Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická pohádka vypráví o statečném děvčeti (M. Hrubešová), které vysvobodilo zámeckého syna Adama (M. Haman) ze zakletí, jímž byl potrestán za svou nadutost a pýchu. Stal se Větrným mládencem a jen odvaha, láska, vytrvalost a chytrost milované dívky jej mohla zbavit prokletí. Terka, neteř perníkářky (B. Holišová), to dokázala a Adam se s ní navzdory přání své matky (R. Merunková) nakonec oženil. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už to je k popukání, že právě v devadesátém roce, kdy začala éra sexsymbolu Markéty Hrubešové, hraje tato herečka v pohádce kladnou roli. Moc se to k ní tedy nehodí. Na druhé straně je to pohádka vcelku snesitelná, Vzhledem ke kraťoučké stopáži a vcelku dobrému obsazení se toho moc nepokazilo. Je to taková klasická pohádky o vysvobození, dobrotě a nekonečné lásce, která jediná může zrušit zakletí. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Zámek je pro honoraci, ne pro holý zadky! Jestli tě tu ještě jednou uvidím, sbalíš si ranec a psi ti ukážou cestu!" Na pohádku docela drsný...:) ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krásné na téhle pohádce je už to, že její scenáristka (jedna ze scenáristů) se jmenuje Medová, to k perníčkům sedí. Markéta Hrubešová byla půvabná venkovská perníkářka, přes jemnost a křehkost působila věrohodně jako holka z vesnice, dost statečná a fyzicky zdatná na to, aby zvládla náročnou cestu nahoru na horu, aby si promluvila s Pánem větru. Petr Štěpánek byl a je charismatický jedinec obdařený jedním z nejkrásnějších hlasů naší herecké scény, škoda, že mu chlapík, o jehož osvobození šlo, ani v jednom směru nesahá ani k podrážkám. Děj je prostinký a člověk ani nemusí být velký pohádkoznalec, aby věděl už na začátku, jak to dopadne, přesto myslím, že být mi tak pět šest let, budu u pohádky napnutá, protože noční cesta lesem je zkrátka dobrodružství. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, příjemná a skromná pohádka, která si na nic nehraje a jde si přímo za svým. Mladá perníkářka si jednoho dnes vyslechne povzdech větrného mládence, že kdysi býval člověkem a protože se nechoval správně, byl začarován do větru. Vydá se tedy na Hromovou horu za pánem větru, aby u něj prosila za začarovaného mládence. Nebude to ovšem tak lehké přemluvit pána větru k dalšímu kouzlu. Obsazení hlavní hrdinky Markétou Hrubešovou sedí, nic zásadního ale nečekejte ani od ní, ani od dalšího obsazení. Průměrná pohádka, která se bude líbit. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama