Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Jax ze Sons of Anarchy stojí na římse, vratce, vysoko, a hodiny neúprosně odtikávají... Podobnost s Telefonní budkou je tu ovšem jen naoko, The Ledge je v jádru intimním vztahovým dramatem s překvapivě filozofickým přesahem. Umně nadhazuje nitky k úvahám, do jaké míry si s čím a s kým zahrávat, a co je vlastně důležité. Kromě ústředního loveboye Charlieho potěšila i (opět) posmutnělá Liv a tlumený Terrence Howard. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úvahy o životu, vesmíru a vůbec jsou ve filmu podány jako napínavý příběh milostného trojúhelníku, který už od začátku udržuje napětí a daří se mu držet divákovu pozornost i sympatie až do konce. Není podstatné za jak dlouho se dá odhalit, proč se hlavní hrdina postavil na střechu, protože důvody, proč skočit nebo neskočit, jsou vyvážené půl na půl a jeho trýznivé rozhodování tak má nejasný výsledek. Nenápadné drama o odpovědnosti, lásce a víře. /27. 12. 14./ ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

A čo keď je biblická večnosť myslená ako zrniečko nášho prachu víriacom navždy v nekonečnom vesmíre. Ako môžme vedieť ako to "Boh" myslel, ale je jasné, že nejaké "božské" pravidlá nám predsa musel dať, pretože je ťažké používať zdravý rozum v záplave hormónov a sebaobdivu, ktoré nám štedro nadelil...Napriek tomu, že mi zjavne zrejme bol dopriaty nedostatok viery, verím, že ten fanatický hajzel a všetci jemu podobný skončia raz v plameňoch pekelných! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prvně bych řekl, že jsem čekal naprosto něco jiného. Čekal jsem další thriller ala Phone Booth, což tenhle film není. The Ledge je hlavně romantické (a trošku i psychologické) drama s hodně ponurou atmosférou, aneb co dokáže náboženský fanatismus. Místy to bylo hodně napínavé, někdy zase trošičku zdlouhavé a občas zase příjemně a neprvoplánově erotické. Herecké výkony byly na standartní úrovni, zejména mě potěšila přítomnost Liv Tyler. I když se nejedná o nějak přelomový film, doporučuju. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrné drama, ve kterém hapruje logika víc, než je zdrávo a jehož konec mi přišel vynucený. Navíc jsem se nemohla zbavit pocitu, že se v hlavních rolích dívám na Arwen a Jaxe ze Sons of Anarchy. Postava Terrence Howarda je tu úplně navíc a jako vyjednavač je naprosto neschopný. Film se sice snaží diváka nějak emocionálně zaangažovat, ale často jsem vůbec nechápala chování postav, takže to šlo dost těžko. Nemluvě o tom, že otázka křesťanství/ateismu je tady podána dost banálně a jednostranně. V tomhle ohledu nesahá The Ledge letošnímu Sunset Limited ani po kotníky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)

Reklama

Reklama