Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nejde o celovecerni hrany film, ale o celovecerni dokument, ktery se snazi prehrat nektere vyseky ze zivota fetaku. Chvilemi byl film nechutny (paraziti), ale to, ze farmatika maj vliv na mozek a na lidsky vnimani, neni zadna novinka, takze nechutnosti nejsou (aspon doufam) prvoplanove. Musim ale rict, ze jsem cekala od filmu vic nez jen pouhy doklad o tom, jak zly drogy dovedou byt. Chybi mi pribeh. Proto davam jen dve hvezdicky. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou špatné a vypadají vám po nich řehtáky. Budete mít kruhy pod očima a parazita na mozku, děti! Bu bu bu. Nějak jsem si myslela, že se dozvím něco zajímavého o vzniku největšího drogového fenoménu naší vlasti... Bohužel jsem jen viděla film, který by mě, při promítání v rámci výuky na střední škole, asi vyděsil (což je nejspíš hlavní záměr). Ano, je dobře, že se svět pod vlivem ukazuje bez příkras a patosu. Ovšem pokud jste jako já a zajímá vás víc než děs, nějaká hlubší otázka nebo aspoň podělaná historie, tak máte smolíka. Aspoň vím, čím budu strašit svoje budoucí batolátka. Muhehe! ()

Reklama

TAMEHEMP 

všechny recenze uživatele

Bože ta filmová stránka stála úplně za hovno. Kdyby nechali vyprávět jenom tu trojici zůčastněných bez obrazu, nechali je víc mluvit, tak si aspoň poslechnu začátky perníku u nás od lidí, který maji daleko víc co říct, než nějakej Řehořek. Nepochopil jsem, jestli točil film o fetování (např. Requiem), nebo komedii typu Bastardi. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem u filmu Czech Made Man napsal, že Tomáš je naděje, která jednou natočí opravdovou pecku, netušil jsem, že už se stalo. PIKO je film, který v české kinematografii chyběl - něco mezi regulérním filmem, dokumentem a na závěr se nabídne i "beseda" s protagonisty a lidmi, které ve filmu ztvárňují. Nicméně tohle všechno do sebe krásně zapadne a hlavně to na člověka zapůsobí tak, jak má. Když tenhle film skončil, nebylo mi dvakrát veselo, ale na druhou stranu jsem věděl, že jsem právě viděl něco, co (speciálně v Česku) dlouho nebylo a hlavně jsem si potvrdil, že Tomáš je opravdu talent, který pokud neskončí u Ordinací a podobných *cenzurováno*, tak může do naší kinematografie přinést nejeden zajímavý a originální film. Další plus za Rostislava Nováka, jehož talent byl konečně rozpoznán. Tady zkrátka musím jen chválit, prakticky není co vytknout. Od filmu jsem nečekal nic, ale dostal jsem maximum a přesně proto se dívám na filmy. 100 %. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film s hraným obrazom a dokumentárnym komentárom je určite pútavejší, ako keby to bol iba dokument s hovoriacimi hlavami. Užijeme si aj niekoľko zážitkov v delíriu, len opakujúce sa zábery a občas nudný komentár mierne kazia dojem. Možno namiesto skráteného celovečerného trvania by stačil aj dokumentárny 50-minútový formát. Film celkom vyvracia dojem, že socialistický človek nepotrebuje drogy. Hoci nie všetky osudy sa skončili šťastne, hlavný protagonista rozpráva svoj príbeh usmiaty pred kamerou a na konci si herci pokecajú so svojimi skutočnými predlohami. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama