Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný komediálne ladený horor, ktorý je už tretím pokračovaním kultu Rec. Má dosť dobrý príbeh o svadbe dvoch zamilovaných ľudí, ktorá sa ale zvrtne v boj o prežitie, keď na miesto konania slávnosti zaútočí množstvo nakazených ľudí zabíjajúcich každého, na koho narazia. Kvôli okolnostiam sa obaja novomanželia nechcene rozdelia, ale urobia všetko preto, aby sa našli a zo situácie dostali. Spracovanie nie je úplne zlé, ale až tak moc mi nesadlo. Kvôli mimoriadne krátkej dĺžke sa tu nudiť určite nedá, ešte úvodná štvrťhodinka venujúca sa svadbe je len povinný úvod, ale dá sa na to pozerať, no potom sa to už rozbehne a stále sa niečo deje, ale nesadol mi ten zvláštny až komický štýl, o ktorom vôbec neviem, čo si mám myslieť. Prišlo mi to, ako keby niekto napísal scenár a postavy pre komédiu, ale časom to prerobil na horor, no vo finálnom produkte bola tá pôvodná komédia stále výrazne cítiť. A na toto som si nezvykol až do konca, buď to malo byť ešte vtipnejšie, aby to bola skutočne plnohodnotná hororová komédia, alebo bežný vážny horor. Toto bol skôr horor s nepríjemnou pachuťou komédie. Ale zase celková schéma o hľadaní sa dvoch rozdelených ľudí, z ktorých každý má svoju skupinu preživších, ktorá sa samozrejme postupne zmenšuje je celkom slušná, viacero situácií je zaujímavých a páči sa mi aj úplný záver. Čo sa týka krvavých scén, tak som celkom spokojný. Nevynikajú výraznejšími nápadmi, ale krvi je dosť a tie jednotlivé úmrtia sú podané dobre, poteší hlavne celá časť s motorovou pílou. Herecké obsadenie je skôr sklamaním, nič nemám proti hlavnej hrdinke, tá je ideálna, ale zvyšok postáv je už skôr prinajlepšom priemerný a niektoré si teda mohli aj odpustiť. Réžia a technická stránka na kultovú jednotku nemajú ani v najmenšom, tu už úplne chýba tá dravosť a všadeprítomné napätie, za čo ale samozrejme môže aj vizuálny štýl, miesto realistickej dynamickej jednotky je už tento film točený klasicky až na pár výnimiek, ako úvod alebo pár skôr bezvýznamných scén. Takže celkovo o sklamaní ani moc hovoriť nemôžem, jednotka je jeden z najlepších hororov vôbec, ale dvojka už s kvalitou išla prudko dole, tá ma nebavila ani trochu a preto aj moje očakávania boli skôr na nižšej úrovni. Rec 3 je prakticky priemerný horor na jedno pozretie, na rozdiel od dvojky ma to neurazilo, ale znovu si to už nepozriem. 58% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že u takhle rozjeté série se Plaza rozhodl zatáhnout za ruční brzdu. A není to jen odhozenou kamerou, po které se film v 21. minutě přepne na klasickou formu. Stísněnou atmosféru uvnitř tmavého činžáku totiž vyměnil za slunečný den na malebném zámku, jenž se zvrhne v typický masakr plný řevu a kousanců. Hodně se hysterčí, utíká, a tuhle jaksi ohranou písničku zvelebí až motorová pila zařezávající se do ksichtů nakažených. Bohužel hodně krátce. Jinak bez napětí, atmosféry a snahy se někam posunout. Není ale všem dnům konec... uvidíme, jak to zafinišuje Balagueró. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

To byla ale taškařice, tahleta svajba! Takže postupně - několik velice dobrých scén, spousta mizerných scén, párkrát se mi i protočily panenky. Jako zombie horor to možná sahalo po průměru. Ale teď - může mi někdo vysvětlit, z jakého důvodu se to jmenovalo REC? Doprdele dyť už to nebylo ani FF. Kdyby se to jmenovalo "Wedding of the dead", tak bych nad tím mávl rukou, ale toto.....ještěže to mělo jen 80 minut, netrpěl jsem dlouho. Tfuj! ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film tohle nikoho nezajímá a ani nemá šanci zabodovat. Po titulku = po 21. minutě = po zavedení klasické kamery se jedná o šablonovitý zombie survival horror, kde se místo headshotů káže z Bible. Opravdu jen sporadickými nápady (naslouchátko) Plaza "svůj" díl neobhajuje a jeho vklad k této sérii je vyloženě mimo kolej. Od prvních minut totiž posílá veškerou atmosféru do kopru, situuje děj do krásného zámku, kde se odehrává pohádková svatba v ideální den bez mráčků. Dvojka byla geniální v tom, že vzala koncept z jedničky a stejnými nástroji ho obrátila o 180 stupňů. Ve trojce se sice o jakýsi nový rozměr Plaza snaží (černý humor? citace a odkazy? klasická kamera?), ale zoufale zakopává ve stimulech divákovi, v tíživé atmosféře a ve faktu, že existují dva díly předtím, které tuhle sérii definují úplně jiným způsobem. Tohle by mohlo fungovat za předpokladu, že by se název přejmenoval na Zombie Invasion: Massacre at the Wedding a over the top scén by bylo víc (motorovka). Sice by to byl jen další z mnoha zombie filmů ušitých horkou jehlou hraných na efekt, ale aspoň by to nezpůsobilo takovou bolest fanouškům série. Proč se Balagueró třetího dílu nezúčastnil mi není známo, každopádně to jako postup viru do ulic mohlo dopadnout daleko lépe. Závěrečná Apokalypsa může sérii buď spláchnout do sraček nebo jí dát důstojnou tečku. Cloverfieldovské pojetí se v tomto případě přímo nabízí. Hvězdička navíc za to, že to ten zmrd z OSY nepřežil... BTW aktuální synopse k filmu je úplně mimo. [Přesná stopáž: 77 min] ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Teď už chápu, proč jsou fanoušci této série tak rozezleni. Předchozí dva díly se mi sice nijak zvlášť nelíbily, ale nedá se říct, že by šlo o nepovedené filmy. Tady selhává vše. Nejdříve se na svět díváme očima několika kamer z rukou hostů, což je přinejmenším zajímavé. Pak ale přijde první WTF a najednou je film snímán klasickou kamerou, která se s ruční kamerou střídá, což naprosto láme děj a logiku. Celý film je pak výsměchem zombie žánru, trapným lekačkám a rádoby srdcervoucím scénám. Až ke konci mi docvaklo, že režisér a scénárista se nejspíše snaží brnkat na humornou notu ve stylu Jacksonova Braindead. To ale pánové nepochopili, že s nadhledem měl být film podán od začátku. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 6,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)

Reklama

Reklama