Reklama

Reklama

Martha Marcy May Marlene

  • USA Martha Marcy May Marlene (více)
Trailer 1

Martha (Elizabeth Olsenová) po dvoch rokoch utečie zo sektárskej komunity a snaží sa vrátiť späť do normálneho života s pomocou sestry a jej manžela. Pobyt v sekte ju však príliš poznamenal, začína trpieť paranoidnými stavmi a prestáva rozoznávať sny od reality. Má ešte nejakú nádej, alebo už je príliš neskoro? (TV JOJ)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (93)

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Díky precizně vybudované a tíživě znepokojivé atmosféře je divák neustále v nejistotě, obklopený pocitem blížící se tragédie. Pravidelné střídání různých časových rovin se po čase z důmyslného přecházení stává předvídatelným prvkem, který filmu spíše škodí, ale díky precizní vybudovaným záběrům a kamerovým jízdám jde o nadprůměrnou sondu do nitra zmatené, životem poznamenané ženy. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Působivý psychothriller s atmosférou nejistoty, paranoidním závěrem a precizní kamerou. Škoda jen, že příběhová linie popisující vztah sester se vyvíjí očekávatelně a nepřekvapivě a zdaleka není tak zajímavá jako flashbacky z farmy, kterou ovládá charismatický a chladnokrevný manipulant, démonicky zahraný Johnem Hawkesem. Závěr, který nechá diváka v tíživé nejistotě, mnohé kompenzuje. Každopádně Durkin si tímto debutem nasadil laťku hodně vysoko. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

No .. už dávno mi tak nekypela žlč, ako pri scéne krádeže v tom prvom dome. Špeciálne po tých rečiach, ktoré mala Martha pri večeri .. o inom spôsobe života, o prostej existencii. Sean sa s nami pohrával a karty odkrýval postupne .. tým urobil tento film zaujímavým. Len škoda, že ich neodokryl úplne. Skvelá kamera. 3,5* ()

Roman.Ticka odpad!

všechny recenze uživatele

Nestáhlo mě to jak sekta slaboduchého jedince, tak mi některé jistě "důležité" sekvence unikly. Zvláštní, že šukačky jsem stíhala snad všecky, hlavně tu první zásadní s Velkým šéfem. Nešokuje mě už ani tak naivita nových oveček, lidi jsou stádo z většiny, ani jejich podivná touha patřit do určité mozkově vykuchané komunity, jako to, že varování nepomáhá, pořád se chytají do sítě stejného magora (prý charismatického) s opakovanou jistotou. No vlastně napakovaní senioři taky stále otvírají dveře a vydávají kasu cizím než by dali vlastním, tak co řeším že? Vyjmu profláklé nudné téma, ale neprominu zprasenou režii, např. nevím, či ji švagr ojel nebo nikoli. Ví to někdo, fuckt mě to zajímá! Závěr šel už mimo mě totálně, ale je mi fuck, jako celý pohnutý osud skutečné či fiktivní nanynky a jejího ansámblu. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Silný existencialní horor s hodně tísnivou atmosférou. Skvělé obsazení s přesvědčivými hereckými výkony a krásné kamerové dějové přechody. Hodně nepříjemný film, který k podobné tématu přistupuje v podstatě nejlepším možným způsobem. Méně opravdu je někdy více. U některých scén jsem už čekal, kdy se v pokoji začne zjevovat temná postava s dlouhými vlasy do čela, a s začne strašit hlavní hrdinku. To by ale byla úleva, protože by pak člověk z podobného archetypu mohl předpokládat další vývoj. Skličující zážitek. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • V priebehu filmu sa objavuje niekoľko odkazov na film Tri ženy (1977): halucinácie hlavnej postavy, učenie streľby, dynamika medzi kolidujúcimi osobnosťami Marthy (Elizabeth Olsen) a Lucy (Sarah Paulson). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama