Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (449)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný film z uvěřitelně propracovaného světa, ve kterém část Mexika obydleli hlavnožci z vesmíru. Neuvidíme jich mnoho, ale o to lepší scény s nimi jsou . od začátku do konce jsme totiž na jedné lodi se sympaticky obyčejnými postavami, ne žádnými vojáky, vědci nebo superhrdiny. Gareth Edwards má navíc očividně rád Stevena Spielberga a rozumí jeho práci, a tak si může dovolit například ve scéně s útokem na automobil téměř citovat Jurský park, aniž by to bylo směšné nebo namyšlené. Naopak je to super a já už chápu, proč dostal nabídku režírovat Godzillu a proč je taková, jaká je. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Gareth Edwards chcel za malý peniaz dodať veľa muziky, no moc sa mu to nepodarilo. Oceňujem nápad a štýl, akým to je natočené, nikdy sa moc veľa s monštier neukáže a tak je všetko obalené rúškom tajomstva a divák si môže len domýšľať podľa obrysov s hmly ako také monštrum asi vyzerá. A nevadilo mi to. Edwards podobne pristupoval aj ku svojmu neskoršiemu filmu (Godzilla), no ten bol oveľa zaujímavejší ako toto. V prvom rade mal prachy a mohol ukázať viac. A za druhé príbeh je tu vymyslený celkom šikovne, no vo filme sa veľa toho nestane. S tolkého chodenia a putovania som bol aj pri krátkej minutáži celkom unavený aj za hlavné postavy. 55% - 3* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Zakázaná zóna sa odohráva v monštrami zamorenej oblasti, pričom príšery v priebehu filmu zabijú/zožerú veľa ľudí, ale my NIČ Z TOHO nevidíme (!). Maximálne počujeme zlovestné pazvuky netvorov ako z Jurského parku (a sem-tam v tme zahliadneme niektoré časti oblúd). To je vcelku zaujímavý, osviežujúci nápad (hoci v tomto konkrétnom prípade bol takýto šialený koncept zvolený proste len preto, že Gareth Edwards nemal prachy). A niekomu sa to bude páčiť. Budú argumentovať tým, že monštrá majú byť len kulisou pre romantickú melodrámu. To by som bral, lenže tá je totálne nezaujímavá (obaja herci sú v lepšom prípade akceptovateľní a vedú medzi sebou nudné dialógy). Ak chcel režisér nakrútiť romantiku, načo do toho vôbec strkal monštrá? A ak chcel príbeh o gigantických monštrách, nemal to robiť bez poriadneho rozpočtu (i keď faktom je, že sa práve vďaka Zakázanej zóne dostal do hľadáčika Hollywoodu a ten mu následne odklepol réžia podľa mňa parádnych záležitostí Godzilla a Star Wars: Rogue One). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/agresivne-ufo/401-monsters-4o- ()

JAn 

všechny recenze uživatele

I don´t want to go home... Největším problémem filmu je špatně postavená reklamní kampaň; trailery, slibující akční film, i samotný název, lživě vábící na epickou podívanou. Ve skutečnosti se jedná o pomalou road movie, ve které jde především o osudy dvou cizinců a jejich vzájemné poznávání na cestě karanténním územím. Se samotnými monstry je divák v průběhu filmu konfrontován pouze třikrát. Přiznám se, že ´sem sám čekal akční béčko plné krvežíznivých mimozemšťanů a hektolitrů digitální krve, ale ve výsledku ´sem dostal mnohem víc. Monsters totiž oplývají Edwrdsovým nadšením, pílí a formálním pojetím, ohromují nádhernými scenériemi, trikovou složkou, strachem z neviděného (zatěžko říct, jestli to byl původní záměr) a příjemným jiskřením mezi oběma hrdiny. Atraktivní a funkční. Dokonalý příklad toho, jak málo stačí k natočení malého velkého filmu. Navíc v sobě nenese žádný politický podtext a nesnaží se nijak moralizovat, jak je toho u filmů s touto tématikou zvykem. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má tu smůlu že první svět šokoval Cloverfield a vzápětí dovedl nový subžánr k dokonalosti District 9. Navíc stojí hnedle kousek od královského béčka The Mist od Darabonta. Monsters se mi líbí díky své civilnosti (uřvaný Cloverfield mě spíš sral) a díky naprosté realističnosti (??? jak to můžu soudit, že) zobrazení světa, ve kterém si to už léta peláší po Zemi něco jiného. V podstatě civilní vztahové drama pro dva lidi, jen občas přihopsá NĚCo fakt velkého a nad/mimozemského. 70% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Natáčecí štáb čítal dva lidi, byly použity kamery běžně dostupné v obchodě a také zdarma použitelné editory videa a programy na speciální efekty. (HellFire)
  • Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme. (Abiosis)
  • Film byl natáčen na skutečných lokacích, často navíc bez předchozího povolení. Natáčelo se bez komparzu. (HellFire)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno