Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Marcus a jeho mladší sestra Audrey se stali v dětství svědky brutální vraždy svých rodičů. Dívka je adoptována knězem, Marcus zůstává v sirotčinci, kde je mučen a sexuálně zneužíván. Všechny děsivé události, které zažil v dětství se odrážejí na jeho psychice a způsobí, že se Marcus změní v brutální bestii, která touží po pomstě. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (47)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chtít od nízkorozpočtovýho hororu sofistikovanější příběh by byla bláhovost, ale bližší ztotožnění s hlavní hrdinkou by nevadilo. Nic z toho se nekoná, tudíž tu máme prachobyčejný slasher o maniakovi v masce, který celou první půlku zběsile nahání svou sestru a kydlí při tom všechny náhodné postavičky, aby v té druhé jí k smrti umučil. Jak má Orphan Killer slušně našlápnuto (gore překvapivě ujde a bodycount roste geometrickou řadou), tak se však zastaví na nekonečném řevu vnadné blondýny. Proti rock-metalu nic nemám, ale tvůrci mohli vybírat songy s nápadnějšími kytarovými riffy, než jen strojenou, jednotvárnou explozi. Například v thrilleru Collector to fungovalo bezvadně. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

VELMI poetické. Děj celkem o hovnu (inspiraci M.Meyersem musí zachytit i antifanda žánru), sympatický hl. hrdina-killer v masce a „tak trochu“ jiný lovec hlav než ten Mortena Tylduma (resp. J. Nesba) a „tak trochu“ jiná http://www.csfd.cz/film/12855-odplata/ než ta B.Helgelanda resp. M. Gibsona. Stěžovat si u tohoto snímku na málo vykreslenou psychologii postav, chatrný scénář, slabé herecké výkony....LIDI, to snad nemůžete myslet vážně?! Nespletli jste si žánr? Pokud očekáváte filozofickou podívanou, zkuste spisy Platónovi (popř. Euripidovi). Pro vás OSTATNÍ, co se spokojíte s adrenalinovým nářezem šmrcnutým nefalšovanou, poctivou (slitování a jakékoliv city postrádající) řezničinou, přejdete bez povšimnutí, že se (občas) hlavní hrdina chová jako idiot (narážím na momenty, kdy stojí jako přikovaný a nechává si (nepochopitelně) naložit, máte smysl pro NADHLED a neomdléváte při pohledu na první kapku krve (neboť ve světle toho, co (si) prožívá hl. hrdinka (Audrey), působí Gibsonovo Umučení Krista jako pohádka na dobrou noc), MÁM typ na Pa večer. Ideální na odreagování se po těžkém (pracov.) týdnu (pokud tedy nedáváte přednost ruchu a společnosti (na) baru). P.s. to uživ. J*A*S*M. Nevím, co se Ti na téhle metalové ukolébavce Deception of a Ghost nepozdávalo. Já si jejich „These Voices“ náramně užíval. P.p.s. přiznám se, jsem ateista. V kostele jsem nějaký ten Pa (resp. Ne) nebyl, když už zavítám, tak z důvodu tamějšího klidu a s tím spojeným načerpáním pozitivní energie a „dobytí baterek“, o samotném náboženství vím minimum, ALE... zdejší kostel mi nepřijde jako veskrze tradiční (typický). Možná mě ale někdo (pravověrný křesťan) vyvede z omylu s tím, že doba se zatraceně mění, je potřeba přitáhnout nové ovečky do stáda a tohle je jeden ze způsobů?! Tomuto snímku přišpendlíte buď odpad nebo min 3*, nic mezi. Takže, 60% za příjemný relax, IKDYŽ (musím přiznat) chvílemi už jsem tak nějak pouze čekal, kdy se to zvrtne v regulérní „laciná porno jatka“ a pravdou zůstává, pojmout to tvůrci jako regulérní (jakékoliv dialogy postrádající) 20-ti minutový (hudební) metalový videoklip, neměl bych větších námitek...... ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...krvavá Marcusova jazda ,za svojou nevlastnou ségrou , kôli ktorej si od mníšok " vyštekal " masku ako výstrahu pre ostatné siroty , aby nekopírovali Jeho príklad , keď " bejzbolkou roztlieskal " posmeškára svojej 1člennej rodinky. Tou sa po zmasakrovaní rodićov a prechodným bydliskom v sirotčinci , stáva práve ségra a jeho pokus o rodinkárstvo kríži pár zbytočných bytostí , ktoré náležite ukladá do večného spánku. Keďže ségra nie je aź taká plachá - je o film postarané. Podobnosť s Hallooooow , čiste nenáhodná. Ďaľší príklad toho , že metalový sound podobným snímkom dvíha voltáž. Videl(a) si niekedy kostolnú scénu s farárom a takým hudobným podmazom ? Bodík dole za fyzicky pomerne " obschlého " Marcusa. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Vím, že u slasheru nemůžu očekávat, žádný zázračný děj, ale v The orphan killer není děj žádný. Navíc mizerní jsou i uječení herci, roztřepená kamera a střih je doslova tragický. Jednu hvězdičku dávám jen za slušné gore scény a celkovou brutallitu, které je ve filmu docela dost. Bohužel jako celek snímek selhává na plné čáře. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keďže sa rád "kúpem v krvi", tak som vedel, že sa mi to bude páčiť. Vlastne sa jedná o jednoduchý slasher, ktorý sa obsahom veľmi nelíši od Halloweenu. Zabijak v maske, ktorý trpí traumou z detstva a bol roky väznený v sirotinci, masakruje jedného teenagera za druhým - raz použije mačetu, raz ostnatý drôt, inokedy nôž, pílku či sekeru - jednoducho všetko, čo mu príde pod ruku. No a jediný, kto ho môže zastaviť, je jeho sestra. Gore brilantné, krvou sa nešetrilo, a snímok dáva jasne najavo, že o nič iné ani nejde, tým pádom nepotrebujem riešiť scenár, strih a podobné veci, to už s radosťou prenechám skúsenejším odborníkom. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama