Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Fajn námet, ale celé je to nedotiahnuté, povrchné, čiernobiele, s brutálne šablónovitou a nalajnovanou psychológiou. V oblasti riešenia Boha a vecí okolo vyhráva napr. aj taký Sunset Limited, tu sú to také "reči pri pive" a viac menej barlička (alebo barla?) príbehu. Chcelo to jednoznačne lepšieho scenáristu&režiséra ako Matthew Chapman. Ako veľmi trefne nadhodil Mr. Wormboy, to čo by s touto látkou urobil Roman Polanski (resp. niekto kto VIE), by som si veru pozrel! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Komentář doplněný o úvodní obraz Konečně můžu přestat hledat! Tak tohle je TEN FILM. Ten, na který jsem čekal od doby, kdy jsem se rozešel s Bohem.    // Dnes už ho mám na háku, jednoduše proto, že neexistuje. Syčák jeden zlomyslnej, ovšem s vytříbeným smyslem pro černý humor //     Bohužel jsem udělal chybu, takže to pro mě nakonec NENÍ TEN FILM. Měl jsem ho totiž po hodině vypnout - v čase 59:03. „Všechny ty kytky jsou pro mě?“ „Ukradl jsem je ze sálu.“„Svatba?“ „Vzpomínková oslava...“     Ve chvíli, kdy se oba zamilovaní rozhodli vysrat se na Boha, na konvence i na svědomí a praštit do toho. Nemyslím rovnou u oltáře, ale pro začátek jen hezky zamilovaně, vleže. Byl jsem vzrušenej, byl jsem dojatej, byl jsem šťastnej. Bohužel jsem si neřekl: v nejlepším se má přestat. Takže jsem to dokoukal, pak už spíš dotrpěl. On i ona, dosud tak uvěřitelní, byli režisérem donuceni k hroznému sexu, červená knihovna hadr. Scéna hrdě aspiruje na titul Klišé roku jako z praku. Zvěrstva pak pokračovala přešajtlováním plastického Pana spravedlivého, ale chytrého do laciného magora Samou láskou a náboženským fanatismem už nevím co by, čímž autoři veškerou logiku a uvěřitelnost jednání postavy vesele spláchnuli do hajzlíku. A korunoval to naprosto nezvládnutý skok. Za celou dobu od hasičů žádná nafukovací matrace ani síť (byť by ji třeba minul). Místo pouhé změti kostí a masa esteticky naaranžované tělo. A ta vysoce umělecky ztvárněná nevelká loužička krve u hlavy, po pádu z dvanáctého patra? Ach jo. Už jen za tohle bych vraždil. Ježíšku na křížku, ty to vidíš! (pardon). Takhle idiotsky zabít nadějný film! To už nezachrání ani večeře, u které se (výjimečně, jen pro dnešek, že ;-) nepomodlíme. No nic, tak holt musím TEN FILM hledat dál. Nicméně, na část téhle římsy rozhodně zase někdy vylezu. A budu tam zadumaně stát až do té 59 minuty. Jenže pak film vypnu a k dalšímu rozjímání si prostě jen vytáhnu svoje staré, ohmatané album fotek... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

"Bůh je ve všem. Třeba i v mém kredenci! Kdo jiný by byl schopen stvořit tak nádherný kus nábytku??" "Vidíš, vole, a já si až doteď myslel, že IKEA!!" Nepodaří li se vám přesvědčit pana fanatickou kudlanku o iracionalitě jeho počínání, zkuste "požádat" jeho manželku. Schválně, jestli vám jako bližní odpustí, nebo najde ve Firemním almanachu nějaký ten žalmík, jehož patologický výklad připustí možnost, že Generální ředitel nemyslel to "Nezabiješ" až tak doslova. No, stopro něco vyhrabe a bude i nadále s Kreatorem zadobře! Výživná religiózní trachtace, po jejímž zhlédnutí bude Benedict se svými červeno- a černoprdelníky urychleně shánět nějaké to suché dříví na podpal a pídit se ve Vatikánu po palečnicích. Nevím, jmenuje li se to Ledge podle obsahu, nebo proto, že hlavního hrdinu splácali v petriho misce z kmenových buněk Heatha Římsáka, t.č. na předávkované, nicméně kopie je to téměř dokonalá. Docela dobrý herec a sympaťák, kterému však v polovině filmu trochu dojde optimismus poté, co Tajlerka konečně! vytasila své povislé trojky, které si patrně vytahala kojením elfů v Lórienu. No, musím říct, že dokonce i já odvracel zrak vzhůru a raději se bavil představou, co všechno by se dalo nacpat mezi její odulé rtíky. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

U mě po dlouhé době film na pět hvězd, protože vztahový dramata já můžu. Předně chválím casting. Protože jak můžete vyčítat chlapovi nevěru, když má co do činění s naprosto zde bezbranně působící a stále úchvatně vypadající Liv Tyler. A jak můžete Liv Tyler vyčítat nevěru s chlapem, kterej by mohl dělat předlohu Erotovi , pokud si ho tedy představujete jako blonďatýho frajera s pořádnou dávkou sex-appealu. Do toho je ještě chudák Liv provdaná za fundamentalistickýho suchoprda. Aby to nebylo úplně jednoduchý, drama se trochu připepří blonďákovou tragedií z minulosti, přisolí Livinou traumatickou minulostí a kečup navrch dostanete v podobě traumaticko-tragického dilematu ze současnosti, které pro změnu obstará polda, co se snaží blonďákovi rozmluvit ten sebevražedný paragliding...Tohle všechno vás bude bavit ale jedině tehdy, pokud si zkusíte sami sebe představit v situaci některé z těch postav a budete přemýšlet, jak byste se zachovali vy. Jestli třeba nakonec ne úplně stejně, jako ten podváděný manžel. Pokud vás podobné filosofování nebere a očekáváte spíš akci, nebo nenáročnou zábavu s pytlikem křupek na večer, jděte od toho a pusťe si raději kašpárky v Česko-Slovensko má talent. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

A čo keď je biblická večnosť myslená ako zrniečko nášho prachu víriacom navždy v nekonečnom vesmíre. Ako môžme vedieť ako to "Boh" myslel, ale je jasné, že nejaké "božské" pravidlá nám predsa musel dať, pretože je ťažké používať zdravý rozum v záplave hormónov a sebaobdivu, ktoré nám štedro nadelil...Napriek tomu, že mi zjavne zrejme bol dopriaty nedostatok viery, verím, že ten fanatický hajzel a všetci jemu podobný skončia raz v plameňoch pekelných! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)

Reklama

Reklama