Reklama

Reklama

Barbarella

  • Francie Barbarella (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barbarella (Jane Fonda), mezihvězdná zástupkyně Země 41. století, má za úkol najít vědce jménem Durand Durand z planety Tau Ceti. Durand Durand vynalezl mocnou zbraň Positronic Ray. Země je nyní mírumilovná planeta a zbraně jsou pro pozemšťany něco zcela neslýchaného. Tau Ceti se zdržuje v neznámé oblasti vesmíru, kde je velmi pravděpodobné, že zbraň padne do nesprávných rukou. Barbarella se v psychedelické vesmírné lodi plné okouzlujících oblečků vydává na Tau Ceti, kde bohužel ztroskotá. To jí ovšem nebrání, aby pomalu ale jistě vědce vystopovala. Přesouvá se z jedné exotické lokality do druhé a při plnění svého úkolu objevuje kouzlo mezihvězdného sexu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když jsem dal pět hvězd Flashi Gordonovi, musím Barbarelle zrovna tak. Samozřejmě vím, že ani tenhle snímek není žádný vrchol filmového umění a vkusu, ale jde o ohromně zábavný (a sexy, ano) výtvor. Lechtivá sci-fi komediální ztřeštěnost, která by, nebýt Flashe, připomínala hlavně Austina Powerse. A teď mě omluvte, jdu si sehnat soundtrack. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Heh tak tady sem se zkutečně bavil, krom toho že se Barbarella vypsala snad z celou galaxií tak musím uznat že na svou dobu to byl opravdu extra film. Hodně dobré dekorace a kostýmy, to mě ža překvapilo jak zajímavě je tohle všechno dotaženo do svého zdárného konce. Navíc i souboje anděla nesoucího hlavní hrdinku s loděmi mimozemšťanů byly dost slušné a třeba v porovnání se Star Trackem jež v té době již taky existoval jsou i živé a akční. Hlavně ten vtipný náboj uvnitř příběhu, skvělé dialogy a mě se velice líbivší revolucionář s jeho doknalým a mírně nefunkčním ovládacím panelem. Skvělá zábava a dobře investovaný čas!!!!!!! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Ano, je to blbost, ale zábavná blbost a NEODOLATELNĚ naivní pokus o lehkou erotiku na filmovém plátně. Doba květinových dětí a počátky sexuální revoluce se na této comicsové adaptaci plně projevila. Je to úlet, plný sexuálního náboje, se sexy Jane Fondovou v přiléhavých modelech, na kterou je radost se dívat. To jak zpocená Jane zadře popravčí nástroj slasti, je výkon hodný celého regimentu erotických údernic :o) Za zmínku stojí i extravagantní kostýmy a design interiérů. Jen tak pro zajímavost, ve své době byla Barbarella často promítána v půlnočních představeních. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Nahá Barbarella při rozhovoru s panem prezidentem: „Jenom na sebe něco hodím.“ „Nezdržuj se! Tohle je důležitější.“ Jedna z vtipných hlášek, které můžete hledat v podtextu. Takových lze najít víc. Pokud bychom film pojali trochu jinak, mohla to být docela slušná parodie na sci-fi. Takhle je to spíš blbost, která si hraje na něco, čím není. Filmové triky jak z 30. let. Nemožný scénář a dialogy. Vše je postaveno jen na sexualitě Jane Fondové. Docela se divím, že se do tohoto projektu pouštěla. Ačkoli nelze popřít, že nějakou popularitu jí to přineslo. :-) Docela mě pobavily herecké výkony herců ve vedlejších rolích. Hodně vtipný byl prkenný anděl Pygar, kterého musela Barbarella náležitě zprznit, aby znovu dostal chuť létat. Jeho robotické pohyby a mluva dávají tušit kyborga bez mozku, jako součást nezdařeného pokusu o přechod na vyšší stupeň antropogeneze. Doprovodná hudba úspěšně zesměšňuje už tak úděsnou vizuální stránku. Celou dobu film lavíruje na hraně erotické sci-fi parodie a fantasy pohádky pro děti předškolního věku. Sám sobě se divím, že jsem to vydržel sledovat až do konce. 15% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to byla ale uchylarna. Clovek nevi, jesli to tvurci mysli vazne nebo jesli se ma smat. Jane Fonda jako Barbarella hraje dost hrozne, ale je fakt sexy a kazdymu za odmenu nabizi, ze ho opicha, takze pohoda. Ostatni herci jsou taky strasny, ale sem tam je nekdo aspon vtipnej. Triky jsou proste stary, v ty dobe to ale musel bejt jen lepsi prumer. Jinak, aspon ze pribeh je docela slusnej. A ted se dostavam k nejvetsimu problemu - hudba. Ta je naprosto perfektni. Problem je, ze se absolutne nehodi do tohohle filmu a spis by sedla treba do Austina Powerse. Nemuzu rict, ze bych se nebavil, ale je to proste desna kokotina, takze jen 3*. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (16)

  • V původním komixu nebyla Barbarella tajná agentka, ale vyhnankyně. Dalším rozdílem je například skutečnost, že postava Durana Durana se v komiksu vůbec neobjevila. (Dreadd)
  • Ve Vídni můžete vidět muzikál Barbarella, k němuž složil hudbu Dawid Stewart z Eurythmics. (Divočák)
  • Skupina Duran Duran si dala své jméno právě podle hlavního záporáka z Barbarelly. Jejich první singl se pak jmenoval Electric Barbarella. (Divočák)

Související novinky

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

25.06.2012

Vesmírnou agentku, která umí ženské zbraně používat ještě zručněji než zbraně klasické, stvořil legendární komiksový tvůrce Jean-Claude Forest. Celosvětově ji ale striptýzem v beztížném stavu… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Pořádně žhavá špionáž

Pořádně žhavá špionáž

14.04.2008

Kočky, zbraně, těsné kostýmy z lesklé kůže, nebezpečné mise. Tak to máme rádi. A hlavně ať to není nějaký bourneovský klon v sukních! Nebojte, žádné další pokusy o realistickou špionáž u… (více)

Reklama

Reklama