Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Co je potřeba k natočení slušnýho dramatu? Pár dobrejch herců a střešní římsu. Charlie Hunnam je velkej sympaťák a Terrence Howard je fakt výbornej herec. Ačkoliv se drama projeví až ke konci, tak film svižně plyne a nenudí. V těžký životní situaci se rázem nachází hned čtveřice postav, ale jen jedna je převyšuje a celý to ovlivňuje, a to je právě Gavin v podání Charlieho Hunnama. Závěr mě dostal. Za posledních cca 15 minut 4 hvězdy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jak dlouho jste spolu? Ty a tvá žena?“ - „15 let.“ - „Sex pořád dobrej?“ - „Musíme o tom mluvit, Gavine?“ - „Ne, můžu skočit.“ Když se dozvíte, že jste vlastně celý život neplodný, a přitom vám doma cupitá párek dětí, máte zrovna náladu na všechno, jen ne vymlouvat potencionálnímu sebevrahovi skok z budovy. Jenže co když má ten „skokan“ na římse opravdu dobrý důvod…Začátek byl výborný a moc mě bavil. Dávka tajemna a nesporný thrillerový potenciál slibovaly poutavou podívanou. Ovšem postupně se z toho vyklubalo romantické drama. Z čehož jsem sice nebyl vyloženě zklamaný, ale má očekávání byla prostě někde jinde. Navíc, z mileneckého vztahu moc jisker nesršelo, možná v podání jiné dvojky by to bylo jiné, ale chemie páru Hunnam-Tyler na mě příliš nefungovala. Ke konci snímek konečně chytne nefalšovaný thrillerový nádech a samotný závěr mě překvapil (resp. jeho půlka), škoda, že na to došlo tak pozdě. To a pár slušných dialogových partů (nejlepší byla ostrá debata o Bohu) filmu v mých očích zachránily slabší 4*. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tvár i prejav Ch. Hunnama mi dosť pripomínal B. Pitta v Legende o vášni. Jeho triezvy pohľad na svet, zvlášť po dcérinej smrti, dokonale vystihuje moje myslenie, preto stotožnenie sa s hlavnou postavou nebol problém. Asi najviac som si to uvedomil pri scéne kde P. Wilson obhajuje Boha a Hunnam všetkých ateistov. Túto scénu rovnako považujem za vrchol filmu. P. Wilson, ktorý mi zase strašne pripomína P. Newmana za mlada, je síce dosť obetavý, ale nejaké rezervy v prejave ešte má. To, že sa mu blýska na lepšie časy je ale takmer isté. Dobre rozohratá partia nenecháva diváka v kľude, navyše sa tu zišlo zaujímavé obsadenie, preto nie je dôvod neprikloniť sa k štyrom. 70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Dneska se nepomodlíme, dobře?“ Jsem pro, ale poprosím Pána o štěstí. Obezřetnost a krytí kamarády si už nevěrník musí pohlídat sám.. Již úvodní titulky jsou ve své jednoduchosti všeříkající a na podobné vlně se veze i samotná Římsa - vůbec ne dokonalá, ale ve své emocionální rovině a otevíráním dilemat překypující životem. Hunnam mi do své role moc nepasoval, zato fundamentální křesťan P.Wilson, kterému bezbožně škrtají v desateru, je ve své bigotnosti pekelně přesný a ať sním svůj konopný klobouk, jestli z T.Howarda brzy nebude nový Denzel Washington. A Liv od táty z Aerosmith? Citové strádání, nedostatek respektu a následnou zamilovanost zvládla vyjádřit docela přesvědčivě a co se týká jejího vzhledu - nemám pochyb, že i Saruman z ostravského Mordoru, co psal o povislých elfích trojkách, by se při první příležitosti přisál, jak Ancistrus na stěnu akvária.. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kam jsem jen čuměla, že mi unikl šarm Charlieho Hunnama ve snímcích, v kterých byla možnost jej zaregistrovat??? Tato trestuhodná nepozornost se dá omluvit pouze u Cold Mountain, tam si jasně vybavuju, pro koho jsem měla oči :-).V The Ledge však září nepřehledně a spolu s přirozenou Liv Tyler tvoří chemicky kompaktní pár, jaký není jen tak k vidění, a tak v hutném erotickém napětí je víc než jasné, kde spolu skončí, i přes všechna křesťanská předsevzetí filmové Shauny, jejíž manžel ji sice vytáhl z bahna a nasměroval k lepšímu životu, což ji však uspokojovalo pouze do chvíle, než mohla začít porovnávat konfrontace názorů obou mužů, z nichž jeden jí nabízel fanatický, chladný, avšak bezpečný řád a druhý lásku se vším všudy, i když s možností antické tragédie. Samotné filosofování o víře a ateismu bylo zajímavé jako vždy a jako vždy stejně nerozhodné - ve vypjatých situacích přesvědčení zatemňují emoce a ty nakonec rozhodují... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)

Reklama

Reklama