa, že som začal rovno s druhou sériou, ktorá je podľa tunajších komentárov o niečo lepšia ako 6 dielna „jednotka“ a bol som milo prekvapený. Príbehovo prepracovanejší seriál zaoberajúci sa problematikou svetového terorizmu. Poriadnou dávkou akcie je doslovne nabitá každá jedna epizóda, nechýba napätie a oceňujem aj to, že Briti sa neboja (narozdiel od Američanov) nahoty, vulgárnosti a krvavej brutálnosti niektorých scén. Za zmienku určite stojí aj fakt, že aj napriek tomu, že sa to celé odohráva na miestach ako je napr. Pakistan, vyhol sa tomu všetko ten patos a učebnicový „patriotizmus“ typu „my sme tí dobrí, ktorí Vás prišli zachrániť“. Scenár je taktiež na slušnej úrovni, nechýba pár trefných hlášok a hlavne z neho nejde pocit hlúposti. Scény so súkromím postáv riešené na decentnej úrovni, tak aby zbytočne nezasahovali do deja. Áno, uznávam, že je to miestami až príliš naivné a ústredná dvojica hrdinov by si mohla podať ruku s Rambom pretože dokážu prestrelkou vyriešiť každú jednu situáciu (to ale neznamená, že ich sem tam nemôže niekto zasiahnuť ;) Určite nie najlepší seriál storočia, neznalému sa dokonca môže zdať, že sa chce venovať príliš kontroverzným otázkam o terorizme, avšak celkovo sa jedná len o akčnú oddychovky a nič viac, za to však ultrazábavnú oddychovku, ktorá neurazí a z diváka nerobí idiota. (PS bonus pre Slovákov: navyše v deviatej časti druhej série dosť často a významne spomínaná Bratislava, dokonca aj so Slovenskom na mape :) CELKOVO: Season 2: Project Dawn = 4* (8/10) / Season 3: Vengeance = 3* (6/10) / Season 4: Shadow Warfare = 4,5* (9/10) / Season 5: Legacy = 3,5* (7/10) (v súčasnosti najlepší akčný seriál!) ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Tato série se natáčela v Malajsii v Kuala Lumpuru a ve městě Johor Bahru, které leží kousek od Singapuru. (ČSFD)
  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno