Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (842)

DJ Obelix odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy ne. Ač jsem od Bastardů žádné zázraky neočekával, pan Magnusek a spol. "předčili" i mé nejšílenější představy. Vezmeme to popořádku. Technicky nezvládnutý film hlavně po zvukové stránce, kdy kolikrát není rozumět polovině dialogů. Herecké osazenstvo vypadá na první pohled slušně, ale zůstává záhadou, na copak je páni tvůrci nalákali, aby hráli v tak nebetyčné konině. Zkušeným hercům ovšem bohužel "vévodí" Tomáš Magnusek, kterého herecká múza tedy rozhodně nepolíbila, ale spíše nakopla do míst, kde záda ztrácejí dobré jméno a každá jeho replika zavání středověkým právem útrpným pro diváka. A teď k samotnému příběhu. Vezmu to krátce - ostatně ani pan scénárista si s tím o moc větší práci nedal. Jestli bylo smyslem ukázat nepřizpůsobivost jisté menšiny, tak BRAVO! Našli jste svatý grál a jistě to nikdo netušil, že se něco podobného děje. Ale dál? Chvilku se film tváří jako podivná verze Nebezpečných myšlenek, aby se záhy změnila v nechtěnou parodii sebe sama. Postavy přicházejí a odcházejí (vrcholem je naprosto zbytečný Hemala a jeho inspektor, stejně jako vousatý perverzák prznící školačky), jednají iracionálně a závěr filmu je tak směšný, až se mi to ani popisovat nechce. Prostě naprostý, odpudivý odpad. Nikdy více... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dobrý úmysl a zápal pro věc občas nestačí, protože tohle je skrz naskrz špatný film, který je v té své poloze ‚jsem pravdivý obraz současného školství, adorujte mne!‘ natolik směšný, až jsem ochoten mu tu jednu hvězdičku rozsvítit. Pokud chcete vidět, jak se idealistický učitel vypořádává s třídou plnou zmrdů, pusťte si raději čtvrtou řadu The Wire. ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Před premiérou čtyřky jsem si dal maraton všech tří dílů. Ano, jsem profesionál. A jde o fascinující vhled do zmatené, zbabělé a zároveň arogantní mysli Tomáše Magnuska. Na rozdíl od dalších dílů tu chybí vrstvy sebeobhajoby, takže to je velmi čistý zážitek - zajímavé je, jak zbytečný je zločin, který je na začátku spáchán, film ve skutečnosti ulpívá na tom, jak málo respektu a slušnosti děti projevují učitelům, což je úžasně výmluvné a ukazuje to, odkud zamindrákovaná dušička čerpá své komplexy. Naprosto tristní technická úroveň by tomu filmu mohla celkem dobře sloužit, kdyby uměl pracovat se syrovostí. Samozřejmě to neumí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYBY BYLO NA MĚ, TAK BYCH JE NECHAL VŠECHNY POVĚSIT..... /// Nechci psát rasisticky zaměřenej komentář. Ostatně tahle situace není jenom černá, ale je černobílá. Samotnej příběh – překvapuje mě, jak moc lidí nevěří tomu, co se týká v tomhle filmu BASTARDŮ – je sympatickej tím, že se nebojí ukázat onen ,,matroš“, se kterým se (čím dál tím víc) pracuje. Bohužel to ostatní shazují debilní dialogy (jejich autor asi na podobné škole studoval), podivné (ne)herecké výkony, ředitelské etudy a snaha narvat sem problémy školství jako celku. Tohle totiž nejsou PROBLÉMY školství , ale NAŠE! Ty věci, který dělaj film filmem problém ztrapňují a prostě to jako celek nefunguje. Stejně jako rodiny BASTARDŮ. Jestli vás nezajímají spratci ve škole (a na ulici), pak film (stejně jako příběh) moc radosti nepřináší. Krom toho, že to skončí dobře. Jo jo, kdyby bylo na mě...... NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět hodně dětských herců, jenž se nemuseli učit text a přesto mohli mluvit celej film. 2.) Zajímá mě (filmová) Miss Roma 2010 – Iveta (jen pro pořádek – není to italskej film). 3.) Přesvědčím se, že J.Hanušová ještě není mrtvá. 4.) Přemýšlím o ,,smíšené“ škole (jako žák, učitel, rodič, ministr). 5.) Potřebuji intenzivní procvičení ,,sprostého“ jazyka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

choze 

všechny recenze uživatele

Magnusek vyměnil domov důchodců (Pamětnice) za smíšenou základku, rozhodnut zúročit na plátně radosti a strasti učitelování, které zná z první ruky. Ještě kdyby tak věděl, co za žánr chce točit (a jak vůbec točit). Takhle mu z toho vylezl rozbředlý, po všech stránkách špatný pokus o drama ze školních lavic stříknutý lidovou komedií (brutální hlášky) a hodně naředěným vigilantským exploaťákem s klasickým a pro mě nepříliš uspokojivým finále (to se ten mafián za smrt syna nepomstil?). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Film se natáčel především na základní škole v České Skalici. Skatepark, ve kterém si mladý Dostál (David Dolanský) kupuje marihuanu, se nachází v Králově Dvoře. Dům rodiny Dostálů se pak nachází v Zahořanech na Berounsku. (skudiblik)
  • Majitelku kosmetického salónu si zahrála jeho skutečná majitelka Helena Sluková. Při postsynchronech ji ale namluvila Lucie Kožinová. (funhouse)
  • Postava mafiána Dostála (Jan Šťastný) je inspirována skutečnou osobou. Reálný gauner poté přišel na premiéru a došlo mu, že postava Dostála je inspirována jím, že tvůrci popisují jeho reálné jednání, včetně vydírání a vyhrožování. (rublik05)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama