Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

"Nejde při psaní příběhů do hloubky? No záleží co si pod tou hloubkou člověk představí."

Tohle je prostě perla:-D

Ještě by mohl napsat, že záleží na to, co si kdo představuje pod literaturou a bylo by to dokonalé.

 

Základy ze střední školy:

http://www.sps-ko.cz/!podklady/CJL_Skrivankova/liter%C3%A1rn%C3%AD%20teorie.pdf

Pro zájemce o základy lit. teorie a pojmy:

http://www.iliteratura.cz/clanek/31767/muller-richard-sidak-pavel-eds-slovnik-novejsi-literarni-teorie

Pak se můžete odpíchnout k dalším publikacím, případně přijít diskutovat s experty, do té doby nejste partnerem do diskuze.

na příspěvěk reagoval hladass

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

"Se dívám, žes Interstellar ani nehodnotila, takže to mám chápat tak, žes ho neviděla?"

To máš chápat především tak, že ho nehodnotila.

 

Pak nemají ty diskuze vypadat tak, jak vypadají. Neuvěřitelné toto. Prostě neuvěřitelné.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

"Jo, ale vyjadřování k něčemu, o čem víš prd, ti přijde košer? :)"

Ptá se někdo, kdo se pouští do oblasti literární teorie a nemá ani ponětí o základních pojmech:-D Viz diskuze asi dva měsíce stará. Tady je sranda.

 

Yoshi, do toho, nenech se umlčet!

VaHo

VaHo (hodnocení, recenze)

no, pro mě to nekorunovaný král hororu je, už jen za tu velmi vysokou úroveň knih a jeho silnou kadenci v chrlení knih. Ale ať má na to každý svůj názor :-)  

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Musím se asi připojit, protože mám dojem, že jenom slyším "Dunkerk", a už z toho lezu po zdech:D Nolan je jistě skvělý a zručný filmař, ale ze všech jeho filmů jsem nikdy nepocítila takové emoce, jaké jsem někdy zažila během sledování jediného nějakého malého, neznámého filmu. Viděla jsem spoustu válečných filmů, které nenatočil žádný slavný režisér a byly tak silné, ale nejsou třeba masově známé, protože neměly "mega" prostředky na PR. Stejně to mám s Interstellarem. Raději dám přednost nějakému low budget filmu, s neznámými herci, než abych pocítila touhu vidět tento film.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

podívej, jak velkou solidaritu sem projevil u Nolana, mohl sem být hajzl a jít do kina, mohl sem být mega hajzl a film odstřelit jednou hvězdičkou, neudělal sem ani jedno. Některé Kingovy příběhy/povídky sem četl, některé ne, za to sem viděl jejich filmové verze, tak nebuď na mně ošklivý. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

promiň, ale já k tomu musím vyjádřit, jinak mi to nedá, ber v potaz že nejsem mentálně postižený, jako 3.8.2017 21:28 ,ale prostě musím říct, to co mám na srdíčku :) 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

na Lovecraftovi sou asi nejslabší, ty jeho menší povídky, jako Bílá loď, Polaris a podobné, některé více a některé méně souví s těmi většími povídkami, jako je Dagon a nebo Volání Cthulhu, které zase ale patří mezi ty nejlepší. Ale třeba z takového Pickmanova modelu, jde opravdu hrůza.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a logicky tím nejlepším ve světě filmu, sou nepřímo ty tři filmy od Carpentera, která ani neni nutné jmenovat 

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Mraxis

Materiálu by bylo i na čtyři filmy, stále by bylo nejlepší, kdyby to adaptovali do nějaké série o 16 dílech. Ale snad to bude fajn i takhle.

Mraxis

Mraxis (hodnocení, recenze)

Každý spisovatel má své lepší a horší díla. A nemyslím si, že existuje spisovatel, který je schopen uchvátit každého. Ne každá povídka nebo kniha od Kinga mě uchvátila a stejně to mám i u dalších spisovatelů. U hororové tématiky například Lovecrafta. Nevidím důvod k tomu korunovat jednoho autora jako krále. Myšlenkově a emočně se tím člověk uzavírá jiným věcem, lidé jsou různí a jejich představivost také. Jak autoři, tak čtenáři. Taky si myslím, že důležitý oddělit autora od díla a jednotlivé díla od sebe. Například Sapkowski je mi jako člověk velice nepříjemnej, ale mám hrozně rád jeho knížky. Většina z nich mě hodně oslovila... Nom... IT. Dobrá kniha (ale s jednou pasáží, která jde na můj vkus moc daleko) a myslím si, že je to super materiál s klidem na dva filmy. Režisér, který se toho ujal má mojí důvěru. Mama od něj se mi líbila.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

King je jen pisálek. Dobrý pisálek, ale pisálek. Tak to je a už jste asi zapomněli, že jsem vám to už jednou vyjasnil.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Pilda17

no já ani nevim někde se píše že jo, někde že ne, Del Torro nic neřiká jen je nasranej, že mu s Kodžimou nevyšlo SH a to je celé 

TomX2

TomX2 (hodnocení, recenze)

Kaufman

na to, priznám sa, som zvedavý.. snáď sa toho chytí nejaký poriadný režisér a nepreflákne to..

na příspěvěk reagoval Kaufman

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama