Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (842)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S českými filmy mám už nějakou dobu problémy a nepočítám s tím, že by se situace změnila. Rozhodně ne díky tomuto snímku. Snaží se být sice děsně naléhavý a zároveň neskutečně cool, ale je tak směšný až mi z toho bylo zle. Opravdu mě nezabaví, když budu sledovat jako malý haranti mluví sprostě a nikdo s tím nic neudělá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYBY BYLO NA MĚ, TAK BYCH JE NECHAL VŠECHNY POVĚSIT..... /// Nechci psát rasisticky zaměřenej komentář. Ostatně tahle situace není jenom černá, ale je černobílá. Samotnej příběh – překvapuje mě, jak moc lidí nevěří tomu, co se týká v tomhle filmu BASTARDŮ – je sympatickej tím, že se nebojí ukázat onen ,,matroš“, se kterým se (čím dál tím víc) pracuje. Bohužel to ostatní shazují debilní dialogy (jejich autor asi na podobné škole studoval), podivné (ne)herecké výkony, ředitelské etudy a snaha narvat sem problémy školství jako celku. Tohle totiž nejsou PROBLÉMY školství , ale NAŠE! Ty věci, který dělaj film filmem problém ztrapňují a prostě to jako celek nefunguje. Stejně jako rodiny BASTARDŮ. Jestli vás nezajímají spratci ve škole (a na ulici), pak film (stejně jako příběh) moc radosti nepřináší. Krom toho, že to skončí dobře. Jo jo, kdyby bylo na mě...... NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět hodně dětských herců, jenž se nemuseli učit text a přesto mohli mluvit celej film. 2.) Zajímá mě (filmová) Miss Roma 2010 – Iveta (jen pro pořádek – není to italskej film). 3.) Přesvědčím se, že J.Hanušová ještě není mrtvá. 4.) Přemýšlím o ,,smíšené“ škole (jako žák, učitel, rodič, ministr). 5.) Potřebuji intenzivní procvičení ,,sprostého“ jazyka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Magnusek vyměnil domov důchodců (Pamětnice) za smíšenou základku, rozhodnut zúročit na plátně radosti a strasti učitelování, které zná z první ruky. Ještě kdyby tak věděl, co za žánr chce točit (a jak vůbec točit). Takhle mu z toho vylezl rozbředlý, po všech stránkách špatný pokus o drama ze školních lavic stříknutý lidovou komedií (brutální hlášky) a hodně naředěným vigilantským exploaťákem s klasickým a pro mě nepříliš uspokojivým finále (to se ten mafián za smrt syna nepomstil?). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Udílím dvě hvězdy za potenciál, který však zůstal z drtivé části promarněn. Jediné, co se tvůrcům podařilo, je nastínění toho, jak to v dnešním světě skutečně ´funguje´ v sortě mládeže, kterou si vzali na paškál. Krom toho však nefungovalo nic. Především film dojel na herecké obsazení a následné herecké výkony. Ať se na mě Tomáš Magnusek nezlobí, ale bříškatý chlápek v šíleně pruhované mikině a vousatou housenkou kolem brady nemá šanci utáhnout film už z pouhého principu. Dále by mě zajímalo, co kdo sledoval rozdělením minirolí mezi taková jména, jako jsou Janové Šťastný, Cimický a Přeučil, nejmladší z klanu Rašilovů, Saša Hemala, Rytmus, a guru ČSFD Martin Pomothy? :-D Vskutku stěží uvěřitelné, koho se podařilo zlákat. Tedy, ne že by to Bastardům přidávalo plusové body, leč ona jména jsou rozhodně tím nejzajímavějším, co nám mohou nabídnout. Jména a metráž. Která však zároveň svou ´délkou´ jen potvrzuje, že Bastardi v takovémto zpracování vůbec nemuseli vzniknout. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Obrnila jsem své nervy čokoládou a za mohutného přílivu serotoninu usedla k TV obrazovce v očekávání věcí nejhorších. Film má několik zásadních problémů: jedním z nich je skutečnost, že nejsympatičtější vystupující postavou je kočka Johanka, která zároveň podává nejlepší herecký výkon (a to se jen 2-3 vteřinky plížila kolem květináče!). Část osob je limitována scénářem, ale koho musím vyzdvihnout a uznale před ním smeknout, to je Tomáš Magnusek - vrhnout se do tak náročné role v pokročilém stupni rizikového těhotenství (trojčata nejsou žádná maličkost!), to si žádá značný nedostatek sebereflexe. Nakonec jsem však onomu obéznímu neherci byla schopná držet palce v rámci boje proti společnému nepříteli. Název "Bastardi" je nepřesným eufemismem, "Zmrdi" by znělo mnohem přiléhavěji. Pro zaslepence s názorem, že zde prezentovaná mládež se vyskytuje leda někde v Bronxu či brazilských favelách, doporučuju vytáhnout hlavu z prdele a vyrazit do zvláštních škol nebo do lokalit, kde se etničtí Nečeši a jim podobný white trash vyskytují v hojnějším počtu. Pokud vám multikulturalismus ještě nezpůsobil mozkovou smrt, možná změníte názor na to, jak se tzv. "potřební" (stále nevím komu) v této zemi chovají, jakým "přínosem" jsou pro společnost. Coby rodilá ostravačka mám osobních zkušeností s asociály mnohem víc, než je mi milé, Magnuskův scénář mi tedy přijde přitažený za pačesy jen v několika málo ohledech a nepatrně. Sice bych uvítala vysvětlení, proč i bílé odpadky měly dikci jako přičmoudlí degeši, kdykoliv se ozval blábolící traper Řiťhnus, musela jsem ztlumit zvuk do polohy 0 a celkově z hlediska filmového řemesla jde o tragédii (komedii?), přesto dávám "Bastardům" nadprůměrných 60%. Za odvahu v dnešní pseudohumánní pravdoláskové době, která hájí grázly a obviňuje jejich oběti, ukázat skutečnost bez připosraných příkras a korektního pokrytectví. Všichni bruselští byrokrati a šmejdofilní aktivisté mi můžou olízat morek a třeba zdechnout. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Lidé mohli na sociální síti Facebook zvolit plakát, který bude film propagovat. Rozhodovalo se mezi černou a bílou verzí. Nakonec byly vidět vylepené plakáty s černým pozadím. (Fenk)
  • Patrik "Rytmus" Vrbovský požadoval za svou 3minutovou roli 20 000 eur, což představovalo přibližně 500 000 Kč. (sarkas21)
  • Filmem zazní i melodie singlu "Cigánský sen" od Rytmuse. Její autor DJ Wich považuje právě tuto melodii za svou nejlepší instrumentální skladbu, kterou vytvořil. (MTHRFCKR)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama