Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 4
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 4

Recenze (158)

bacon 

všechny recenze uživatele

Seriál nabitý vojenskými akciami s krásnou dynamikou a ukážkovou taktikou. Americká dokonalosť hrdinov je prebitá neustále sa krútiacim dejom, ktorý Vás nenechá ani odbehnúť na WC. Trošku ma "zbrzdil" prechod z prvej do druhej série, ale to ma rýchlo prešlo. Videl som 4 série, no ani jedna ma nesklamala, v každej bolo niečo iné, zaujímavé. Rád by som ďalšie série. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Americký patos doprovázen tou nejlepší akční stránkou za poslední 3 roky. Percival servíruje akční nášup od úvodního pilota do prozatím závěrečné série. Až na hlavní terminátory si nemůže být nikdo jist svým životem. Napětí, akce,krásné ženy a skvěle provrtaný příběh nenechá jednoho diváka klidným. Pro mě po "24" další kultovní trhák, který si jistě za pár let pustím rád znovu. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

První serie - 6 dílů rozděleno do třech příběhů - Irák, Zimbabwe a Afghánistán. Všemi díly se prolíná mini příběh o vztahu dvou mužů, hlavního hrdiny a jeho přímého nadřízeného. Armitage, jako voják vysílán do akcí je zkrátka profík, v konečných řešení si nezadá ani s nejslavnějším Stalloneho válečníkem, ač na to postavu nemá, dokáže vše, co on. Ovšem jinak příběhy jsou neskutečně záživné a do poslední chvíle člověk netuší, co přijde. Lokace plně využívané i smysluplný scénář.. Zkrátka lahůdková minisérka po anglicku s hrdinou sympaťákem.***Ve druhé sérii se hlavní hrdinové obmění, a děvčata více poodhalí, ani jedno rozhodně není na škodu. Ta už přeci jen více připomíná 24 hodin. Každopádně obdobný model, pět dvoudílných příběhů z různých částí světa.***Třetí série, už je zkrátka přetažena, vaří se zde z vody. S hlavními hrdiny se již potkáváme v různých městech a děj i zápletky už zdaleka nedosahují kvalit předešlých sérií. Dobrý pokus, ale upřímně doufám, že už se jedná o poslední sérii. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se snažil. Vážně, věřte mi to. Ale nemohl jsem se zbavit chuti, na zombíky. Jakmile někde vidím Andrewu Lincolna bez plnovousu a bez klobouku, mám chuť na zombíky. Takže neexistuje li v příběhu nic jiného, co by ve Vás vzbudilo jinou vášeň, než jsou plísní promazaní, uslintaní mozkožravci, není důvod přehnaně hvězdičkovat. Muzika alá Medal of Honnor, ve mě vzbudila spíš touhu si zapařit, než tupě sledovat píčoviny vojenské jednotky. Přesunout Strike Back pod Cinemax bylo nejlepší možné řešení. Nová hlavní drsná dvojka, kosí, hláškují a plní mise jak na běžícím pásu. A působí to líp než první tři dvojdíly. Ovšem přepálená drsnost je až na škodu. Nevím jak moc by ste museli být drsný, nebo z čeho by Vás mícká armáda musela sestrojit, abyste při vyndavání kulky ze stehna, kousek o tepny, vypadali a vydávali zvuk jak při prvním sraní po mesíční vepřové dietě. Každopádně třetí hvězdu přidám z důvodu, parádní akce a dobře napsaných scénářů a dvou hlavních drsňáků. Druhá série je úplně jiná a podstatně lepší. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dva chlápci honí teroristy po celém světě a moc jim to jde. Nasazují životy za svobodu a demokracii pro nás pro všechny, přičemž utrácejí životy tolika jiných lidí, že vyrovnat jejich mrtvoly jako po honu na bažanty, obkroužily by Zeměkouli. V každém díle to málem nepřežijí, ale vzhledem k dalším dílům to přežít musí, takže se není proč bát. Z pohledu filmařských profesí je to také americké. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)
  • Všechny postavy v seriálu nosí sluneční brýle Ray-Ban. (HectorHagman)
  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)

Reklama

Reklama