Reklama

Reklama

Martha Marcy May Marlene

  • USA Martha Marcy May Marlene (více)
Trailer 1

Martha (Elizabeth Olsenová) po dvoch rokoch utečie zo sektárskej komunity a snaží sa vrátiť späť do normálneho života s pomocou sestry a jej manžela. Pobyt v sekte ju však príliš poznamenal, začína trpieť paranoidnými stavmi a prestáva rozoznávať sny od reality. Má ešte nejakú nádej, alebo už je príliš neskoro? (TV JOJ)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (93)

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Díky precizně vybudované a tíživě znepokojivé atmosféře je divák neustále v nejistotě, obklopený pocitem blížící se tragédie. Pravidelné střídání různých časových rovin se po čase z důmyslného přecházení stává předvídatelným prvkem, který filmu spíše škodí, ale díky precizní vybudovaným záběrům a kamerovým jízdám jde o nadprůměrnou sondu do nitra zmatené, životem poznamenané ženy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Znal jsem kdysi jednu, která byla podobná arcipíča jako titulní postava tohoto filmu. A nejlepší rada, kterou můžete dostat, je obloukem se všem podobným vyhnout. Což do puntíku platí i o tomhle filmu s nezapamatovatelným názvem, který mě tak strašně sral, až bych si zoufalstvím rval vlasy z hlavy. Člověk aby k jeho sledování skoro povinně fasoval tlustý manuál, v němž by byl rozepsán autorský záměr, jinak akutně hrozí totální znechucení celou tou hipsterskou fušeřinou, která je - když nic jiného - nudná až k zalknutí. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Martine, ať tě ani nenapadne přidat se k podobné sektě! Nevázaný sex, zahradničení, prohlídky honosných domů a nezájem o kariéru, by jistě mohly být lákavé vyhlídky. :) Ale k filmu. S Marcy mám podobný problém jako se Snowtownem. Občasnou nesrozumitelnost zejména v přechodech do flashbacků. Mínusem je pak i celková nepopisnost, tak typická pro tyhle indie filmy. Tenhle film je totiž mnohem zajímavější v tom, co si o něm přečtete na internetu (např. podobnost s "Rodinou" Charlese Mansona), než v tom, co sám interpretuje. 50 % a jsem v očekávání, co bude s Martinem dál... ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zaujalo po vizuální stránce. Představitelka hlavní hrdinka je zvláštně hypnotická a neskutečně "filmová" a hlavní linka je provokativně nekonkrétní, uveřitelná a příjemně příliš netuctová. Naopak flashbacky jsou na jednu stranu doslovné, na druhou stranu ale strohé, nějak mi tam silně chybí motivace všech postav, především postavy hlavní. Přitom by stačilo jen lehce něco málo naznačit. A emoce. I když to evidentně přesně takhle chladně a s odstrupem tvůrci chtěli, já mám pocit, že přesně pro tu propast mezi tou šílenou kopající holkou u sestry a tou tichou Marcy z chatky na tenhle film bohužel brzy zapomenu. ()

Roman.Ticka odpad!

všechny recenze uživatele

Nestáhlo mě to jak sekta slaboduchého jedince, tak mi některé jistě "důležité" sekvence unikly. Zvláštní, že šukačky jsem stíhala snad všecky, hlavně tu první zásadní s Velkým šéfem. Nešokuje mě už ani tak naivita nových oveček, lidi jsou stádo z většiny, ani jejich podivná touha patřit do určité mozkově vykuchané komunity, jako to, že varování nepomáhá, pořád se chytají do sítě stejného magora (prý charismatického) s opakovanou jistotou. No vlastně napakovaní senioři taky stále otvírají dveře a vydávají kasu cizím než by dali vlastním, tak co řeším že? Vyjmu profláklé nudné téma, ale neprominu zprasenou režii, např. nevím, či ji švagr ojel nebo nikoli. Ví to někdo, fuckt mě to zajímá! Závěr šel už mimo mě totálně, ale je mi fuck, jako celý pohnutý osud skutečné či fiktivní nanynky a jejího ansámblu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal v Hudson and Catskill (New York, USA) a v Hudson Valley (Wisconsin, USA). Film sa natáčal od 24. mája do 3. júla 2010 a natáčanie trvalo len cez 20 dní. (Arsenal83)
  • Elizabeth Olsen priznala, že natáčanie nahých scén bolo vzhľadom na charakter filmu zvláštne, ale zároveň povedala, že skočenie do vody bolo pre ňu náročnejšie než samotné vyzliekanie: "Z jazera som mala obavy. Niektoré scény v ňom sme mohli natočiť len na jeden pokus, pretože fyzicky bolo príliš chladno na to, aby v ňom človek mohol pobudnúť dlhšie." (Arsenal83)
  • Elizabeth Olsen (Martha) byla do své role obsazena jen dva týdny před začátkem natáčení filmu. (Terva)

Reklama

Reklama