Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (603)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Absurdní satira, parodie na terorismus nebo jen černá komedie. Těžké se rozhodnout. Divák sleduje partičku "skoroteroristů", kteří mají velký plán zahrnující to co můžeme od teroristů očekávat. Všechny přípravy i konání sledujeme s nadhledem a humorem ale když vše končí, uvědomí si divák, že to vlastně taková legrace nebyla a rozhodně nešlo o to ukázat terorismus jako něco vtipného. Je zde řada povedených scén, které převážně svou absurditou dokáží rozesmát ale jako celek už film bohužel tak zábavný není. Rozhodně však stojí za vidění už jen kvůli těm pár scénám, které opravdu stojí za to. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na to že ve filmu jsou samí blbci a čtyři vyložení idioti, z toho tvůrci zas tolik humoru nevykřesali. Vzpomeňme, co s rozumově omezenými hrdiny dokáží rozehrát třeba bratři Coenové. Jasně, sem tam se nějaký vtip opravdu povede (a ten nejlepší si autoři nechali do závěrečných titulků), ale celkově to zas dvakrát velká sranda není. Ale pořád lepší, než když Židé točí komedie o Hitlerovi. ;-) ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zábavná to černohumorná jízda. Čtyři lvi mě hodili do částečně neobvyklého diváckého rozpoložení, kdy jsem se vyloženě bavil u partičky mladých mužů, kteří se chystají spáchat sebevraždu. Dle plánů ovšem vskutku velkolepou! A politicky motivanou, na hraně teroristického činu uprostřed islámských nepokojů. Koncept občas připomíná nějaké ty loupežné komedie, pánové jsou sice dostatečně svérázní a odhodlaní, ale taky slušní nešikové, kteří co chvíli něco zpatlají, což teprve zajišťuje svěží tragikomické dobrodružství. Z dobře vybraných herců v mých očích možná nikdo výrazněji nevyčníval, ale to nemusí být mínusem, když dohromady působili dostatečně sehraně. K plnému hodnocení mám daleko, protože to by musela být komedie tohoto ražení teprve napráskáná větší kadencí vtipů a dalších nápadů a herci by museli vydat vyloženě nezapomenutelné výkony. Ale na ty 4* jsem se bavil dost, má to svěží tempo s dostatečným napětím, oceňuji vyvíjení kontroverzního námětu bez ideologicky korektních zábran a současně s omezenou dávkou hrubostí. Takový vesměs příjemný provokativní úlet, u kterého si můžeme s hrdiny na chvíli i zazpívat a pohoupat do rytmu ♫ :-). Líbila se mi čistota komediálního stylu, částečně narušena až v závěrečné titulkové sekvenci (naštěstí pořád dost tvořené i vtipnými útržky z videí již vesměs zesnulých postav). [75%] ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film, kde jsou momenty, kdy nevíte, jestli se máte smát nebo brečet. Je to střelená satira na teroristy, která vám často připomene zemi původu. Po prvním zhlédnutí čtyři, ale budu si muset sehnat lepší titulky, protože cítím, že tyhle nebyly to pravé ořechové… Za ovci, bazuku a teroristu převlečeného za teroristu prostě nemůžu dát méně. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

| Scenár: Chris Morris, Jesse Armstrong, Sam Bain, Simon Blackwell | Hudba: Phil Canning | Produkcia: Mark Herbert, Derrin Schlesinger | Distribúcia: Optimum Releasing (UK), Drafthouse Films (US) | Štúdio: Film4, Wild Bunch, Optimum Releasing, Warp Films | Rozpočet: 2.5 miliónov £ | Tržby: 2,932,366 £ | ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Film bol natočený v anglickom Sheffielde, pričom aj slávny Londýnsky maratón je tiež nasnímaný v uliciach Sheffieldu, nie v Londýne. (odvedle)
  • V den premiéry filmu na festivalu Sundance, tedy 23.ledna 2010, byla ve Velké Británii zvýšena pohotovost v důsledku nepotvrzených spekulací ohledně teroristického útoku. (HellFire)
  • Pokud jste si koupili DVD filmu, počkejte v sekci "vystřižené scény" na přílet racka a poté zmáčkněte ENTER. Dostane se vám pohledu na více bonusových scén. (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama